Tiedotteet korona

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 8.11.2021 – uusien tartuntojen määrä kasvaa edelleen

Tiedote päivitetty 9.11.2021. Lisätty viikon 44 tartuntalähteet.

 

Oulun epidemiatilanne jatkaa kiihtymistään uusien tartuntojen määrän kasvaessa. Sairaalahoidon tarpeessa näkyy kasvua vain kaupunginsairaalan osalta. Rokotekattavuus nousee edelleen viikko viikolta. Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu arvioimaan tilannetta ylimääräiseen kokoukseen tiistaina 9.11.2021.

Viikolla 44 rokotettiin 1928 henkilöä, joista 1165 kakkosrokotetta, 643 ykkösrokotetta ja 119 kolmosrokotetta.  Rokotustavoitteessa (85%) ovat ensimmäisen rokotteen osalta kaikki yli 40 -vuotiaat ikäryhmät, ja kakkosrokotteen osalta kaikki yli 45-vuotiaat ikäryhmät.

Viime viikon (vko 44) uusien tartuntojen määrä kasvoi 38% edelliseen viikkoon verrattuna. Altistuneiden määrä kasvoi noin 21%. Joukkoaltistumisia ei tullut ilmi.

Viikon 44 tartuntalähteissä korostuivat perheen sisäiset (44%), yksityistilaisuuksien (26%) ja työpaikkojen (5%) tartunnat. Tuntemattomasta lähteestä olevien tartuntojen osuus pieneni edellisestä viikosta 16%:iin.

Näytteenotto lisääntyi 23% edellisen viikon tasolta. Positiivisten näytteiden osuus nousi edelleen ollen nyt 12,8 prosenttia.

Palvelukoti Humana Kotikylä Lipporannan tartuntaryppäässä todettiin vielä alkuviikosta yhden työntekijän tartunta. Muutoin palvelukodeista ei viikon aikana tullut enää uusia tartuntoja.

Viikonloppuna todettiin korona-altistuminen Oulun kaupunginsairaalan osastolla A1. Kaksi työntekijää määrättiin altistumisen seurauksena karanteeniin. Osastolle ei oteta toistaiseksi uusia potilaita. Laajamittaisiin testauksiin ei ole katsottu olevan aihetta, mutta tilannetta tarkkaillaan tiiviisti.

 

Viime viikon 44 tiedot

 • Tartunnat viime viikolla 312 edellisellä 226, kasvussa
 • Karanteeniin viime viikolla 493, edellisellä 407, nousussa
 • Joukkoaltistumiset viime viikolla 0 edellisellä viikolla 0
 • Ilmaantuvuus Oulu 31.10.2021 edelliset 14 vrk / 100 000 asukasta: 201, kasvussa
 • Sairaalahoidossa OKS 4 potilasta, OYS 5 potilasta, nousussa
 • Testatut viime viikolla 1688, tasainen
 • Positiivisten osuus oululaisten näytteistä viime viikolla 12,8%, nousussa (sisältää vain Nordlabissa analysoidut näytteet)
 • Rokotetut 157 144, 75% oululaisista (1. rokote), 68,8% (2. rokote).

 

Tällä viikolla (vko 45) rokotetaan

 • Limingan­tullin rokotuspisteellä (Nuottasaarentie 5), jonne voi varata ajan tai saapua aikaa varaamatta. Ilman ajanvarausta toimivat walk in -linjat ovat avoinna ma-ti klo 8.30-15.30, ke-to klo 10.30-17.30 ja pe klo 8.30-15.30. Limingantullissa annetaan Modernan ja Biontech-Pfizerin rokotteita.
 • Pop up -rokotuspisteellä Ideapark Oulussa. Ilman ajanvarausta toimiva pop up -rokotuspiste on avoinna keskiviikkona 10.11. klo 14-18 ja torstaina 11.11. klo 14-18. Ideapark Oulun Pop up -rokotuspisteellä annetaan Modernan ja Biontech-Pfizerin rokotteita.
 • Kolmansia rokotteita annetaan, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään 6 kuukautta 70 vuotta täyttäneille, palvelukotien asukkaille, lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2 sekä lyhyellä annosvälillä rokotetuille naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille. Kolmansia rokotteita annetaan lisäksi voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Uusien ikäryhmien ajanvarauksen avaamisesta kolmansia rokotteita varten tiedotetaan erikseen.
 • influenssarokotusten antaminen on aloitettu. Katso lisätiedot sivulta Influenssarokotukset.

Rokotusväli on Oulussa kuusi viikkoa ensimmäisen ja toisen koronarokotuksen välillä.

Rokottamattomat ja yhden rokotteen saaneet testiin lievissäkin oireissa

Kahdesti rokotettuja lieväoireisia henkilöitä ei enää testata, paitsi jos on kyse sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijästä, koronalle viimeisen kahden viikon aikana altistuneesta henkilöstä, immuunipuutteesta sairauden tai hoidon (elinsiirtopotilas tai aktiivinen syöpähoito) vuoksi kärsivästä henkilöstä tai henkilöstä, jolla on vakavalle koronavirustaudille altistavia tekijöitä.

Rokottamattomien ja kertaalleen rokotettujen on edelleen syytä hakeutua koronatestiin lievissäkin flunssa-, vatsa- ja yleisoireissa. Oululaiset voivat varata ajan maksuttomaan koronanäytteenottoon Pihlajalinnan testauspisteelle, joka sijaitsee Rehapoliksessa. Pihlajalinnan drive-in-näytteenottopiste Oritkarissa on suljettu.

Oulun kaupungin omat näytteenottopisteet sijaitsevat Alasintien näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisätiedot: www.ouka.fi/korona

 

Omasta terveysturvallisuudesta tulee huolehtia

Koska koronaepidemia on edelleen aktiivinen, jokaisen tulee huolehtia omasta terveysturvallisuudesta. 

Oleellista on julkisissa sisätiloissa turvaetäisyyden säilyttäminen oman ruokakunnan ulkopuolisiin henkilöihin (sisätiloissa >2 m), korostettu käsihygienia (pesut ja/tai käsihuuhteen käyttö) ja maskin käyttö joukkoliikennevälineissä, testin yhteydessä, ulkomailta tullessa, korkean riskin tilaisuuksissa (THL riskitaulukko) ja silloin kun turvaetäisyyttä ei voi noudattaa (perustason maskisuositus tullut voimaan Oulussa 22.9.2021). Etätyösuositus on päättynyt Oulun alueella 15.10.2021.

Karanteeniohjeet löytyvät sivulta ouka.fi/karanteeni

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Lataa koronavilkku - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos