Luulajanpuiston veistokset

Tekijä: Toni Iskulehto

s. 1974

Uskonpastori, 2015
korkeus lähes 4 metriä
Tervattu ja maalattu puu,
valettu autotien viemärikannen päälle

Toivonpastori, 2015
pituus reilut 2 metriä,
maalattu ja tervattu puu
valettu traktorinvanteen päälle

Tonin omin sanoin: ”Tein kolmen veistoksen sarjan "Uskonpastori”, ”Toivonpastori” ja ”Rakkaudenpastori". Uskonpastori on suurin, Toivonpastori seuraava ja sitten Rakkaudenpastori, joka on tällä hetkellä yksityisen omistuksessa. Eli pohdin uskoa, toivoa ja rakkautta, ja tuli tunne että jokainen niistä katoaa pikkuhiljaa pois. Mitä isompi veistos, sitä suurempi muutos. Ennen kaikkea veistokset pitelevät symboleistaan vielä kiinni, omanlaisensa ilmeet kasvoillaan, hiukan vielä uskoen, toivoen ja rakastaen.”

Tonin nettisivut

 

Tekijä: Reetta Gröhn-Soininen

s. 1969

Laulava poika 1, 2017
Kuusi, pellavaöljymaali, terva
85x27x20 cm

Laulava poika 2, 2017
Kuusi, pellavaöljymaali, terva
85x30x25 cm

Puupölkystä Reetan tekeminen alkaa. Veistäjä työskentelee poistamalla, missä tärkeimpiä työvälineitä ovat moottorisaha, kirves ja puukko. Gröhn-Soininen ei tunnontarkasti seuraa mielessään olevaa ideaa, vaan ajatus kehittyy prosessin aikana ja materiaalin ehdoilla. Puu saa näkyä ja tuntua myös viimeistelyssä. Veistäjä pitää puun rouheudesta ja luonnon raa’asta läsnäolosta, joka vaikutukseltaan on samalla inhimillisen lämmin.

Oulun pojista Reetan sanoin: ”Olen työstämässä parhaillaan uutta Oi kuusipuu -teossarjaa, johon veistän laulavia kuoropoikia. Nämä Oulun poijaat aloittavat laulun.
Teossarjassa mietin yksilön suhdetta joukkoon. Muuttuuko yksilön rooli joukossa? Kenen lauluja laulat, kenen joukossa seisot?”

Reetan nettisivut

 

Tekijä: Jorma Styng

s. 1958

Minä olen kaunis, 2017
kuusi, kierrätysmateriaalit
135x36x36cm.

Minä olen kaunis -teos sai alkunsa saunapuiksi tarkoitetuista kuusen rangoista, joista paksuinta en raaskinut polttaa saunassa. Jätin lähes valmiin teoksen ensin ilman maalia, uskotellen itselleni että se on valmis, mutta reilun vuoden sitä tuijoteltuani tartuin maalipensseliin sekä lisäsin sille yhden silmän. Teoksen voisi ajatella olevan kannanotto nykyisille kauneusihanteille, koska jokainen on kaunis.

 

Suu auki, 2016
Serbiankuusi
138x47x47cm

Suu auki -teos sai puolestaan alkunsa naapurini komeasta serbiankuusesta, jota usein ikkunasta katselin. Kun naapurini kaatoi sen, antoi hän minulle siitä veistokelpoisen alapään, josta olen kiitollinen. En ajatellut sen kummemmin mitä siitä teen, vaan annoin puun itse ohjata sahaani ja mieltäni. Kun se lopulta oli valmis, niin täytyihän se tietysti meikata kuten hienot daamit aina meikkaavat itsensä ennen kuin näyttelyyn lähtevät.  

Jorman nettisivut
Lisätietoja Jormasta

 

Tekijä: Hannu Ahosola

s. 1979


Parisuhdetango, 2010
180x50x60cm

Vuosina 1998-2009 runsaasti taiteita opiskellut Hannu Ahosola on pitänyt yksityisnäyttelyitä, ollut mukana ryhmänäyttelyissä, nauttinut apurahoista, tehnyt opetustyötä ja on myös erilaisten taideseurojen jäsen.
Taiteilija Ahosola kertoo teoksensa Parisuhdetango kuvaavan humoristisesti miehen ja naisen välistä kanssakäymistä.

Hannun nettisivut

 

Tekijä: Jouko Keskiaho

s. 1945

Saalistajat, 2017
korkeus n. 220x60cm

Elämäntyönsä metsäalalla tehneenä ovat puu ja moottorisaha Jouko Keskiaholle hyvinkin tuttuja elementtejä. Teoksestaan, jossa kotka yrittää viedä lohta karhulta, Jouko kertoo karhun olevan Suomessa metsän kuningas, lohen vesien kuningas ja kotkan ilmojen kuningas. Luonnossa käytävästä taistelusta siis on kyse. Ravinnon saanti ei ole itsestään selvyys, vaan se täytyy ansaita herkempien mielestä ehkä raa´allakin tavalla. Mainitsemisen arvoista lienee, että Jouko on moottorisahauksen nelinkertainen maailmanmestari.  

Jouko YouTubessa

 

Tekijä: Raine Körkkö

s. 1973

Lahjattomat harjoittelee, 2017
Materiaali: kuusi.
Korkeus n.170 cm.

Raine Körkkö, 44-vuotias kuvanveistäjä. Valmistunut Turun taideakatemiasta, asuu ja työskentelee Limingassa, kotoisin Sodankylästä. Neljä lasta.
Mm. taiteilijaryhmä Euroveisto2:n jäsen, Ars Liminka- yhdistyksen perustajajäsen, 2005- 06 kuvanveisto - ja valimoyhdistys Jöötti ry:n jäsen.
Teostaan ”Lahjattomat harjoittelee” ei taiteilija Körkkö halunnut sen kummemmin analysoida.

Raine YouTubessa
rainekorkko@gmail.com

 

Tekijä: Veikko Laakso

s.1982

Jumalan kämmenellä -teos on pohdinto kristitystä tekopyhyydestä johtavien poliitikkojen johdolla.

Taidealan sekatyöläinen. Keskiössä kuvanveisto ja valutyöt perinteisillä materiaaleilla. Lumi- ja jääveisto ammattina talvisin.
Kokemusta kaikkien edellä mainittujen opettamisesta. Lempimateriaaleita taiteilija Laaksolla pronssi, puu, jää ja lumi.

Opiskelut kesken Lapin yliopistossa, kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmassa, ehkä jatkuvat joskus.
Osallistunut monenlaisiin näyttelyihin pienissä ja isoissa ryhmissä, sisältäen myös jurytettyjä ja museonäyttelyitä.

 

Sijainti kartalla: Veistospuisto

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/veistospuisto