2015 - 4 Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous 24.8.2015, muistio - Muistiot - Yhteisötoiminta - Oulun kaupunki

Muistiot Muistiot

< Takaisin

2015 - 4 Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous 24.8.2015, muistio

Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous

Aika: 24.8.2015 klo 18:00

Paikka: Kokoushuone, Honkapirtti, Pateniementie 86, 90580 Oulu.

1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18:00.


2. Työjärjestys ja läsnäolijoiden toteaminen
Työjärjestys hyväksyttiin.
Läsnä: Jorma Ketola (pj.), Liisa Alatalo, Vuokko Arstio, Kaisu Lyöri, Heli Mattila, Esko Pulkkinen, Päivi Sarome, Elsi Suomela, Nina Himsworth (siht.).


3. Uuden Oulun yleiskaava, vaikutus alueelle
Yleiskaavaehdotus on julkisesti nähtävillä 5.8.-7.9.2015 välisenä aikana Oulu10 -palveluissa, (Torikatu 10) ja tutustuttavissa kaupungin nettisivuilla. Aineistoon voi tutustua myös Oulun kaupungin Ympäristötalolla sekä Haukiputaan, Kiimingin, Oulunsalon, Ylikiimingin ja Yli-Iin palvelu- ja yhteispalvelupisteissä.
o Keskusteltiin yleiskaavaehdotuksesta. Koulutilojen riittävyydestä ollaan huolissaan. Alueelle kaavoitetaan lisää asuntoja, esim. Pateniemenranta, ja sen myötä asukkaiden ja oppilaiden määrä kasvaa.
o Päätettiin, että yhteistyöryhmänä ei lausuntoa tehdä. Todettiin, että alueen asukkaiden kannattaa ottaa kantaa, jos on jokin asia mihin haluavat vaikuttaa.


4. Ajankohtaiset ja muut asiat
• Pankkiautomaatti keskuskadulle
o Useat asukkaat ovat tiedustelleet Jormalta, että tuleeko pankkiautomaatti takaisin. Pankkiautomaatti poistui, kun K-kauppa lopetti toiminnan. Tällä hetkellä Rajakylässä ja Ideaparkissa on lähimmät automaatit. Jorma on laittanut kyselyn Automatia Oy:lle, onko Pateniemeen aikomus laittaa automaattia.
• Miten koulujen alkaminen on sujunut?
o Tiistaina 25.8. on Pateniemen yhtenäiskoulun ekaluokkalaisten vanhempainilta. Ekaluokkalaisten määrä on vähän laskenut aikaisemmasta. Nyt on tehty yksi yhdistelmäluokka, jossa on ykkös- ja kakkosluokkalaisia, sekä lisäksi on kolme ykkösluokkaa. Luokkakoot eivät ole kasvaneet. ”Viipalekoulu” ei enää ole käytössä, mutta hyvin tuntuvat oppilaat mahtuvan. Haaveessa 12 aktiivista jäsentä, ja innostusta on nyt mukavasti. Haave menee vanhempainiltaan mainostamaan vanhempaintoimikunnan toimintaa. Suunnitelmissa on tehdä käsikirja, jolla tietoa vanhempaintoimikunnan toiminnasta siirretään uusille henkilöille. Myös Haaveen kotisivut on tarkoitus tehdä.
o Haave järjestää kirpputoritapahtuman 19.9. klo 10–16 Pateniemen yläkoululla (Sahantie 2).
• Rajakylän alueella on ilkivaltaa (poltettu roskiksia ja viety kukkia pihoilta), ongelmallista on, kun yöllä ei pala katuvalot. Tervakukkatien ja Ruiskukkatien välisellä pyörätiellä ajellaan äänekkäästi mopoilla pitkin yötä.
• Elsi kertoi, että Jelpparit aloittavat toiminnan 9.9. Kerho kokoontuu joka toinen keskiviikko klo 12-15. Jelpparit saavat toimia Palokassa edelleen veloituksetta, ainakin vuoden loppuun asti. Palokan asukkaita on käytetty kesäkuussa Lasaretissa syömässä ja heinäkuussa torilla. Ja syksyllä on vielä tarkoitus käyttää ikäihmisiä syömässä. Palokan asukkaista moni on nyt uusia asukkaita.
• Palokkaa on remontoitu, keittiötä on pienennetty, ja toimistotiloja muutettu kokoushuoneiksi. Toimintaa tulee olemaan aika paljon, ja tilat ovat kysyttyjä.
• Heli kertoi seurakunnan kerhotoiminnan alkavan virallisesti syyskuun puolenvälin maissa. Lions-toiminta on lahjoittanut rahaa vähävaraisten nuorten toimintaan, ja seurakunta on päättänyt järjestää perheleirin 5.-6.12. vähävaraisille perheille, ensimmäiset 20 henkilöä mahtuu mukaan. Perheleirille osallistumisesta voi ottaa yhteyttä Heliin tai Sami Riipiseen. He kartoittavat hakijoiden tilanteet.
• Esko kertoi, että Pateniemen Lionseilla on ollut kesätauko. Nyt aloittelevat taas toimintaa. Lionsit saivat toimintarahaa yhteistyöjuhlan järjestämiseen, ja suunnitelmissa on, että liittäisivät juhlan nenäpäivään (6.11.). Toimintaa voisi olla sekä perjantaina ja lauantaina, lapsille ja ikäihmisille. Lionsit toivovat mukaan alueen muitakin toimijoita suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumaa. Esko tekee lyhyen viestin, jolla kutsutaan yhteistyökumppaneita mukaan tapahtuman järjestelyihin.
• Liisa kertoi Rajakylän asukastuvan kuulumiset. Asukastupa saa kaupoilta ja kouluilta ylijäämäruokaa, jota jaetaan asukkaille. Perunamarkkinoille on tarkoitus tehdä retki 26.9. Talvikkipuistossa paistetaan ensi keskiviikkona makkaraa. Ruoan hakijoita ja syöjiä on paljon, muita asiakkaita ei kovin paljoa. Sivakka lahjoitti jääkaapin ruoanjakelua varten.
• Jorma kertoi, että Haukiputaalla 4.9. on Ehyt ry:n järjestämä ajokuntotapahtuma, jossa erilaisia ajotottumuksiin liittyviä asioita, tarjolla kahvia ja pullaa.
• Honkapirtillä vaihtuu ”tupaisäntä. Reino Turpeenniemi siirtyy töihin Aleksinkulmaan, ja Karoliina Soronen tulee Honkapirtille.
• Syksyn aluelehden aikataulu.
o Aluelehden julkaisuviikko on viikolla 49. Mainoksia ja juttuja tarvitaan, niitä voi lähettää Jormalle. Deadline jutuille on 14.11.


5. Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen
Kokous päättyi 19:40.
Seuraava kokous maanantaina 12.10. klo 18 Honkapirtillä.