Pyöräilyviikko - Ympäristö ja luonto - Oulun kaupunki

Pyöräilyviikko Pyöräilyviikko

 

 

 

Oulu on jälleen mukana valtakunnallisen pyöräilyviikon tapahtumissa. Pyöräilyviikon teema on tänä vuonna "Polkupyörä - autoa parempi kulkuneuvo!". Teemalla halutaan korostaa pyöräilyn potentiaalia liikennemuotona ja sen lukuisia hyvinvointivaikutuksia niin yksilölle, ympäristölle kuin yhteiskunnallekin.

Kuvasuunnistus
Pyöräilyviikolla järjestetään koko perheelle soveltuva, kaupunkituntemusta testaava liikuntatapahtuma, jossa suunnistetaan kuvien perusteella eri puolilla kaupunkia sijaitseviin rastikohteisiin. Suunnistuksen teemana ovat Oulun kaupungin ulkopatsaat. Suunnistukseen voi osallistua pyöräillen, jalan tai vaikka rullaluistellen. Rasteja on yhteensä 10 ja kultakin rastilta osallistuja löytää kirjaimen. Arvontaan osallistuakseen tulee kerätä vähintään 5 kirjainta ja täyttää vastauslomake internetissä tai toimittaa ne Oulu10:ssä sijaitsevaan vastauslaatikkoon. Oikein vastanneiden kesken arvotaan 100 € arvoinen pyöräilytarvikkeiden ostoon oikeuttava lahjakortti sekä yllätyspalkintoja. Kuvasuunnistukseen voi osallistua koko Pyöräilyviikon ajan.

Hyväksyttyjä vastauksia saatiin yhteensä 68. Oikein vastanneiden kesken arvottiin 100 € arvoinen pyöräilytarvikkeiden ostoon oikeuttava lahjakortti sekä yllätyspalkintoja. Lahjakortin voitti Heikki Keskikallio.

Linkki: Kuvasuunnitus

Ohjattu pyöräilyretki
Pyöräilyviikon aikana järjestetään ohjattu pyöräilyretki torstaina 10.5.2012. Matkaan lähdetään Raatin uimahallin edestä klo 18. Reittinä on Kahden järven reitti (17 km). Retkien yhteydessä jaetaan Oulun kaupungin jalankulku- ja pyöräilykarttaa. Kypärä pakollinen, osallistujia ei ole tapaturmavakuutettu.

Kuivasjärven ja Pyykösjärven maisemissa kiertänyt reitti innosti mukaan useita pyöräilijöitä.

Pyörällä töihin –päivä 8.5.
Tiistaina 8.5 vietetään valtakunnallista pyörällä töihin –päivää. Haasta itsesi ja työkaverisi pyörällä töihin!

Oulun kaupungin työntekijöille järjestetyssä "Tulitko pyörällä töihin?" -kyselyssä saatiin yhteensä 313 vastausta. Vastaajista suurin osa oli pyöräillyt töihin kyseisenä päivänä. Valtaosassa palautteista todettiin työmatkapyöräilyn olevan ympärivuotista. Kaunis aurinkoinen kevätaamu sekä hoidetut pyörätiet saivat runsaasti kiitosta.