Tiedotteet korona

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 7.6. – tartuntojen ja altistumisten määrä vähenee

Viikkotiedote 7.6.2021

Oulu on koronaepidemiassa perustasolla ja epidemia näyttää edelleen rauhoittumisen merkkejä. Koulujen päättymisjuhlallisuuksien ja valmistujaisten mahdollinen vaikutus tartuntatilanteeseen alkaa näkyä vasta ensi viikon aikana.

Viime viikon (viikko 22) uusien tartuntojen määrä pieneni edellisviikon (viikko 21) luvuista. Altistuneiden määrä pieneni myös. Joukkoaltistumisia ei esiintynyt. Viikon tartuntalähteinä olivat perhe, yksityistilaisuudet ja ulkomaat.  Tuntemattomasta lähteestä olevia tartuntoja oli kaksi.

Viime viikon 8 tartunnan lähteenä olivat perhe, tuttavapiiri ja ulkomaat. Tuntemattomia tartuntoja oli 25% (nousussa).

Tällä viikolla Oulussa annetaan yli 10 000 rokoteannosta, joista yli 7000 on 1. rokotuksia. Rokotusvuorossa ovat tällä hetkellä Oulussa 35-vuotiaat  (vuonna 1986 syntyneet) ja sitä vanhemmat henkilöt sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt. Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Katso lisäohjeet Koronarokotukset-sivulta: www.ouka.fi/koronarokotukset

Jokaisen edelleen syytä hakeutua koronatestiin lievissäkin flunssa-, vatsa- ja yleisoireissa. Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Oululaiset voivat varata ajan maksuttomaan koronanäytteenottoon myös Pihlajalinnan testauspisteelle, joka sijaitsee Rehapoliksessa. Kuntalaisten kannattaa hakeutua pelkkään näytteenottoon ensisijaisesti Rehapoliksen testauspisteelle. Lisätiedot: www.ouka.fi/korona

Huolimatta osittain poistuneista rajoituksista ja rokotusten etenemisestä tulee jokaisen huolehtia henkilökohtaisen terveysturvallisuuden säilyttämisestä. Oleellista terveysturvallisuudessa on korostettu käsihygienia (pesut ja/tai käsihuuhteen käyttö), maskin käyttö kodin ulkopuolella sisätiloissa, myös työpaikalla, turvaetäisyyden säilyttäminen oman ruokakunnan ulkopuolisiin henkilöihin (1m), tilojen käytön rajoitusten (henkilömäärä) noudattaminen, sekä suositus varovaisuudesta osallistujamäärän suhteen ja terveysturvallisuusohjeiden noudattamisesta järjestettäessä yksityistilaisuuksia.  

Karanteeniohjeet löytyvät sivulta ouka.fi/karanteeni

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Lataa koronavilkku - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos