Oulun musiikkikeskuksen uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulu Sinfonian tuorein levytys julkaistu

Oulu Sinfonia ja Ondine ovat tehneet yhteistyötä useamman levytyksen tiimoilta vuosien varrella ja Ondine on vakiinnuttanut asemansa suomalaisen esittävän säveltaiteen ikkunana kansainvälisillä klassisen musiikin levymarkkinoilla. Oulu Sinfonian tuorein levytys sisältää Englundin ja Klamin viulukonsertot ylikapellimestari Johannes Gustavssonin ja viulutaiteilija Benjamin Schmidin kanssa. Englundin viulukonsertto äänitettiin toukokuussa 2015 ja Klamin viulukonsertto kuluvan vuoden maaliskuussa Madetojan salissa. Levy on julkaistu lokakuussa 2016.  Levy-yhtiö Ondine on jo 30 vuoden ajan noudattanut tinkimätöntä periaatettaan omistautua huippulaadulle musiikin taltioinnissa. Ondinen toiminta-ajatuksena on tukea musiikin uusia luovia kykyjä ja esitellä klassisen maailman eturivin taiteilijoiden tulkintoja, jotka tuovat uusia ulottuvuuksia keskeisen ohjelmiston teoksiin. Levytystä voi ostaa hyvin varustelluista levykaupoista ja Ondinen nettikaupasta.

Levytyksen solisti Benjamin Schmid saapuu Madetojan saliin jälleen keskiviikkona 2.11. klo 19  tällä kertaa norjalaisen Arctic Philharmonicin kanssa, joka konsertoi myös Oulussa Pohjois-Euroopan alueella liikkuvalla kiertueellaan. Konsertin johtaa Arctic Philharmonicin ylikapellimestari Christian Lindberg, joka tunnetaan myös pasuunansoittajana ja säveltäjänä. Konsertissa kuullaan Edward Griegin Kunniamarssi teoksesta Sigurd Jorsalfar, Jean Sibeliuksen viulukonsertto ja Allan Petterssonin Sinfonia nro 7. Christian Lindberg on haastattelussa ravintola Preludissa klo 18.30 alkaen. 

Oulu Sinfonia on Pohjois-Suomen ainoa ja EU-alueen pohjoisin sinfoniaorkesteri. Orkesterissa soittaa 61 ammattimuusikkoa ja ylikapellimestarina on vuodesta 2013 alkaen toiminut useissa kapellimestarikilpailuissa palkittu Johannes Gustavsson, jonka sopimus jatkuu aina kesään 2018 saakka. Gustavsson pitää erityisen tärkeänä tuoda esiin pohjoismaista musiikkia, minkä lisäksi Oulu Sinfonian ohjelmistossa on säännöllisesti tarjolla myös laaja kattaus eri aikakausien orkesterimusiikkia, lastenkonsertteja, oopperaa ja viihdettä. 

Jakolinkki

>> Oulun musiikkikeskus