Ympäristö ja luonto

Ympäristö ja luonto ovat kaikkien asia. Ympäristöä on kaikki ympärillämme – se on nauttimamme ruoka ja juomavesi – se alkaa sisätiloista ja jatkuu ulos pihoihin, kaupunkiin, kyliin ja erämaahan. Sinne mahtuu luonnonsuojelualueita, luontopolkuja, virkistysalueita, katuja ja puistoja.

Monimuotoinen ja hyvinvoiva luonto sekä viihtyisä ja terveellinen asuinympäristö edistävät kaikkien hyvinvointia. Ympäristöstä meillä on yhteinen vastuu.

Ympäristöasioiden hoitaminen vaatii moniammatillista yhteistyötä ja asiantuntemusta. Siihen kuuluu neuvontaa, ohjausta, valvontaa, suunnittelua, päätöksentekoa ja toteuttamista.

Ilmoitukset ja kuulutukset

Viralliset ilmoitukset ja kuulutukset voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset.

Ajankohtaista

< Takaisin

Pyykösjärven ekologinen tila parantunut

Suomen ympäristökeskus julkaisi elokuussa uusimmat tiedot Suomen vesistöjen ekologisesta tilasta. Vesistöt luokitellaan viisiportaisella asteikolla (erinomainen – hyvä – tyydyttävä – välttävä – huono). Pyykösjärven luokitus oli kohentunut edellisestä, vuoden 2013 luokituksen mukaisesta välttävästä tilasta tyydyttävään. Vuonna 2008 järven tila oli vieläkin heikompi eli luokassa huono. Vesistöjen luokituksesta voit lukea lisää Suomen ympäristökeskuksen sivuilta pintavesien tila. Sivustolta voit katsoa myös muiden Oulun alueen vesistöjen luokitukset.

Pyykösjärveen on talvikuukausina johdettu hapekasta lisävettä Oulujoesta jo kohta kymmenen vuotta. Tällä pyritään parantamaan veden vaihtuvuutta, tasapainottamaan happamuuden vaihtelua, vähentämään haitallisia leväkukintoja sekä turvaamaan riittävä happipitoisuus järvessä talven yli. Tämän talven osalta lisäveden johtaminen on tarkoitus aloittaa joulukuussa. Vesistöjen kunnostushankkeet on kirjattu toimenpiteeksi myös Oulun uuteen ympäristöohjelmaan, jonka yhtenä tavoitteena on vesistöjen hyvä ekologinen tila.

Lisätietoa:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, ympäristöasiantuntija Satu Pietola, p. 040 620 2767, satu.pietola(at)ouka.fi

Jakolinkki

Oulun Infra

 • Postiosoite postal PL 69, 90015 Oulun kaupunki
 • Puhelin Vaihde work 08 558 410
  Kaupungin puhelinpalvelunro work
  08 558 558 00
 • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Oulun seudun ympäristötoimi

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
 • Postiosoite postal PL 34, 90015 Oulun kaupunki
 • Puhelin Vaihde work 08 558 410 Faksi fax 08 557 1490
 • Sähköposti
 • Verkkosivut Ympäristötoimen henkilökunnan yhteystiedot
 • Toimialueena Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä

  Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/ymparisto