Oulun musiikkikeskuksen uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Jännittävä lyömäsoitinkonsertto Oulu Sinfonian kausikonsertissa – myös alueen viidesluokkalaiset kuulevat teoksen

Jännittävä lyömäsoitinkonsertto Oulu Sinfonian kausikonsertissa – myös alueen viidesluokkalaiset kuulevat teoksen

Oulu Sinfonian seuraavassa kausikonsertissa to 24.11. klo 19 Madetojan salissa keskiössä on kahdelle lyömäsoittajalle ja orkesterille kirjoitettu konsertto. Ruotsalainen Tobias Broström sävelsi teoksen Patrik Raabin ja Johan Bridgerin muodostamalle lyömäsoitinduo Malleus Incukselle, joka on konsertoinut ympäri Eurooppaa, Amerikkaa ja Japania. Duon repertuaari ulottuu Bachista Mendelssohniin ja Lisztistä lattareihin. Theatronin tunnelmat vaihtelevat rytmikkäästä lennokkuudesta lyyriseen soinnikkuuteen. Konsertin alkusoittona kuullaan Aarre Merikannon säveltämä juhlavan jyhkeä Intrada, kun taas väliajan jälkeen on vuorossa Carl Nielsenin toinen sinfonia lisänimeltään ”Neljä temperamenttia”. Theatron -konsertin kesto on noin 1 h 30 min sisältäen väliajan.

Konsertin johtaa Erkki Lasonpalo, joka valmistumisensa jälkeen vieraillut kaikissa maamme merkittävissä orkestererissa ja sen lisäksi johtanut oopperoita Kokkolan Oopperassa sekä Suomen Kansallisoopperassa. Lasonpalo on toiminut Heinäveden Musiikkipäivien taiteellisena johtajana vuodesta 2014 ja syksyllä 2016 hän aloitti Kemin kaupunginorkesterin sekä Helsingin Koomisen Oopperan pääkapellimestarina. Erkki Lasonpalo toimii myös Oulun kaupunginteatterissa tammikuussa 2017 kantaesityksensä saavan Tapio Tuomelan säveltämän Neljäntienristeys-oopperan kapellimestarina.

Ennen konserttia klo 18.30 järjestetään ravintola Preludissa konsertin Varaslähtö, jossa Kimmo Pihlajamaa johdattelee yleisön konsertin tunnelmiin haastattelemalla viikon vierailevia taiteilijoita.

Perjantaina 25.11. Oulu Sinfonia järjestää Oulun kaupungin kulttuuripolun mukaisesti viidesluokkalaisille mahdollisuuden päästä tutustumaan elävään orkesterimusiikkiin maksuttomassa päiväkonsertissa. Konsertin teoksiksi valikoituivat Aarre Merikannon Intrada ja Tobias Broströmin Theatron. Ilmoittautuneille kouluille on lähetetty kattava materiaalipaketti, joka sisältää taustatietoa konsertista, Oulu Sinfoniasta, kapellimestarin työstä, käyttäytymisestä konserteissa jne. Materiaaleihin on sisällytetty tehtäviä, joita voi soveltaa musiikin tuntien lisäksi  esim. liikunnan , kuvaamataidon, äidinkielen ja englannin tunneilla.

 

Theatron
to 24.11. klo 19, Madetojan sali

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Patrik Raab & Johan Bridger, lyömäsoittimet

Aarre Merikanto: Intrada
Tobias Broström: Theatron
Carl Nielsen: Sinfonia nro 2, “4 temperamenttia”

Liput 21 / 17 / 8 €, Kalevan kestotilaajahinta  12€

 

 

 

 

Jakolinkki

>> Oulun musiikkikeskus