Ajankohtaista

< Takaisin

Kuivasjärven tilaa parannetaan

Kuivasjärven ilmastus aloitetaan uudelleen uuden ja tehokkaamman ilmastuslaitteiston avulla. Kuivasjärvessä sijainnut vanha rikkoutunut ilmastin poistettiin syksyllä 2017.

Kaupunki on hankkinut kaksi pienikokoista, mutta tehokasta Waterix Airit-70 pintailmastinta, jotka asennetaan viikolla 38. Ilmastus on todettu tarpeelliseksi, sillä Kuivasjärven talviaikaiset happipitoisuudet erityisesti lähellä pohjaa ovat olleet lähellä kalastolle kriittistä rajaa. Ilmastus auttaa myös sedimentin pintakerrosta pysymään hapellisena, mikä vähentää riskiä järven sisäiselle kuormitukselle. Kuivasjärven happitilannetta seurataan Pyykösjärven lisävedenjohtamiseen liittyvän vesistötarkkailun mukaisesti. Tämän lisäksi kaupunki suorittaa lisämittauksia, joilla varmistetaan laitteiston toimintavarmuus järven happitilanteen kohentamisessa.

Uusi sähkökeskus Kuivasjärven rantaan

Asennustyö Kuivasjärvellä aloitetaan 17.9.2018. Kuivasjärven rantaan asennetaan uusi sähkökeskus, josta sähkövirta johdetaan kaapeleilla kahteen järvelle asennettavaan ilmastinlaitteeseen. Asennustyössä on mukana laitetoimittajan ja asentajan lisäksi Oulun Energian ja Oulun teknisen liikelaitoksen henkilöstöä. Oulun tekninen liikelaitos toimii jatkossa laitteiston ylläpito- ja huoltotehtävissä.

Ilmastuslaitteisto on toiminnassa lähinnä jääpeitteisenä aikana; ilmastus aloitetaan joka vuosi hieman ennen pysyvän jääpeitteen tuloa. Jääpeite voi olla jatkossa poikkeuksellinen ja vaarallisen heikko jäällä liikkujille. Kaupunki tiedottaa ilmastuksen aloittamisesta vuosittain paikallisissa lehdissä ja kaupungin internetsivuilla.

Kyseessä on Oulun kaupungin tärkeä investointi Kuivasjärven tilan parantamiseksi. Hankkeeseen on saatu Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen myöntämä avustus vesien- ja merenhoidon sekä vesistötoimenpiteiden toteuttamiseen.

Lisätietoja:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, ympäristöasiantuntija Satu Pietola satu.pietola@ouka.fi

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Viralliset ilmoitukset ja kuulutukset voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset.

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
 • Postiosoite postal PL 32, 90015 Oulun kaupunki

  Aukioloajat
  ma–pe klo 8–16
 • Puhelin Vaihde work 08 558 410
  Kaupungin puhelinpalvelunro work
  08 558 558 00
 • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Oulun seudun ympäristötoimi

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
 • Postiosoite postal PL 34, 90015 Oulun kaupunki
 • Puhelin Vaihde work 08 558 410 Faksi fax 08 557 1490
 • Sähköposti
 • Verkkosivut Henkilökunnan yhteystiedot
 • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
 • Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä

  Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.