Muistiot Muistiot

< Takaisin

2016 - 2 Pateniemen suuralueen yhteistyöryhmän kokous 15.3.2016, muistio

Aika:                                   15.3.2016 klo 18:00

Paikka:                                Honkapirtti, Pateniementie 86, 90580 Oulu.

1.       Kokouksen avaus

Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 18:05.
 

2.       Työjärjestys ja läsnäolijoiden toteaminen

Työjärjestys hyväksyttiin.

Läsnä: Jorma Ketola, Liisa Alatalo, Vuokko Arstio, Hilkka Juntunen, Kaisu Lyöri, Raija Meriläinen, Päivi Pirnes, Esko Pulkkinen, Marja Raatikainen, Mikko Raudaskoski, Päivi Sarome, Elsi Suomela, Jorma Suomela, Nina Himsworth (siht.)
 

3.       Ajankohtaiset asiat

·         Lapsi- ja nuorisotyöryhmän toiminta

o    Nina ja Raija kertoivat Oulun kaupungin työntekijöiden Pateniemen suuralueen monialaisen ryhmän kokoontumisesta. Ryhmän tavoitteena on erityisesti lasiperheiden hyvinvoinnin edistäminen. Lisäksi tavoitteena on edistää kaupungin eri palvelualueiden yhteistyötä.

o    Päätettiin, että ei perusteta erillistä lapsi- ja nuorisotyöryhmää tällä hetkellä. Päivi Pirnes (Rajakylän koulun vanhempainyhdistys) ja Kaisu Lyöri (Pateniemen koulun vanhempaintoimikunta HAAVE)valittiin edustajiksi monialaiseen työryhmään.

·         Pateniemipäivän suunnitelmat

o    Pateniemipäivän ensimmäinen suunnittelukokous on pidetty 25.2. Honkapirtillä. Mukana oli useita alueen toimijoita.

o    Pateniemipäivä päätettiin pitää lauantaina 15.10. Kellonaika täsmentyy vielä.

o    Suunnitelma on, että ohjelmaa olisi kaikenikäisille, huomioiden erityisesti lapsiperheet, mm. eri yhdistysten esityksiä. Myös toivottu mukaan kaupungilta työntekijää, joka esittelisi esim. alueen kaavoitusta tms. ajankohtaista asiaa.

o    Seuraava Pateniemipäivän suunnittelupalaveri on 7.4. klo 18 Honkapirtillä.

o    Pateniemipäivän tuotetta myös suunniteltu, Pateniemi-pipo on saanut kannatusta.

o    Kaikki suuralueen toimijat ovat tervetulleita osallistumaan Pateniemipäivän ohjelman tekoon.

·         Hyvinvointipalveluiden järjestämät kuntalaistilaisuudet

o    Raija Meriläinen oli osallistunut sekä Ritaharjun että Rajakylän keskustelutilaisuuksiin. Rajakylän tilaisuudessa oli lupailtu hyvinvointipistettä Rajakylään.

o    Todettiin, että olisi tärkeää saada Rajakylään hyvinvointipiste. Haukiputaalla ja Tuirassa sijaitsevat hyvinvointikeskukset eivät ole riittävät. Hyvinvointipisteen palvelutarjonnassa tärkeää huomioida alueelliset tarpeet, esimerkiksi Rajakylässä on runsaasti ikäihmisiä. Ritaharjussa puolestaan tarpeita erityisesti lasten neuvolapalveluille.

o    Hyvinvointikeskusten kehittämiseen liittyvää palautetta voi antaa netissä: http://www.ouka.fi/hyvinvointikeskuspalaute

o    Päätettiin, että puheenjohtaja antaa yhteistyöryhmän puolesta palautetta palautekanavan kautta. Kaikki voivat myös itse antaa palautetta ja kehittämisideoita palautekanavan kautta.

·         Pateniemi-Herukka-Rajakylä aluelehti

o    Kohdeavustusta lehteä varten on myönnetty 2000 euroa. Mainoksia ei ole paljoa toistaiseksi, ja mainostuloja tarvittaisiin lisää, jotta syksyn lehtikin saataisiin tehtyä.

o    Lehtijutut tulee olla Jormalla viimeistään 7.4. (sähköpostiosoite: jorma.ketola(at)gmail.com)

·         Aluekuulumiset:

o    Kaisu Lyöri, Pateniemen koulun vanhempaintoimikunta Haave: Rusettiluistelu oli onnistunut ja tulossa mm. pelitaitoilta.

o    Elsi Suomela, Jelpparit: Perustoiminta jatkuu, Palokan väkeä viedään syömään kevään aikana ja torille retkelle heinäkuussa. Syyskaudella toivottavasti toiminta jatkuu Palokan tiloissa.

o    Esko Pulkkinen, Lionsit: Perinteinen Kuivasoja -tapahtuma tulossa 15.5. Lasten olympialaiset ovat myös tulossa Honkapirtin kentälle kesäkuun alkupuolelle. Ohjelmassa on tarkoitus olla erilaisia lajeja. Syksyllä sitten suunnitelmissa Pateniemipäivä ja Nenäpäivä.

o    Päivi Pirnes, Rajakylän koulun vanhempainyhdistys: Koulun pihalle tulossa alueellinen kevättapahtuma. Rajakylän Hoivalle suunniteltu oppilaiden lauluesityksiä.

o    Hilkka Juntunen, Pateniemen voimistelijat: Toiminnassa on tapahtunut vähän piristymistä, jäsenmäärä lisääntynyt. Aikuisten ryhmien toiminnalla tuetaan lasten ryhmiä. Lasten ryhmät vaativat enemmän resursseja, koska pitää olla useampi ohjaaja.

o    Marja Raatikainen, Tuiran seurakunta: Perhe- ja päiväkerhot jatkuvat Palokassa, myös kokkikerho jatkuu. Diakoniatyö on järjestänyt kahvilatoimintaa Palokassa. Rajakylässä maanantaina työttömille aamupala. Tietoa tapahtumista: www.oulunseurakunnat.fi -> Tuiran seurakunta -> tapahtumat. Rajakylän seurakuntakoti menee kiinni huhtikuun loppuun mennessä, ja korvaavien tilojen etsintä on nyt menossa.

o    Vuokko Arstio, Rajakylän asukastupa: Asukastuvalla on koulujen ja kauppojen ylijäämäruoan jakelua.

o    Mikko Raudaskoski, kaupunginhallitus: Kouluverkkoselvitys menossa, vaikea yhtälö päätöksenteossa. Maapolitiikka ja maahankinta olivat asialistalla maanantain kaupunginhallituksessa, mutta asia vedettiin pois.

o    Asukas- ja kyläyhdistysten toiminta-avustuksen haku on nyt menossa, hakuaika on 31.3. klo 16 mennessä.
 

4.       Seuraava kokous ja kokouksen päättäminen

o    Seuraava kokous pidetään 17.5.2016 klo 18 Honkapirtillä.

o    Kokous päättyi klo 19:35.