Ajankohtaista

< Takaisin

Huvilarannantielle kaavoitetaan Vihreä Kortteli

Linnanmaan ja Kaijonharjun kaupunginosaan Huvilarannantielle on käynnistynyt asemakaavan muuttaminen 564-2438 Rakennusteho Group aloitteesta. Työssä Oulun kaupungin ympäristöohjelman tavoitteet on nostettu suunnittelun lähtökohdaksi jo varhaisessa vaiheessa.  

Vihreän Korttelin konseptissa rakentamisen aikainen hiilijalanjälki pienenee hyödyntämällä kiertotalouden materiaaliratkaisuja, kierrättämällä rakennusjätteet tehokkaammin ja vähentämällä hukkaa koko rakennusprosessissa. 

Rakennustehon tavoitteet ja kehittämistyö Vihreässä Korttelissa sisältää seuraavia asioita: 

  • Käytetään korttelialueen suunnitteluvaiheessa rakennuksen energiamallia, joka simuloi optimaaliset ratkaisut hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Hankkeen aikana tutkitaan arkkitehti- ja elinkaarikonsulttien kanssa eri ratkaisujen tehoa. Säästäviä menetelmiä, joita tutkitaan, ovat betonin ja teräksen määrän vähentäminen, vaipparakenteiden optimointi ja hukkaneliöiden poisto. 
  • Rakennusteho osallistuu Oulun yliopiston vähähiilisen rakentamisen tutkimusprojektiin. Hankkeen suunnittelun aikana tehdään diplomityö, joka edistää rakentamisen hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. 

Kuvassa naiset lenkillä merenrannalla.

Asukkaita ohjataan vähäpäästöiseen asumiseen 

Käytön aikaisella hiilijalanjäljellä on suurin vaikutus asumisen päästöihin rakennusten pitkän elinkaaren vuoksi. Vihreän Korttelin konseptit ohjaavat asukkaita energian ja sähkön kokonaiskulutuksen vähentämiseen. Vihreä Kortteli suosii uusiutuvan energian käyttöä lämmityksessä ja jäähdytyksessä. 

Vihreässä korttelissa otetaan käyttöön uusia kiertotalouden ratkaisuja ja palveluita. Korttelissa tullaan pilotoimaan viherkerrointa ja huomioidaan erityisesti hulevesien hallinta. 

Erityisen tärkeässä roolissa on myös asukkaiden viihtyvyys ja puitteet asumisen kestäville arjen valinnoille. Asumisen ilmasto- ja ympäristövaikutukset pienentyvät ja eläminen on entistä helpompaa ja houkuttelevampaa. 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Viralliset ilmoitukset ja kuulutukset voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset.

Oulun seudun ympäristötoimi

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 34, 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Vaihde work 08 558 410 Faksi fax 08 557 1490
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Ympäristötoimen henkilökunnan yhteystiedot
  • Toimialueena Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä

    Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.