Tiedotteet korona

< Takaisin

Oulu saa parhaat voimat apuun rokotuksissa: Kärppä-pelaajia tavattavissa Valkean rokotustapahtumassa keskiviikkona 13.10. klo 14-16 – jaossa on tietenkin myös ämpäreitä

Oulun Kärpät haluavat tukea Oulun kaupunkia koronarokotuksissa, jotta tapahtumiin osallistuminen ja yhteiskunnan avautuminen olisi mahdollisimman turvallista kaikille. Sen vuoksi joukko Kärppien huippunimiä on tavattavissa kauppakeskus Valkean rokotustapahtumassa keskiviikkona 13.10. kello 14-16 välisenä aikana.

Jotta kaikki keinot on varmasti kokeiltu, tilaisuudessa on jaossa tietenkin myös 1000 kpl ilmaisia ämpäreitä, Kärppien jakamana! Ämpärit on lahjoittanut LähiTapiola ja ne eivät ole mitä tahansa ämpäreitä vaan pelastusämpäreitä! Rokotustapahtumassa jutellaan rokotuksista ja Oulun tautitilanteesta terveysjohtaja Jorma Mäkitalon kanssa. Kärppäpelaajien kanssa jutellaan alkukauden peleistä, rokotuskattavuuden sekä yleisön tärkeydestä. Kärppäpelaajat ovat tavattavissa ja jakavat nimmareita ja ämpäreitä Valkeassa rokotuspaikan läheisyydessä. Rokotuspaikka sijaitsee Valkean katukerroksessa, Clas Ohlsonin alapuolella, liukuportaiden vasemmalla puolella.

Tapahtumassa suositellaan maskin käyttöä, jos 1 metrin turvaväliä ei ole mahdollista pitää.

Valkean walk in -rokotuspiste on avoinna ensi viikolla keskiviikkona 13.10.  ja torstaina 14.10. kello 12-18. Kaikki rokotuspaikat löydät sivulta www.ouka.fi/koronarokotukset

Koronarokote suojaa hyvin sairaalahoitoa vaativalta vakavalta koronataudilta. Rokotustempauksen avulla Oulun kaupunki, Oulun Kärpät ja LähiTapiola haluavat kannustaa vielä rokottamattomia oululaisia ottamaan koronarokote tai ottamaan toisen rokotteen. Koronarokotus on vapaaehtoinen ja maksuton.

Rokotekattavuus nousee Oulussa päivä päivältä, mutta alle 40-vuotiaista on rokotettu vasta noin 75 prosenttia ikäluokasta. Yli 50-vuotiaista on rokottamatta noin 10-15 prosenttia, mutta heistäkin mahdollisimman monen kannattaa ottaa rokote ennen syksyn flunssakautta.

Valkean rokotuspisteellä annetaan toistaiseksi sekä Pfizerin että Modernan rokotteita. Toisen rokotteen voi ottaa, kun ensimmäisestä koronarokotteesta on kulunut 6 viikkoa.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Lataa koronavilkku - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos