Tiedotteet korona

< Takaisin

Korona­tilanne Oulussa 20.1.2021 – Oulu kiihtymisvaiheeseen, joukkoaltistumisia Maikkulan koulussa ja Kuukkelin päiväkodissa, mahdollinen altistuminen ravintolassa

Oulu on siirtynyt epidemialuokituksen pahimmasta, eli leviämisvaiheesta astetta lievempään eli kiihtymisvaiheeseen, vaikka ilmaantuvuusluvut ovat Oulussa vielä leviämisvaiheen tasolla.

Epidemian tasaantumisen vuoksi Oulun kaupungin johtoryhmä ja hyvinvointilautakunta ovat päättäneet sallia alle 18-vuotiaiden nuorten ja lasten ryhmämuotoista sisäharrastustoimintaa sekä avanneet niitä koskeva tilat. Yli 18-vuotiaiden osalta ryhmäharrastustoiminnan keskeyttäminen jatkuu, rajoitus on voimassa 1.2.2021 saakka. Lisäksi abiturientit palaavat lähiopetukseen 21.1. alkaen.

Muilta osin rajoitukset säilyvät ennallaan. Nämä päätökset ovat voimassa 1.2.2021 asti. Tilannekuvaa ja rajoitusten tarvetta tarkastellaan seuraavan kerran alueellisessa koordinaatioryhmässä tiistaina 26.1. ja kaupungin johtoryhmässä sekä hyvinvointilautakunnassa keskiviikkona 27.1.2021. 

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään 20.1.2021 on Oulussa kello 14 mennessä todettu 15 uutta koronavirustartuntaa. Määrä on samaa korkeahkoa tasoa kuin aiempina päivinä tällä viikolla. Tartuntalähteistä suurin on perheen sisäiset tartunnat, lisäksi on yksittäisiä työpaikkaan, kaveriporukkaan ja ulkomaan matkaan liittyviä tartuntoja. Osassa selvitystyö on vielä kesken.

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on tänään 20.1. asetettu Oulussa 95 henkilöä, mikä myös on korkea luku.

Joukkoaltistumisia on tänään tullut Oulussa ilmi kaksi: Kuukkelin päiväkodilla ja Maikkulan alakoulussa. Altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Ravintola Wingerissä 16.1.2021 kello 20–22 oleskelleita asiakkaita pyydetään mahdollisen korona-altistuksen vuoksi tarkkailemaan oireitaan tavanomaista tarkemmin ja hakeutumaan testeihin matalalla kynnyksellä.

Tartunnat, karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla keskiviikkoon 20.1.2021 iltapäivään mennessä ilmennyt yhteensä 45 uutta tartuntaa, mikä on saman verran kuin viime viikolla samaan aikaan.

Karanteeniin on asetettu tämän viikon aikana 265 henkilöä, mikä on jo saman verran kuin viime viikolla yhteensä. Tällä viikolla on todettu viisi uutta joukkoaltistumista, mikä myös on jo saman verran kuin viime viikolla yhteensä.

Epidemiatilanne

Ilmaantuvuus on tasaantunut. Oulussa 14 vuorokauden ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 107,9, Pohjois-Pohjanmaalla 65.

Sairaalahoidossa olevat

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa 5 koronapotilasta. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa kuusi koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvussa.

Testaaminen

Oulun kaupungin näytteenottopisteissä on otettu hieman viime viikon vastaavaa aikaa enemmän testejä, mutta loppusyksyn tasolla ei olla.

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi.

Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta Limingantullin näytteenottopisteellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa.

Rokottaminen

Tällä viikolla (viikko 3) jatketaan hoivakotien rokotuksia sekä aloitetaan rokotukset muissa ympärivuorokautista hoitoa ikäihmisille tarjoavissa laitoksissa sekä tehostetussa palveluasumisessa. Rokotemääristä ei ole täsmällistä tietoa helmikuun osalta. Tietoa siitä, milloin ikäryhmittäiset rokotukset pääsevät alkamaan ei ole. Alle 70-vuotiaille tarkoitettujen joukkorokotusten alkamisajankohta ei myöskään ole tiedossa. Joukkorokotusten suunnittelu on käynnissä. Oulun kaupunki noudattaa kansallista rokotejärjestystä.

Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

Suositukset

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Lataa koronavilkku - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos