Ajankohtaista

< Takaisin

Luonnosta saa elämyksiä kaikille aisteille

Intiön hoivakodissa, Rajakylän hoivassa ja Hiirosenkodissa nautitaan luonnosta ympäri vuoden. Tänä vuonna on mm. retkeilty, tehty ötökkähotelli, kasvatettu siemenistä kesäkukkia ja koristekurpitsoita, nautittu oman puutarhan sadosta. Sadonkorjuujuhlassa herkuteltiin mm. uusilla perunoilla, mansikoilla, raparperipaistoksella ja lehtikaalisipseillä.  

Intiön hoivakodin etu- ja takapihojen puutarhoissa kasvaa niin näyttäviä kukkia kuin maukkaita marjojakin. Marjapensaista voi poimia itselleen välipalaa. Asukkaat ovat olleet tiiviisti mukana istutusprosessissa ja puutarhanhoidossa. Vaikkeivat kaikki asukkaat pystykään itse osallistumaan, voivat he ottaa osaa keskusteluun ja yhdessäoloon. 

Toissa kesänä toteutettu pihaprojekti toi hoivakodin asukkaille idyllisen pihaympäristön, jossa on mahdollisuus turvalliseen ulkoiluun ja yhdessäoloon. Pihoja oli mukana suunnittelemassa monialainen tiimi. Rakennusvirasto ja kaupungin arkkitehti suunnittelivat toteutuksen yhdessä hoivakodin henkilökunnan kanssa. Istutukset hoiti yksityinen taho. 

Luontoavusteinen toiminta vaikuttaa asukkaisiin monin tavoin. Se aktivoi muistia ja lisää vuorovaikutusta, tarjoaa elämyksiä monen aistin kautta (maku, näkö, kuulo, tunto, haju), edistää hyvinvointia ja parantaa elämänlaatua. 

Suksi Kuuseen!  

Nuorten työpajavalmennuksessa luonnossa tapahtuvan toiminnan tavoitteena on tarjota nuorille omakohtaisia kokemuksia ja elämyksiä. Valmennuksella vahvistetaan nuorten luontosuhdetta sekä opetetaan arvostamaan luonnon moninaisuutta ja näkemään luonnonsuojelun merkitys. Tavoitteena on myös lisätä nuorten hyvinvointia. Samalla myös henkilöstön hyvinvointi lisääntyy. 

Retkellä tapahtuu aitoa kohtaamista, mikä luo yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Retkellä saadut onnistumisen kokemukset ja uusien tietojen ja taitojen oppiminen vahvistavat itsetuntoa. Kaupanpäälle tulevat vielä fysiologiset hyvinvointivaikutukset, kuten verenpaineen lasku. 

Nuorten työpajojen Suksi Kuuseen! Asenteelliseen retkioppaaseen on koottu vinkkejä ja ohjeita retkien järjestäjille. 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Viralliset ilmoitukset ja kuulutukset voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset.