2015 - 5 Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous 12.10.2015, muistio - Muistiot - Yhteisötoiminta - Oulun kaupunki

Muistiot Muistiot

< Takaisin

2015 - 5 Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous 12.10.2015, muistio

Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous

Aika: 12.10.2015 klo 18:00

Paikka: Kokoushuone, Honkapirtti, Pateniementie 86, 90580 Oulu.

1. Kokouksen avaus
Puheenjohtaja Jorma Ketola avasi kokouksen klo 18:05.

2. Työjärjestys ja läsnäolijoiden toteaminen
Työjärjestys hyväksyttiin.
Läsnä: Jorma Ketola (pj.), Vuokko Arstio, Markku Hahto, Hilkka Juntunen, Kaisu Lyöri, Esko Pulkkinen, Marja Raatikainen, Aarno Saarela, Päivi Sarome, Elsi Suomela, Nina Himsworth (siht.)

3. Virkakielikampanja Oulussa
Nina kertoi virkakielikampanjan sisällöstä, ja tutustuttiin kommentoitaviin päätösteksteihin. Teksteistä löydettiin seuraavia huomautettavia asioita:
Päätös 1: Kertoa tarkemmin mitä veroa omaishoidon tuesta peritään.
Päätös 2: Toinen kappale – sisältö on epäselvä. Sana "enintään" toistuu, miten voi olla enintään 5-7 tai 4-5?
Yleisesti toivottiin, että päätösten otsikot ovat pysyviä, lisäävät selkeyttä. Lisäksi pitää olla selkeästi esillä mistä saa lisätietoja ja apua.

Tekstejä voi kommentoida marraskuun loppuun asti, kommentit voi lähettää suoraan Ninalle. Myös Otakantaa.fi –sivun kautta voi osallistua: https://www.otakantaa.fi/fi-FI/Selaa_hankkeita/Omaishoidon_tuen_paatostekstit_Oulussa?info=6&t=635793888095236752

