Oulun musiikkikeskuksen uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Huippuviulisti Yhdysvalloista soittaa Wieniawskia

Yhdysvaltalainen Nancy Zhou on Oulu Sinfonian tämän viikon solisti. Hän on saavuttanut runsaasti kansainvälistä kilpailumenestystä: Viime Sibelius-viulukilpailun finaalipaikan lisäksi hänet palkittiin erikoispalkinnolla Kaija Saariahon Tocar-teoksen parhaasta esityksestä. Hän voitti kansainvälisen Johansen-viulukilpailun vuonna 2009 ja viime vuonna Belgiassa hän pääsi Kuningatar Elisabeth -musiikkikilpailun finaaliin.

Viulistit tuntevat hyvin Henryk Wieniawskin ja hänen virtuoottiset viuluteoksensa, myös konsertissa esitettävän toisen viulukonserton. Sitä soitetaan melko usein oppilaitosten kurssitutkinnoissa, mutta konserttiohjelmissa se on harvinaisuus. ”Ajattelin, että olisi virkistävää kuulla se orkesterisäestyksellä huippusolistin soittamana”, kertoo konsertin kapellimestari Anna-Maria Helsing teosvalinnasta.

Madetojan salissa 24.1. klo 19 pidettävän Tempo di polacca -konsertin teemana on Puola. Avausteos, puolalaisen Lutosławskin Pieni sarja, on saanut inspiraationsa puolalaisesta kansanmusiikista, konserton säveltäjä Henryk Wieniawski on puolalainen ja päätösnumerona soitettavan Tšaikovskin kolmannen sinfonian lisänimenä on ”Puolalainen”. Lisäväriä puolalaisteemaan tuo se, että kapellimestari Helsing on opiskellut viulunsoittoa Puolassa.

Jakolinkki

>> Oulun musiikkikeskus