Ajankohtaista

< Takaisin

Sanginjoen ulkometsästä on tehty ostotarjous - alueesta voi tulla kansallispuisto

Sanginjoen ulkometsästä on tehty kiinnostava ja harkinnan arvoinen ostotarjous. Koneen Säätiön ostotarjouksen hyväksyminen tarkoittaisi, että Sanginjoen toistaiseksi suojelemattomasta metsästä tulisi aluksi suojelualue ja mahdollisesti tulevaisuudessa yksi Suomen kansallispuistoista. Koneen Säätiö tulisi mahdollisen oston jälkeen luovuttamaan metsän korvauksetta Suomen valtiolle. Lisäksi mikäli metsäaluekauppa Koneen Säätiön kanssa toteutuu, säätiö on sitoutunut myöntämään Loppulan ystävät ry:lle rahoituksen Loppulan tilan ja metsänvartijan talon kunnostamisesta ja kehittämisestä luonto- ja toimintakeskukseksi.

Tarjous tehtiin kaupungin omistajaohjaukseen, ja asia etenee loppusyksystä kaupunginhallitukseen yhdyskuntalautakunnan kautta.

Sanginjoen metsäalue on yhteensä 2 600 hehtaarin laajuinen, ja Säätiön tarjous koskee Sanginjoen ulkometsän toistaiseksi suojelematonta, noin 1 440 hehtaarin kokoista osaa. Alueella on jo olemassa Isokankaan ja Asmonkorven suojelualueet, ja vuonna 2018 Oulun kaupunki teki päätöksen laajentaa suojelualuetta vielä n. 800 hehtaarilla. Loppuosa, josta Koneen Säätiö teki tarjouksen, on ollut monikäyttömetsänä. Se sijaitsee 16 kilometrin päässä Oulun keskustasta. Alue on mäntymetsää ja kangasta, ja Sanginjoella kasvaa erityisen paljon kuusia. Oulu sai ulkometsän lahjana Ruotsin kuninkaalta kaupungin perustamisen yhteydessä 1605.

Lisätietoja:

Jukka Weisell
Talousjohtaja
0400 383490

Kaija Puhakka
Kaupungingeodeetti
044 7032301

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Viralliset ilmoitukset ja kuulutukset voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset.

Oulun seudun ympäristötoimi

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 34, 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin Vaihde work 08 558 410 Faksi fax 08 557 1490
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Ympäristötoimen henkilökunnan yhteystiedot
  • Toimialueena Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä

    Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.