4. Ajankohtaiset ja muut asiat
• Ideointia alueen osallistumisesta Oulun Päiville (esim. osallistuminen "Merelliseen Ouluun " osana kokonaisuutta)
o Keskusteltiin Oulun Päiville osallistumisesta. Todettiin, että vaikeampi järjestää alueellista ohjelmaa kesä-heinäkuussa, kun ihmisillä on lomaa.
o Oulun Päivät järjestetään seuraavan kerran 17.6–10.7.2016. Nyt on meneillään ennakkoilmoittautuminen, ja tapahtumia järjestäviä tahoja pyydetään ilmoittamaan ennakkotietoja Oulun Päiville ehdottamastaan ohjelmasta. Järjestelyistä vastaavien yhteystiedot ja tietoa tapahtumasta löytyy Oulun Päivien www-sivuilta osoitteesta: www.ouka.fi/oulunpaivat
o Esko kertoi Pateniemen Lionsien toiminnasta: Lauantaina 7.11. tarkoitus järjestää yhteisöpäivät Honkapirtille, jossa alueen toimijat voivat esitellä toimintaa. Yhteisöpäivän suunnittelutilaisuus on torstaina 15.10. klo 18 Honkapirtillä. Lionsit järjestivät viime viikolla tilaisuuden Attendo Niittytuulessa, johon osallistui asukkaita ja omaisia. Ohjelmassa oli Kuivasojan koulun lasten laulua, haitarin soittoa, yhteislaulua ja tietokilpailu. Palokkaan tulossa myös ohjelmaa.
o Marja kertoi seurakunnan kuulumisia: Pateniemen kirkkoa on nyt alettu purkaa. Jatkossa on suunnitelmissa kappelityylinen rakennus Pateniemen ja Rajakylän rajalle. Palokan palvelukeskus on siunattu käyttöön 13.9. ja toimii nyt seurakuntatalona. Palokka on vuokrattu seurakunnalle viideksi vuodeksi. Tiloilla on paljon käyttöä. Tietoa päiväkohtaisesta ohjelma löytyy osoitteesta: www.oulunseurakunnat.fi -> Tuiran seurakunta -> tapahtumat. Perjantaina 16.10. Palokassa on avoin kahvila klo 10–13. Kahvilassa voit tavata muita asuinalueellasi asuvia ihmisiä ja seurakunnan työntekijöitä (http://www.oulunseurakunnat.fi/tapahtumat/2015-10-16/seurakunnan-avoin-kahvila)
o Elsi kertoi Jelppareiden kuulumiset: Joka toinen keskiviikko Palokassa tapaaminen. Osallistujien määrä on vähentynyt, viimeksi oli 30 henkilöä. Palokan asukkaita on mm. siirtynyt asunnoista kokopäiväiseen hoitoon. Uusille asukkaille on mainostettu toimintaa, mutta vielä ei ole uusia oikein tullut mukaan. Joulujuhla on 2.12.
o Aarno kertoi Patelan eläkeläisten toiminnasta: Jäsenmäärä pysynyt n. 300 henkilössä. Maanantaisin on voimistelu naisille ja miehille, muita kerhoja on mm. käsityö-, haitari-, näytelmä- ja kuorokerho. Torstaisin on tapaaminen isommalla porukalla. Reissuja on tehty, mm. Ylläkselle. Jouluruokailu tehdään Tornioon kansalaisopistoon. Joulujuhla ja -myyjäiset on Honkapirtillä joulukuun alussa. Toimihenkilöiden puute on ongelma.
o Markku kertoi Rajakylän asukastuvan kuulumiset: Kauppojen hävikkiruoan jakelu on aamuisin klo 9, kolme lähikauppaa mukana: K-kauppa Rajakylä, Sale ja Kaijonharjun Valintatalo. Puoli yhden jälkeen jaetaan koulun ylijäämäruokaa. Kävijämäärät ovat lisääntyneet molemmille päiville. Jonkin verran tehdään kotiapupalvelua, nurmikonleikkuuta ja mm. tapetointia. Asukastuvalla ei ole työllistettyjä tällä hetkellä. Yhteistyötä on aloiteltu Rajakylän vanhempaintoimikunnan kanssa. Viikoittainen lentopallokerho jatkuu edelleen. Torstaina 15.10. on toripäivä, tarjolla mm. itse paistettuja munkkeja. Markku kertoi myös ympäristötyöryhmän järjestämästä reissusta Tyrnävän perunamarkkinoille. Linja-auto oli melkein täynnä, ja mm. Palokasta haettiin kyytiin väkeä.
o Hilkka kertoi Patelan Voimistelijoiden toiminnasta: Kausi on alkanut ja toistaiseksi kaikki on onnistunut hyvin tilojen puolesta. Ryhmiä on aikalailla yhtä paljon kuin aikaisempina vuosina. Jatkossa toiminnan kannalta on huolestuttavaa, jos alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten salivuorot tulevat myös maksulliseksi. Jo nyt osa lasten toiminnan kustannuksista katetaan aikuisten toiminnasta saaduilla tuloilla. Lasten ryhmille tulee kuluja erityisesti ohjaajakorvauksista, koska lasten ryhmissä on oltava useampia ohjaajia.
o Päivi ja Kaisu kertoivat Haaveen toiminnasta: Kirpputori pidettiin Patelan koulun pihassa, myyjiä ja asiakkaita oli mukavasti. Toiveita oli tullut säännöllisemmästä ja kaksipäiväisestä tapahtumasta. Kodin ja koulun päivä oli syyskuussa, vanhempia oli jonkin verran koululla käymässä. Päivän aikana osallistuttiin oppilaskunnan kokoukseen ja sai käydä seuraamassa oppitunteja. Janne Viljamaa piti luennon lokakuun alussa, tilaisuus järjestettiin yhteistyössä neljän vanhempaintoimikunnan kanssa. Paikalla oli n. 70 kuulijaa. Kekrinaamiaiset tulossa torstaina 29.10. klo 18–20 alakoulussa. Ohjelmassa kauhukäytävä, onnenpyörää, diskoa, buffetti ym. Yläkoululaisia osallistuu ohjelman järjestämiseen ja heitä avustetaan retkikoulurahastoon. Sunnuntaina 22.11. klo 13-16 pidetään jouluaskartelu alakoululla.
o Nina välitti MLL:n kuulumiset: MLL järjestää sunnuntaina 29.11. Honkapirtillä "puuhapäivän" (työnimi) perheille yhteistyössä partion, Pateniemen Polunpolkijoiden, kanssa. Partiolaiset järjestävät ohjelmaa saliin ja MLL järjestää kahvituksen.
o Demokratiapäivä perjantaina 16.10. klo 10–15 Oulu10:ssä.
o Jormalle voi laittaa aineistoa aluelehteä varten (Jorma.ketola@jk-ohjelmat.fi). Aineiston takaraja on 14.11. Lehti ilmestyy viikolla 49.

5. Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen
Seuraava kokous maanantaina 30.11.2015 klo 18 Honkapirtillä.
Kokous päättyi klo 20:00.