Lukemattomien mahdollisuuksien maailma -esite

Tutustu esitteeseen!

Teemapäiväideoita kouluille

Nappaa koulukirjasto-opettajien ideat käyttöön!

28.2. Kalevalan päivä

23.4. Kirjan ja ruusun päivä ja Koulukirjastopäivä

8.9. Tietokirjapäivä

18.10. Satupäivä

Peppi Pitkätossu -päivä

Koko koulu lukee 1

Koko koulu lukee 2

Koko koulu lukee 3

Vinkkejä kouluille Oulu lukee! -vuoteen 

Oulu lukee vuonna 2019! #oululukee

Oulun kaupungin Kirjastoreitti ja Oulun koulukirjasto ovat täyttäneet 10 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Oulun kaupunginkirjasto ja Oulun koulukirjastot haastavat kaikki Oulun asukkaat, päiväkodit, koulut, nuorisotilat, työyhteisöt, yhdistykset, yritykset ja median, aivan kaikki oululaiset, mukaan Oulu lukee –kampanjaan ja lukutaitotalkoisiin!

Otatko haasteen vastaan? Miten sinä haluat olla mukana edistämässä lasten, nuorten ja aikuisten lukemista? Innostetaan yhdessä oululaisia lukemaan! Voit olla mukana vaikka laittamalla kampanjan mainoskuvan pyörimään organisaatiosi infonäyttöihin. Tai käyttämällä kampanjan tunnistetta omien kirjallisuustapahtumien ja tekojen markkinoinnissa.

Hyödynnä kampanjan materiaaleja. Löydät sivuilta kuvakkeet, infonäyttökuvat sekä erilaiset julisteet.

Oulu lukee -kampanja on mukana valtakunnallisessa Lukuliikkeessä. Tutustu myös Lukuliike koulussa -sivustoon.

Mitä sinä luet?

Jaa lukuvinkki, lempilukupaikka, kirjastokuvia, lukufiiliksiä tai mitä tahansa lukemiseen liittyvää somessa hästägillä #oululukee

#oululukee Instagramissa

#lukuhaaste300 Instagramissa

Etkö tiedä mitä lukisit?

Ota yhteyttä Oulun kaupunginkirjaston lukuoppaaseen tai musaoppaaseen.

Lukuvinkkejä löytyy myös OUTI-verkkokirjastosta.

Monien kirjastojen kaupunki

Vuonna 2008 Oulun kaupunginkirjasto ja koulukirjastot aloittivat suunnitelmallisen Kirjastoreitti-yhteistyön. Samaan aikaan Oulun koulujen kirjastotoiminta organisoitiin ja syntyi Oulun koulukirjasto. Tiesitkö, että jokaisessa oululaisessa koulussa on koulukirjasto tai yleinen kirjasto? Oulun koulukirjasto toimii 58 koululla. Kaupunginkirjaston 24 kirjastosta 12 on koulujen yhteydessä. Kirjastoautot Teuvo ja Onneli ajavat yhteensä 30 eri koululla. Onneli vierailee lisäksi lähes sadalla päiväkodilla. Oulu todellakin on monien kirjastojen kaupunki!

Kirjastoreittiä kulkemalla jokainen koululainen pääsee kouluvuosiensa aikana käymään kirjastossa tai kirjastoautossa. Lapset ja nuoret saavat osallistua kirjavinkkauksiin ja tiedonhaun opetuksiin. Kirjastoreitin tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten lukuinnostusta. Kirjastoreitillä tähdätään myös monipuolisiin tiedonhankintataitoihin. Kirjastoreitti tavoittaa monet eri luokka-asteet, lue lisää Kirjastoreitin sisällöistä.

Yhteistyö kaupunginkirjaston ja koulukirjaston välillä on syventynyt entisestään. Syksystä 2018 alkaen Oulun kaupunginkirjaston ja koulukirjastojen aineisto löytyy samasta OUTI-verkkokirjastosta. Myös kirjastokortti on yhteinen. Opettajien, varhaiskasvattajien ja kirjastoammattilaisten yhteistyö lukutaitojen edistämisessä on valtavan tärkeää ja oululainen yhteistyö on hienona esimerkkinä muillekin.

10 vuotta Kirjastoreitti-yhteistyötä on siis tullut täyteen, ollaan lähdössä uudelle kierrokselle. Juhlavuoden kunniaksi Oulun kaupunginkirjasto ja Oulun koulukirjastot haastavat kaikki oululaiset lukemaan vuonna 2019! Mitä kaikkea keksimmekään, että voimme edistää lasten, nuorten ja aikuisten lukemista. Toteutukset ovat vapaita. Luetaan yhdessä!

Vakiintunutta toimintaa

Vinkkaukset ja tiedonhaun opetukset

Kirjastoreitti-ryhmien lisäksi Oulun kaupunginkirjasto järjestää satutuokioita, vinkkauksia ja tiedonhaun opetuksia myös muille luokka-asteille. Oulun kaupunginkirjaston toimipisteiden henkilökunta pitää vuosittain yli 1000 ryhmäkäyntiä, joista valtaosa on lasten ja nuorten ryhmiä.

Kesän kivoin kortti

Kevään kouluun tutustumispäivinä järjestettävä Kesän kivoin kortti –kampanja muistuttaa vanhempia hankkimaan oman kirjastokortin ekaluokkalaiselle ennen koulun alkua. Kirjastokortti on oululaisen koululaisen työväline ja kulkee repussa kouluun ja kotiin. Uuden kirjastokortin matkassa lapsi saa Kirjasto on kaverisi –esitteen, joka opastaa kirjaston käytössä.

Oulun kaupungin kirjallisuusdiplomi

Yksi hienoista yhteistyön muodoista on Oulun kaupungin kirjallisuusdiplomi, joka tuo myös perheitä kirjastoon lainaamaan luettavaa. Diplomeja on eskareista lukiolaisiin asti.

Oulu lukee! -kampanjan yhteyshenkilö Oulun kaupunginkirjastolla

  • Puhelin Elina Kauppila, vastaava informaatikko cell p. 050 361 8285
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Teemavuonna tapahtuu!

Oulun kaupunginkirjaston tapahtumat

Alkuvuonna tapahtunutta

Pohjoinen lukuhaaste 2019

300 minuutin lukuhaaste

Tervarit Juniorit mukaan Oulu lukee! -kampanjaan. 

Nuorten kirjametron julkaisu

Kirjastoreitin Extrat julkaistaan

Kirjakasvio

Meidän perhe lukee – yhdessä tarinan äärellä -hanke käynnistyy

Syyskuu

Pohjoinen e-lukuhaaste

La 21.9. Harry Potter tapahtuma - Lasten kulttuurikaupunki -tapahtuma

Lokakuu

17.10. Game of Thrones -kirjastokulubi

21.10. Syysloma on lukuloma 

Marraskuu

9.11. Kalle Päätalon 100-vuotisjuhlamatinea

22.-24.11. Sarjakuvafestivaali

22.11. Uudistetun Lukuhöperö-passin julkaisu

22.11. Virkisty lukemalla -lukuhaasteen julkaisu

Kirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaiden esittelyt kaupunginkirjastolla