Tiedotteet korona

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 18.5. – Oulu on palannut koronaepidemian perustasolle

Oulu on koronaepidemiassa palannut perustasolle, arvioi tänään 18.5. alueellinen koordinaatioryhmä. Uusien tartuntojen, altistumisten ja joukkoaltistumisten määrä on vähentymässä. Ouluun on kantautunut Intian virusmuunnosta sisältäviä tartuntaketjuja, mutta normaalit jäljitys- ja karanteenitoimet näyttävät tehoavan tähänkin muunnokseen. Kaupunginsairaalassa ei ole todettu uusia tartuntoja.

Oulu on koronaepidemian perusvaiheessa, joten siirrymme päivittäisestä koronatilanteen tiedottamisesta takaisin maanantaisin julkaistavaan viikkokoosteeseen. Aktiivista viestintää jatketaan kuitenkin edelleen kaikesta koronaan liittyvästä.

Tänään 18.5. on tullut tuli ilmi 2 uutta tartuntaa, joissa molemmissa tartuntalähde oli tuntematon. Karanteeniin on tänään asetettu yhteensä 16 henkilöä.

Oulun kaupunki päättää voimassa olevien suositusten ja rajoitusten jatkosta torstaina 20.5.2021. Oulu poisti viimeksi 15.5. alkaen 10 hengen kokoontumisrajoituksen, jolloin voimaan tuli muun maakunnan 20 hengen rajoitus. Yleisötilaisuuksiin tarkoitetut tilat, kuten museot ja muut kulttuurilaitokset (mm. Tietomaa) avattiin 10.5. alkaen. Samoin kirjastot ovat palvelleet normaalisti 10.5. alkaen. Myös ulkoliikuntapaikat on avattu 10.5. alkaen. Muutoin Oulun kaupungissa voimassa olevat koronarajoitukset ja suositukset ovat voimassa 23.5. saakka.

Tällä viikolla Oulussa on jaossa yli 6200 1. annoksen rokotetta, yli 2400 2. annoksen rokotetta, pääosin Ouluhallilla. Rokotusvuorossa ovat tällä hetkellä Oulussa 50-vuotiaat (vuonna 1971 syntyneet) ja sitä vanhemmat henkilöt sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt. Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Katso lisäohjeet Koronarokotukset-sivulta: www.ouka.fi/koronarokotukset

Jokaisen edelleen syytä hakeutua koronatestiin lievissäkin flunssa-, vatsa- ja yleisoireissa. Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Oululaiset voivat varata ajan maksuttomaan koronanäytteenottoon myös Pihlajalinnan testauspisteille, jotka sijaitsevat Rehapoliksessa ja Oritkarissa. Kuntalaisten kannattaa hakeutua pelkkään näytteenottoon ensisijaisesti Pihlajalinnan testauspisteille. Lisätiedot: https://www.ouka.fi/korona

Huolimatta osittain poistuneista rajoituksista ja rokotusten etenemisestä tulee jokaisen huolehtia henkilökohtaisen terveysturvallisuuden säilyttämisestä. Oleellista terveysturvallisuudessa on korostettu käsihygienia (pesut ja/tai käsihuuhteen käyttö), maskin käyttö kodin ulkopuolella sisätiloissa, myös työpaikalla, turvaetäisyyden säilyttäminen oman ruokakunnan ulkopuolisiin henkilöihin (2m), tilojen käytön rajoitusten (henkilömäärä) noudattaminen, sekä pidättäytyminen yksityisissä ja yleisissä tilaisuuksissa suositellussa alle 20 hengessä.

Karanteeniohjeet löytyvät sivulta ouka.fi/karanteeni

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Lataa koronavilkku - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos