Tiedotteet korona

< Takaisin

Korona­tilanne Oulussa 26.2. – Oulussa voimassa olevat rajoitukset ja suositukset säilyvät toistaiseksi ennallaan

Alueellinen koordinaatioryhmä ja Oulun kaupungin johtoryhmä ovat ylimääräisissä kokouksissaan käsitelleet tänään 26.2. alueen epidemiatilannetta ja maan hallituksen eilisiä linjauksia.

Kaupungin johtoryhmä pitää kaupungissa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset ennallaan, ja valmistautuu valtioneuvoston suositusten mukaisesti sulkuvaiheen (8.3.-28.3.2021) toimenpiteisiin. Tilannetta tarkastellaan seuraavan kerran keskiviikkona 3.3.

Oulu on epidemian kiihtymisvaiheessa ja tartuntojen määrä on nousussa.

Tämän päivän 21 tartunnasta tartuntalähteinä ovat Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryväs (30%), harrastustoiminta, muu tietty ja perhe. Lähteeltään tuntemattomien tartuntojen osuus on vähän yli 10%.

Kastellin lukiossa on 23-24.2. voinut altistua koronalle. Koulussa opiskelevien ja siellä asioineiden on syytä tarkkailla vointiaan ja hakeutua testeihin herkästi tarvittaessa. 

Oulun kaupunginsairaalassa osastolla A2 alun perin tiistaina 23.2. tiedotettuun korona-altistukseen liittyen on 26.2. klo 15 mennessä todettu yhteensä 18 tartuntaa potilailla ja 5 tartuntaa työntekijöillä. Sairaalassa on jatkettu toimia tartuntojen leviämisen estämiseksi. Potilaita ja työntekijöitä on testattu ja testauksia jatketaan. Altistuneiden kontaktointia on jatkettu.

Pääkaupunkiseudun heikkenevä tilanne, muuntoviruksen yleistyminen siellä ja alkanut hiihtolomakausi aiheuttavat uhkan epidemian kiihtymiselle lähiviikkoina myös Oulussa.

Oulussa on tällä viikolla rokotettu yhteensä 2640 kuntalaista. Rokotukset ovat kohdistuneet yli 80-vuotiaisiin sekä alle 70-vuotiaisiin riskiryhmiin kuuluviin. Rokotuksia on tapahtunut Ouluhallissa sekä hyvinvointikeskuksissa tai -pisteissä Haukiputaalla, Kiimingissä, Yli-Iissä, Ylikiimingissä ja Oulunsalossa.

Rokoteaikoja on ensi viikolle vielä hyvin jäljellä riskiryhmiin kuuluville eli tänä vuonna 60–69-vuotta täyttäville, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Katso riskiryhmät sivulta: http://www.ouka.fi/koronarokotukset-riskiryhmat

Oulu saa ensi viikolla (viikko 9) yhteensä 3410 rokoteannosta:

  • Modernan rokote, 590 annosta (kotihoitoon)
  • Pfizerin ja Biontechin rokote, 1230 annosta (80-vuotiaille ja sitä vanhemmille)
  • AstraZenecan rokote, 1590 annosta (alle 70-vuotiaille riskiryhmille)

Katso Oulun päiväkohtaiset luvut koronatilanteesta.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Lataa koronavilkku - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos