Röytänkoski nousi uuden Oulun kätketyksi aarteeksi - Ajankohtaista - Ympäristö ja luonto - Ympäristö ja luonto - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Röytänkoski nousi uuden Oulun kätketyksi aarteeksi

Röytänkoski sijaitsee Röytänojassa, joka on Martimojoen sivuhaara Haukiputaalla, Loukkojärven pohjoispuolella, runsaat 30 kilometriä Oulun keskustasta koilliseen. Paikalla on komea koski, jonne ei pääse autolla, vaan sinne johtaa retkeilypolku Martimolammelta ja Loukkojärven pohjoispuoleiselta metsäautotieltä. Kosken lähiympäristö on vielä lähes koskematonta luontoa.

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut järjesti 15.6.–30.9. kaikille avoimen kilpai­lun uuden Oulun kätketyn aarteen löytämiseksi. Uudessa Oulussa on monia kaikkien tuntemia luontokohteita. Mainita voi mm. Liminganlahden (Suomen paras lintuvesi) ja Varjakan alueen Oulunsalossa (vanha sahamiljöö), Virpi­nie­men Haukiputaalla (virkistyskäyttökohde), Hirvisuon Ylikiimingissä Pudas­järven rajalla (hyvä lintusuo) sekä Koitelinkosken Kiimingissä (komea koski­paikka Kiiminkijoessa). Tavoitteena oli kuitenkin löytää uusia kohteita, jotka ovat pysyneet suurelta yleisöltä piilossa tai muutoin tietämättömissä.

Kilpailuun saatiin toistakymmentä vastausta. Esitetyt kohteet vaihteli­vat yksittäisistä pienkohteista, vuosikivi Ainolassa ja paikallisiin kohteisiin Män­ty­län Postikustinpuiston kivikkopolku sekä laajoihin kokonaisuuksiin Oulun kaupunkialue, uuden kunnan merialue/suoluonto. Lisäksi esille tulivat mm. Papinkarin lintutorni Oulunsalossa, Runtelinharju jatulintarhoineen, Kurtin­hauta sekä Kellon Kiviniemen kalasatama Haukiputaalla.

Röytänkoskea esitti peräti kaksi osallistujaa, jotka palkitaan luontokirjalli­suus­­lahjakortilla. Voittajat ovat Pertti Kutilainen ja Susanna Antila. Kaikkien vastaajien kesken arvotun kirjapaketin sai Tuula Kossi.

Lisätietoja Oulun seudun ympäristötoimesta:
Matti Tynjälä, p. 044 703 6763
Maarit Kaakinen, p. 044 703 6791, etunimi.sukunimi(at)ouka.fi

Uuden Oulun kätketty Aarre -kilpailu on osa yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen vetämää ympäristövuotta 2012, johon voi tutustua osoitteessa: www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/oulun-ymparistovuosi-2012

Liite: Kuva Röytänkoskesta, kuvaaja Pentti Antila


Ilmoitukset ja kuulutukset Ilmoitukset ja kuulutukset

Viralliset ilmoitukset ja kuulutukset voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
 • Postiosoite postal PL 32, 90015 Oulun kaupunki

  Aukioloajat
  ma–pe klo 8–16
 • Puhelin Vaihde work 08 558 410
  Kaupungin puhelinpalvelunro work
  08 558 558 00
 • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Oulun seudun ympäristötoimi

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
 • Postiosoite postal PL 34, 90015 Oulun kaupunki
 • Puhelin Vaihde work 08 558 410 Faksi fax 08 557 1490
 • Sähköposti
 • Verkkosivut Henkilökunnan yhteystiedot
 • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
 • Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä

  Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.