Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun lukioissa vietetään kolmannessa jaksossa Ilmastojaksoa

Mistä on kyse? Ilmasto tarvitsee huomiomme. Huolletaan sitä huolella yhden jakson ajan. Säätöjä tekemään tarvitaan kaikkia koulussa. Toimitaan tunneilla, koulussa ja kaupungilla – yhdessä.  

Lukioille tueksi tarjolla koulun kokoisia ilmastotekoja Koulun korjausoppaan demoversiosta, monialaisia ilmasto-oppimateriaaleja, vierailijoita sekä tapahtumia. Somekampanja esittelee niin lukiolaisille, opettajille kuin koko kouluyhteisölle vinkkejä, miten saada muutosta hiilineutraaliuteen aikaiseksi. Ilmastonmuutos lukioihin -hankkeessa mukana olevat opettajat ja korkeakouluopiskelijat ovat työstäneet yhteisissä tapaamisissa ja etänä ilmastoaiheisia oppimateriaaleja, jotka on jaoteltu lukion uuden opetussuunnitelman laaja-alaisiin teemoihin.  Materiaalit käsittelevät mm. kuluttamista, ruokaa, luontoa, taloutta ja tunteita eri näkökulmista. Koulun korjausoppaan demoversiossa on lukiolaisille testattavaksi tehtäviä, jotka tähtäävät kouluruokailun muuttamiseen kestävämmäksi. Materiaalit löytyvät testattavaksi kotisivuilta.

Tulossa kestävän muodin tapahtuma ja Hiiligrilli! 

Tammikuun loppupuolella on luvassa nuorille kaksi striimattua tapahtumaa: Second Life Catwalk, kestävän muodin tapahtuma, sekä Hiiligrilli, jossa hiillostavaa puhetta kielletyistä aiheista. Kestävän muodin tapahtumassa saadaan kuulla vaatteiden voimasta. Luvassa on paneelikeskustelu, jossa nuoret kysyvät ja ammattilaiset vastaavat. Valokeilaan pääsevät myös vaatteet, joista ammentaa inspiraatiota omaan vastuullisempaan pukeutumiseen. Hiiligrilli on keskustelutilaisuus, jonka osallistujia käristetään ilmastokysymyksillä. Marinadina toimivat lukiolaisten kiperät kommentit ja kysymykset ihmisille, joilla on oikeasti valtaa muuttaa lukioiden ilmastoarkea. Pääteemat ovat ruoka, energia ja liikenne. Katsojat äänestävät osallistujien joukosta rohkeimman kommentoijan ja uskottavimman keskustelijan. Kuka saa Kultainen sädekehä -palkinnon? Mikä taho auttaa lukioita hiilijalanjäljen pienentämisessä parhaiten? Grillattavaksi saapuvat Oulun Energian, Valion, Oulun seudun joukkoliikennejaoston, Oulun yliopiston, Maa- ja metsätalousministeriön sekä Oulun lukioiden edustajat. Keskustelua värittää improvisaatioteatteri sekä musiikki. 

Somessa kannattaa seurata tiliä @ilmastonmuutoslukioihin sekä @secondlifecatwalk sekä esim. tunnisteita #ilmastojakso, #ilmastolukio, #opiskelijoidenilmastopaneeli, #ilmastokasvatus, #yhdessämuutos ja #ilmasto_rakenteisiin.  

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Viralliset ilmoitukset ja kuulutukset voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset.