Tiedotteet korona

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 29.4. – kaupunkilaisilta toivotaan vastuullista vapun viettoa

Koronatilanne Oulussa 29.4

Oulu on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Kiihtymisvaihe Oulussa tarkoittaa, että kuntalaisten täytyy edelleen välttää etenkin sisätiloissa tapahtuvia oman ruokakunnan ulkopuolisia kontakteja. Käsihygieniasta, maskeista ja turvaväleistä on syytä huolehtia. Lievissäkin oireissa on pidättäydyttävä työhön, kouluun ja harrastuksiin menosta siihen asti, että on käynyt testissä ja saanut negatiivisen testituloksen.

Oulun kaupunki kehottaa vastuulliseen vapun viettoon. Koronaepidemia ei ole vielä Oulussa ohi, ja nyt jokainen voi käyttäytymisellään vaikuttaa siihen, millainen toukokuu koronan suhteen on tulossa, ja missä määrin rajoitteiden ja suositusten purkamista voidaan jatkaa.

Kaupunginsairaalan ja Oysin epidemia

Kaupunginsairaalassa on ollut uusi koronavirusepidemia 22.4. alkaen. Epidemia liittyy Oulun yliopistollisessa sairaalassa tapahtuneisiin altistumisiin ja tartuntoihin. Eilisen 28.4. tiedotteen jälkeen on tullut tietoon kahden potilaan tartunnat osastolla B3 sekä kolme jatkotartuntaa sairaalan ulkopuolella. Tähän mennessä kaupunginsairaalassa on nyt koronatartunnan saanut 12 potilasta ja 8 työntekijää, osastoilla B3 ja G3. Jatkotartuntoja sairaalan ulkopuolella on tullut ilmi yhteensä 12.

Täydet torjuntatoimet ovat käynnissä jatkotartuntojen estämiseksi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa yhteistyössä. Sekä henkilökuntaa että potilaita testataan toistuvin kierroksin. Kaupunginsairaala on vierailukiellossa. Sairaalan toimintaa on supistettu riittävän hlökuntamäärän takaamiseksi.

Koronarokotukset Oulussa

Tällä hetkellä rokotetaan 60-vuotiaita (vuonna 1959 syntyneet) ja sitä vanhempia sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia 16-vuotiaita ja sitä vanhempia. Tällä viikolla annettavista rokotteista noin 1100 on AstraZenecaa, 4800 Pfizeria ja 1200 annosta Modernan rokotetta.  Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Lue lisää: www.ouka.fi/koronarokotukset

Tartunnan lähteet

Tämän päivän 7 tartunnasta tartuntalähteinä ovat kaupunginsairaala, OYS, ja perhe. OYS-OKS epidemiaan liittyviä on 5 tartuntaa. Tuntemattomasta lähteestä on yksi tartunta.  

Katso Oulun tartuntaluvut ja tilannetta kuvaavat kaaviot 

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Lataa koronavilkku - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos