2015 - 2 Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous 23.3.2015, muistio - Muistiot - Yhteisötoiminta - Oulun kaupunki

Muistiot Muistiot

< Takaisin

2015 - 2 Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous 23.3.2015, muistio

Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous

Aika:  23.3.2015 klo 18:00

Paikka:  Honkapirtti

1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18:00

2. Työjärjestys ja läsnäolijoiden toteaminen
Työjärjestys hyväksyttiin.
Läsnä: Jorma Ketola (pj.) Liisa Alatalo, Markku Hahto, Kaisu Lyöri, Helena Penson, Esko Pulkkinen, Pirita Satomaa, Aarno Saarela, Päivi Sarome, Kaisu Similä, Elsi Suomela, Jorma Suomela, Päivi Suuniittu, Nina Himsworth (siht.).

3. Kuulumiset ja toiveet tulevista, teemoista. Onko Oulun päiville suunnitelmia?
• Markku Hahto, Rajakylän asukastupa: Asukastupa toimii osoitteessa Tervakukkatie 28 B 12. Asukasyhdistys pyörittää toimintaa itsenäisesti, kaupunki ei maksa tilavuokraa. Maaliskuussa pidettiin laskiaistapahtuma ja tehty retki Kemin kaupunginteatteriin. Kesäkuun alussa pidetään lasten juoksukilpailut. Tuvalla on pientä kahvilatoimintaa, ja sieltä saa atk-tukea.
• Helena Penson, Pateniemen MLL: Kirppari sunnuntaina Honkapirtillä. Pöytiä voi vielä varata. Yhdistys pyörittää iltapäiväkerhoja, ja perhekahvila toimii taas aktiivisemmin. Käy noin 20–30 henkilöä kerralla.
• Esko Pulkkinen, Pateniemen Lions: Yhdistyksessä valmistaudutaan Kuivasojan tapahtumaan, joka pidetään 17.5. klo 12–16. Muutamia uusia lajeja on suunnitteilla. Syksyllä pari tapahtumaa suunnitteilla, niihin haetaan yhteistyökumppaneita. Lasten syöpäosastolle Oysiin on lahjoitettu herkkuhetkeen rahaa yhdistyksen 30-vuotisjuhlan kunniaksi.
• Aarno Saarinen, Patelan eläkeläiset: Yhdistyksessä jäseniä yli 200. Toimintaa on mm. miesten ja naisten jumppa, näytelmäkerho, kuoro, hanurikerho ja torstaisin kerho, aktiivinen ompelukerho ja keittiötoimintaa. Toukokuussa myyjäiset, josta voi ostaa ruokaa. Ensi perjantaina Haaparanta-Tornio –retki. Saarenmaalle tehdään retki toukokuussa. Syksyksi on varattu ruskaretki. Kesäksi suunnitellaan teatterimatkaa.
• Kaisu Similä, ympäristötyöryhmä: Ympäristötyöryhmä kokoontui joulukuussa 2014 pikkujoulun merkeissä, jossa suunniteltiin tulevan vuoden 2015 toimintaa.
Toukokuussa osallistuminen siivouspäivään, järjestelyt asukastuvan kautta. Kesäkuulle suunniteltu pyöräretkeä kasvitieteelliseen puutarhaan, ja kesäkuun lopulla olisi kasvienkeruuretki ja kasvionteon ohjausta. Elo-/syyskuussa bussiretki Escurialiin (kasvi- ja eläinpuisto). Syksyllä järjestetään mahdollisesti sieniretki.
• Elsi Suomela, Jelpparit: Jelppareiden tapaamiset Palokassa joka toinen keskiviikko. Kävijöitä n. 30 kerralla. Kaupungin avustuksella viedään Palokan asukkaat syömään, ja kesällä käytetään torilla. Toiminnan jatkuminen Palokassa on epävarmaa. Seurakunta on tulossa Palokkaan vuokralaiseksi.
• Pirita Satomaa, Rajakylän koulun vanhempainyhdistys: Talvirieha jouduttiin taas perumaan lumipulan vuoksi. Pidettiin sen sijaan ”kevätkekkerit” koulun pihalla, jatkossa ajateltu pitää pihakekkerit. Jatkossa vanhempainyhdistys voisi esim. osallistua asukastuvan laskiaistapahtumaan. Syksyllä päätetään, pidetäänkö ensi vuonna hiihtokisat tammi- tai helmikuussa, maaliskuu on osoittautunut liian myöhäiseksi ajankohdaksi. Vanhempainyhdistyksessä on pieni aktiivitoimijoiden joukko, uudet toimijat ovat tervetulleita mukaan.
• Päivi Sarome, Pateniemen koulun vanhempaintoimikunta Haave: Rusettiluistelu pidetty helmikuussa, osallistui n. 50–60 lasta, ja saman verran aikuisia. Jatkossa talvitapahtumat on pidettävä tammi-helmikuussa. Suunnitelmissa järjestää kevätrieha toukokuussa, ja huhtikuulla vähän erilainen vanhempainilta, johon pyydetään joku ulkopuolinen luennoitsija.

• Keskusteltiin yleisesti aiheen asukkaita puhuttavista asioista, joita voitaisiin yhteistyöryhmässä nostaa esiin. Keskeisenä esille nousi turvallisuus, ja siihen liittyen mm. katuvalot. Päätettiin yrittää saada poliisilta joku mukaan seuraavaan kokoukseen.

4. Patela-Herukka-Rajakylä –aluelehden tilanne
Keskusteltiin sisällöstä, mm. vanhempainyhdistykset laittavat pikku jutut, seurakunta on ilmoittanut, että kirjoittaa tila-asioihin liittyen. Kaisu pyytää Ilmarilta juttua ympäristötyöryhmän toiminnasta ja Elsi kirjoittaa Jelppareista. Deadline jutuille on 7.4.

5. Ajankohtaiset ja muut asiat
Asukas- ja kyläyhdistysten toiminta-avustusten haku menossa, päättyy maaliskuun loppuun. Lisätietoja: http://www.ouka.fi/oulu/yhteisotoiminta/yhteisotoiminnan-avustussaanto

6. Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen
Seuraava kokous pidetään maanantaina 11.5. klo 18.
Kokous päättyi klo 19:20.