Pääkuva
Talo ja kukkasia

Presidentinvaalien äänestyspaikkoina toimivat kirjastot ja muutokset niiden palveluissa ja aukioloajoissa

25.01.2024

Moni kirjasto toimii presidentinvaalien äänestyspaikkana sekä ennakkoäänestysaikana että virallisena vaalipäivänä. Tämä voi vaikuttaa kirjastojen aukioloaikoihin ja palveluihin äänestyksen aikana.

Limingan kirjastossa ei ole omatoimikäyttöä äänestyksen ensimmäisen kierroksen aikana 17.1.–28.1. Jos vaalissa tarvitaan toinen äänestyskierros, jatkuu omatoimen sulku sunnuntaihin 11.2. saakka.

Lumijoen kirjasto toimii äänestyspaikkana virallisena vaalipäivänä, sunnuntaina 28.1., ja sen vuoksi kirjaston omatoimikäyttö ei ole silloin mahdollista. Jos vaalit jatkuvat toiselle kierrokselle, sunnuntaina 11.2. ei myöskään ole omatoimikäyttöä.

Oulussa Myllyojan ja Oulunsalon kirjastot toimivat ennakkoäänestyspaikkoina 17.1.–23.1. Myllyojan kirjastossa asiakaspalveluajat noudattavat ennakkoäänestyksen aikoja. Oulunsalon kirjastossa noudatetaan normaaleja aukioloaikoja, eikä palveluaikaa jatketa äänestyksen vuoksi. Kaukovainion kirjasto toimii äänestyspaikkana virallisena vaalipäivänä, sunnuntaina 28.1., ja sen vuoksi kirjaston omatoimikäyttö ei ole silloin mahdollista. Jos vaalit jatkuvat toiselle kierrokselle, sunnuntaina 11.2. ei myöskään ole omatoimikäyttöä.

Raahen kirjasto toimii virallisena äänestyspaikkana ja siellä ei ole omatoimikäyttöä perjantai-illasta sunnuntaihin 26.–28.1.

Taivalkosken kirjastossa omatoimiajat eivät ole käytössä ennakkoäänestyksen aikana 17.1.–23.1. Myös lehtisali siirtyy eri paikkaan vaalien ajaksi.

Utajärven kirjasto toimii ennakkoäänestyspaikkana 17.1.–23.1. Kirjaston asiakaspalveluajat noudattavat 17.–23.1. ennakkoäänestysaikoja. Omatoimiajat ovat käytössä normaalisti.

Voit tarkistaa oman kirjastosi aukioloajat OUTI-verkkokirjastosta tai kirjaston omilta verkkosivuilta.

Aaltoja