2014 - 5 Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous 24.11.2014, muistio - Muistiot - Yhteisötoiminta - Oulun kaupunki

Muistiot Muistiot

< Takaisin

2014 - 5 Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous 24.11.2014, muistio

Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous

Aika:  24.11.2014 klo 18:00

Paikka:  Honkapirtti, Pateniementie 86, 90580 Oulu.

1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18:02.

2. Työjärjestys ja läsnäolijoiden toteaminen
Työjärjestys hyväksyttiin.
Läsnä: Aarre Katisko (pj.), Liisa Alatalo, Vuokko Arstio, Heli Mattila, Helena Penson, Esko Pulkkinen, Elsi Suomela, Jorma Suomela, Nina Himsworth (siht.)

3. Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän puheenjohtajan valinta vuodelle 2015
Puheenjohtajaksi valittiin Jorma Ketola, joka oli antanut suostumuksensa valinnalle.

4. Ajankohtaiset ja muut asiat
• Alustavaa tietoa: alueellisen toimintarahan hakeminen vuodelle 2015 – Toimintarahaa haetaan samalla tavoin kuin tälle vuodelle. Lomakkeita ja ohjetta on hieman päivitetty. Varsinainen hakuaika alkaa todennäköisesti 10.12. ja päättyy vuoden loppuun. Lomakkeita ja ohjetta voi tulostaa nettisivuilta (http://www.ouka.fi/oulu/yhteisotoiminta/yhteisotoiminnan-avustussaanto). Hakemukset toimitetaan Oulun kaupungin kirjaamoon. Hakemukset käsitellään yhteistyöryhmien kokouksissa ja esitykset viedään lähidemokratiatoimikunnan päätettäväksi. Toimintaraha maksetaan suoraan hakijan tilille. Toimintarahan käyttämisestä raportoidaan yhteisötoiminnalle.
• Elsi kertoi, että Jelppareiden toiminnan jatkuminen Palokassa on epävarmaa. Tällä hetkellä on kerrottu, että tiloissa voisi olla huhtikuulle asti. Toisaalta kuulostaa, että tiloissa on alkamassa remontti vuoden alussa, joten tiloissa ei voi olla varmaankaan vuoden alusta asti. Jos Jelppareiden tapaamiset siirretään Honkapirtille, niin osallistujat voisivat mahdollisesti kulkea siellä taksilla. Jelpparit toimivat edelleen joka toinen keskiviikko, osallistujien määrä on hieman vähentynyt, nyt n. 30-40 osallistujaa / kerta.
• Diakoniatyöntekijä Heli Mattila kertoi seurakunnan tila-asioista. Pateniemen kirkossa loppuu toiminta toukokuun lopussa, tilat puretaan, ja seurakunta rakentaa paikalle uudet tilat n. kolmen vuoden aikana. Rajakylän seurakuntakoti säilytetään ja sinne tehdään remontti. Seurakunta neuvottelee Palokan tilojen vuokraamisesta käyttöön toistaiseksi, kunnes Pateniemeen saadaan uudet tilat rakennettua. Ritaharju / Kuivasjärvi alueella neuvotellaan Ideaparkista tiloja käyttöön.
• Marja Heikkinen, Oulun seudun omaishoitajat –yhdistyksestä ja Ihimisen lähellä hankkeesta lähetti kokoukseen terveisiä. Ommaiskahvila kokoontuu seuraavan kerran Honkapirtillä 2.12. klo 14–16 jouluisen tunnelman merkeissä. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tarjolla joulukahvit ja jotain pientä muuta purtavaa.
• Kaavoitusarkkitehti Uki Lahtisen mukaan Pateniemenrannan kaavoitusprosessi etenee suunnitellusti ja parhaillaan on menossa asemakaavaluonnoksen laadinta. Kaavaluonnos valmistuu vuodenvaihteen tienoilla. Tammi-helmikuussa asemakaavaluonnoksesta järjestetään yleisötilaisuus Pateniemen koululla tai Honkapirtillä.
• Aarre kertoi, että Pateniemen alueesta on tehty ns. citysuunnistuskartta.
• Patela-Herukka-Rajakylä -aluelehti ilmestyy viikon 49 alussa. Lehti on 20-sivuinen.
• Esko kertoi, että Lionsien vuosijuhlat Honkapirtillä olivat onnistuneet, paikalla oli n. 80 osallistujaa.
• Helena kertoi, että MLL:n Pateniemen paikallisyhdistyksen joulukonsertti on sunnuntaina 30.11. klo 13, esiintymässä Pallomerimies. Vapaa pääsy. Perhekahvilatoiminta on hiljaista, vetäjää ei tahdo löytyä.

5. Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen
Kokous päättyi klo 18:45.
Seuraava kokous maanantaina 19.1.2015 klo 18 Honkapirtillä.