Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Tiedotteet korona

< Takaisin

Oulun kaupungin koronarokotuksia koskeva ohjeistus pysyy toistaiseksi ennallaan

Julkaistu 10.11.2022. päivitetty 17.11.2022 Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tekemän linjauksen jälkeen.
 

Hallituksen koronaministerityöryhmä puolsi keskiviikkona 9.11.2022 koronarokotusten laajentamista nykyistä rokotusohjelmaa laajempiin väestöryhmiin. Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut noudattaa 17.11.2022 julkaistua Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin linjausta, eli tässä vaiheessa koronarokotuksia koskeva ohjeistus ei muutu Oulussa.
 
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin rokotesuosituksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) linjaa.  Syystalven koronatehosterokotteita suositellaan 65 vuotta täyttäneille ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri muistuttaa, että tehosterokotteen ottaminen on tärkeää THL:n linjaamiin kohderyhmiin kuuluville. Alueellista epidemiatilannetta seurataan Pohjois-Pohjanmaalla edelleen tarkasti. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri tiedotti aiheesta torstaina 17.11.2022.


Terveysjohtaja Jorma Mäkitalo kertoo, että rokotuksia koskevat päätökset perustuvat tilanteen kokonaisarvioon:

”Teemme tarvittavat linjauksemme koronakoordinaatioryhmässä yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa. Linjauksissa huomioidaan alueemme rokotustarpeen lisäksi terveydenhuollon kokonaistilanne ja käytettävissä olevat resurssit.”

Koronarokotuksia koskevat ajantasaiset ohjeet löytyvät Oulun kaupungin verkkosivuilta: www.ouka.fi/koronarokotukset.

 

Jakolinkki