Oulun musiikkikeskuksen uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulu Sinfonia jalkautuu kouluihin ja palvelutaloihin

Oulu Sinfonian tavoite on koskettaa elävän konserttimusiikin kautta alueen koko väestöä. Kaikki eivät pysty itse saapumaan Madetojan salille nauttimaan konserttikauden monipuolisista musiikkielämyksistä. Sen vuoksi orkesteri on viime vuosina panostanut yhä enemmän jalkautumiskiertueisiin, popup -konsertteihin ja esiintymisiin myös Madetojan salin ulkopuolella. Tänäkin syksynä Oulu Sinfonian kamarikokoonpanot vierailevat Oulun seudun palvelutaloissa ja kiertävät kouluja Suur-Oulun päästä päähän aikavälillä 21.8.–7.9. ohjelmassaan kaksi erilaista teemakonserttia. Ikäihmisten ja koululaisten lisäksi myös vauvaperheet saavat jälleen oman Riimikissan runokonserttinsa. Jalkautumiskonsertteja järjestetään tänä syksynä 50 ja kiertueen kuluessa soitetaan lisäksi kaikille avoin yhteislaulutilaisuus Kuusisaaren avajaisviikonloppuna su 27.8 klo 14 Kuusisaaren lavalla. Yhteislaulutilaisuuden esilaulajina toimivat Inga Söder ja Sam Huber, kapellimestarina Jukka Myllys ja juontajana Ernest Lawson.

”Kuluva vuosi 2017 on meille suomalaisille ja oululaisille juhlavuosi monessa mielessä. Itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta, oululaisten oma orkesteri, Oulu Sinfonia taas 80 vuotta ja tietysti jokainen meistä käyttää elämänsä jäljellä olevasta ajastaan sen yhden arvokkaan vuoden”, toteaa musiikin monitaituri Juha Pisto, joka vaikuttaa Oulu Sinfonian koululaiskiertueen taustalla. Konserttien teema kouluissa on Suomi ja syntymäpäivät. Se antaa mahdollisuuden perehtyä yhtälailla Suomen ja Oulun historiaan kuin omaan elämäämme ja sen juhlahetkiin. Myös palvelutaloissa muistellaan menneitä, mutta elokuvamusiikin keinoin. Orkesterin oma viulisti Virva Pietilä on suunnitellut ja käsikirjoittanut palvelutaloja varten Suomi Filmin kulta-aika -kokonaisuuden, jossa päästään 30- ja 40-lukujen tunnelmiin kotimaisista klassikkoelokuvista tuttujen sävelmien kautta. Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemien konserttien juontajana ja esilaulajana toimii Virva Pietilän lisäksi näyttelijä Eeva-Maria Kauniskangas.

Oulu Sinfonian ja Valveen Sanataidekoulun yhteinen Riimikissan runokonsertti palaa myös ilahduttamaan alueen vauvaperheitä viikolla 35. Riimikissan runokonsertissa lorutellaan, leikitään ja tanssitaan sanataideopettajien ohjauksessa elävän musiikin tuomissa tunnelmissa. Ilmoittautumiset Riimikissan runokonserttiin on käynnissä orkesterin nettisivuilla.

Jakolinkki

>> Oulun musiikkikeskus