Tiedotteet korona

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 23.1.2021 – yksi mahdollinen joukkoaltistuminen ravintolassa

Oulu on kiihtymisvaiheessa, mutta tartuntojen määrä on kuluvalla viikolla ollut hienoisessa kasvussa.

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo muistuttaa, että virusta on Oulussa edelleen liikkeellä, minkä vuoksi suojaamattomat lähikontaktit oman ruokakunnan ulkopuolisten henkilöiden kanssa esimerkiksi työpaikoilla, anniskeluravintoloissa tai kaveriporukoissa eivät ole turvallisia.

”Nyt olisi hyvä aika vähentää lähikontaktien määrää, välttää kokoontumisia työssä ja vapaa-ajalla sekä huolehtia tarkoin käsihygieniasta ja maskin käytöstä kodin ulkopuolella”, Mäkitalo toteaa.

Tartuntojen määrä Oulussa tänään

Tällä viikolla vallinnut korkea päivittäisten uusien tartuntojen määrä jatkuu, tänään 23.1.2021 on Oulussa kello 16 mennessä todettu 17 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntalähteistä suurin osa on ollut tuntemattomasta lähteestä (noin 30 prosenttia), lisäksi lähteinä on ollut muu tietty lähde, perhe ja ravintola.

Karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tänään

Karanteeniin on tänään 23.1. asetettu Oulussa 40 henkilöä. Uusia joukkoaltistumisia ei ole tullut ilmi.

Bar Lumossa 20.1. kello 17–23 välillä asioineiden tulee tarkkailla vointiaan tarkoin mahdollisen korona-altistumisen vuoksi, ja hakeutua testeihin herkästi, jos lieviäkään oireita ilmaantuu.

Tartunnat, karanteenit ja joukkoaltistumiset Oulussa tällä viikolla

Oulussa on tällä viikolla lauantaihin 23.1.2021 iltapäivään mennessä ilmennyt yhteensä 103 uutta tartuntaa, mikä ylittää jo koko viime viikon tartuntamäärän (85). Tartuntamäärä tällä viikolla lauantaihin mennessä on noin kolmanneksen suurempi kuin edellisellä viikolla samaan aikaan.

Karanteeniin on asetettu tämän viikon aikana 455 henkilöä, määrä on moninkertainen viime viikkoon verrattuna. Se tarkoittaa myös, että jäljittämisessä on jouduttu tekemään paljon työtä.

Joukkoaltistumisia on ollut tällä viikolla yhdeksän, mikä noin kaksinkertainen määrä koko viime viikkoon verrattuna.

Epidemiatilanne

Oulussa ilmaantuvuus on lievässä laskussa, 14 vuorokauden ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 96,8. Pohjois-Pohjanmaalla ilmaantuvuus on tasaantunut, 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on nyt 62,1.

Sairaalahoidossa olevat

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa alle 5 koronapotilasta. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa kuusi koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvussa.

Testaaminen

Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Lisäksi koronanäytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla ja työterveyshuolloissa. Limingantullin näytteenottopiste on avoinna joka päivä, myös viikonloppuisin ja arkipyhinä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteenotosta siellä vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Rokottaminen

Ensi viikolla odotetaan päätöstä, saako Astra Zenecan rokote myyntiluvan.  Myyntilupa lisäisi käytettävissä olevien rokotteiden määrää arviolta helmikuun puolenvälin jälkeen ja vauhdittaisi rokotusjärjestyksessä etenemistä.

Ensi viikolla valtaosa käytettävissä olevista rokotteista tullaan käyttämään kolme viikkoa sitten rokotettujen tehosteannoksiin. Muilta osin jatketaan rokotuksia tehostetussa palveluasumisessa. Rokotemääristä ei ole täsmällistä tietoa helmikuun osalta. Tietoa siitä, milloin ikäryhmittäiset rokotukset pääsevät alkamaan ei ole. Alle 70-vuotiaille tarkoitettujen joukkorokotusten alkamisajankohta ei myöskään ole tiedossa. Joukkorokotusten suunnittelu on käynnissä. Oulun kaupunki noudattaa kansallista rokotejärjestystä.

Pyydämme kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotusasiaan liittyen. Ajantasainen tieto koronarokotuksista löytyy kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

Suositukset

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona.

 

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Lataa koronavilkku - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos