Koronatilanne Oulussa

Oulu on edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Tällä viikolla (viikko 19) uusien tartuntojen määrä on tähän asti ollut edellistä viikkoa vähäisempi.

Kaupunginsairaalan osasto B3:n epidemiaan liittyen on tullut ilmi yksi uusi työntekijän tartunta. Uusia potilaiden tartuntoja ei ole tullut ilmi.

Tämän päivän 4 tartunnasta tartuntalähteinä ovat perhe, yksityistilaisuus ja työ.

Tänään on todettu yksi joukkoaltistuminen, Hönttämäen koulun 2C-luokka.

Oulun kaupunki päätti 12.5., että Oulussa tulee voimaan aluehallintoviraston kokoontumisrajoitukset 15.5. alkaen ja muut koronarajoitukset ovat voimassa 23.5. saakka. 

Tällä viikolla Oulussa on jaossa yli 4800 1. annoksen rokotetta, pääosin Ouluhallilla. Rokotusvuorossa ovat riskiryhmäläisten lisäksi yli 50 –vuotiaat. Lisäksi lauantaina 15.5. rokotetaan 2. annoksia noin 1000 kpl. Myös tehostetussa palveluasumisessa rokotetaan tällä viikolla 2. annoksen rokotteita.

Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Katso lisäohjeet  

Jokaisen edelleen syytä hakeutua koronatestiin lievissäkin flunssa-, vatsa- ja yleisoireissa. Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Oululaiset voivat varata ajan maksuttomaan koronanäytteenottoon myös Pihlajalinnan testauspisteille, jotka sijaitsevat Rehapoliksessa ja Oritkarissa. Kuntalaisten kannattaa hakeutua pelkkään näytteenottoon ensisijaisesti Pihlajalinnan testauspisteille. Lisätiedot

Huolimatta osittain poistuneista rajoituksista ja rokotusten etenemisestä tulee jokaisen huolehtia henkilökohtaisen terveysturvallisuuden säilyttämisestä. Oleellista terveysturvallisuudessa on korostettu käsihygienia (pesut ja/tai käsihuuhteen käyttö), maskin käyttö kodin ulkopuolella sisätiloissa, myös työpaikalla, turvaetäisyyden säilyttäminen oman ruokakunnan ulkopuolisiin henkilöihin (2m), tilojen käytön rajoitusten (henkilömäärä) noudattaminen, sekä pidättäytyminen yksityisissä ja yleisissä tilaisuuksissa suositellussa alle 10 hengessä.                      

Karanteeniohjeet 

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Uudet tartunnat
pe 14.5.

4

torstaina 3

Karanteeniin
pe 14.5.

43 

torstaina 5

Joukkoaltistumiset
pe 14.5.

1

Katso altistumis­varoitukset

Ilmaantuvuus
14 vrk | pe 14.5.

27,9 

/100 000 asukasta

Tartunnat
tällä viikolla

16

Tilanne pe 14.5.

Karanteeniin
tällä viikolla

103

Tilanne pe 14.5.

Sairaalahoidossa
pe 14.5.

OKS 7

Oys 10

Testatut
viime viikolla

2946

0,6 % positiivisia näytteitä ↓

Tilanteen kehitystä kuvaavat kaaviot

Lähde THL, ellei muuta mainita

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Nuolikuviot:  nousussa   laskusssa