Tiedotteet korona

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 21.11.2020 – joukkoaltistukset Pateniemen lukiossa ja Merikosken yläkoulussa

Alkuviikosta alkanut epidemian kiihtyminen jatkuu Oulussa. Tänään 21.11.2020 on todettu yksi joukkoaltistuminen lukiossa ja yksi joukkoaltistuminen yläkoulussa.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tänään lauantaina 21.11.2020 Oulussa on kello 15 mennessä todettu 10 uutta koronatartuntaa.

Joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Tänään 21.11.2020 on Oulussa tullut ilmi kaksi joukkoaltistumista: Pateniemen lukiossa ja Merikosken yläkoulussa. Pateniemen lukiossa on tänään asetettu 50 henkilöä karanteeniin. Merikosken yläkoulussa on asetettu 24 henkilöä karanteeniin.

Tartuntojen määrä tällä viikolla

Tartuntoja on tällä viikolla Oulussa ilmaantunut 21.11. kello 15 mennessä 63 kappaletta. Joukkoaltistumisia on tämän viikon aikana ilmaantunut yhteensä yhdeksän. Karanteeniin on tällä viikolla Oulussa asetettu noin 300 henkilöä.

Ilmaantuvuus Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla 

Tartuntojen määrä on lisääntynyt kuluvan viikon aikana Oulussa nopeammin kuin aiempina viikkoina ja ilmaantuvuus sekä Oulussa että Pohjois-Pohjanmaalla on nousussa. Seuraavan kerran epidemiavaihetta arvioidaan alueellisen koordinaatioryhmän toimesta tiistaina 24.11.2020.

Sairaalahoidossa olevat

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa kuusi henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Testaaminen 

Testaaminen on vilkastunut tällä viikolla Oulussa. Testaus toimii sujuvasti ajanvarauksella. Lievilläkin oireilla tulee aina hakeutua testiin. Testiin mennessä ja sieltä palattaessa tulee käyttää kasvomaskia ja koronatestin tulokset täytyy odottaa kotona. 

Oulun kaupungin näytteenottopaikat sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä, Oritkarin drive-in-testauspisteellä ja koronavastaanotoilla. Katso ohjeet, miten pääset Oulussa näytteenottoon: www.ouka.fi/korona.

Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa. 

Oulun alueen suosituksia on jatkettu 3.12. saakka

Oulun kaupunkiin suunnattujen suositusten voimassaoloaikaa on jatkettu 3.12.2020 saakka, jotta varmistetaan koronatilanteen rauhoittuminen.

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.
Suosittelemme, että ei pidetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia.
Suosittelemme noudattamaan ryhmämuotoiseen harrastamiseen tehtyjä ohjeita.
Suosittelemme välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmään kuuluvien luokse 10 päivän ajan sen jälkeen, kun on osallistunut tilaisuuteen, jossa on kasvanut riski korona-altistukselle (yleisötapahtumat, harrastustoiminta, ravitsemusliike).

  
Oulun kaupungin koronasivut 

 

 

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Lataa koronavilkku