Tiedotteet korona

< Takaisin

Oulun kaupungin kulttuuritarjontaa muuttaa verkkoon

Oulun kaupungin kulttuuripalvelut tuottaa ja mahdollistaa taidetta ja kulttuuria koronakriisinkin aikana. ”Tervetuloa nauttimaan lähikulttuurista kotisohvalta!” toivottaa kulttuurijohtaja Samu Forsblom.

Kaikille ilmaisia kulttuurikokemuksia löytyy jo muun muassa Valveen ja Oulun museo- ja Tiedekeskus Luupin verkkosivujen kautta. Oulun taidemuseo tarjoaa mahdollisuuden tutustua Ellen Thesleff – Aurinkosuudelma näyttelyyn virtuaalikierroksena 3.4.–31.5.2020. Virtuaalikierrokselle pääsee Oulun museo- ja tiedekeskus Luupin etusivulta, josta löytyy myös Oulu Taidemuseon tarjoama virtuaalinen satuhetki lapsille. Kulttuuritalo Valveen käynnistämä ValveLive toimii puolestaan oululaisten livekonserttien ja esitysten virtuaalisena estradina.

Koronaepidemia ei siis tarkoita, että kulttuuri ja siitä nauttiminen loppuisi. Lisää kulttuuritarjontaa on tulossa. Kirjastojen ollessa tilanteen vuoksi suljettuna asiakkailta, Oulun kaupunginkirjasto lisää e-kirjojen valikoimaa ja KirjastoLive on katsottavissa arkipäivisin klo 12–13 kirjaston YouTube-kanavalla. Lisäksi arkipäivisin Tiedekeskus Tietomaan Facebook-sivulla julkaistaan jokin mielenkiintoinen, yllättävä tai muuten vain jännä tiede- ja tietopohjainen juttu.

”Olemme ottaneet nopean digiloikan, kun edellytykset kulttuurin kokemisesta paikan päällä ovat väliaikaisesti poistuneet. Tässä ajassa on tärkeä tuoda paikallista kulttuurihyvinvointia ja elämyksiä koteihin ja laitoksiin”, summaa Forsblom.

Mainitut verkossa tarjottavat kulttuuripalvelut ovat kaikille ilmaisia. Tietoa kaupungin palvelutarjonnasta löytyy Oulun kaupungin verkkosivustolta, ja tarkempia tietoja kulttuurilaitosten palveluista löytyy puolestaan kulttuurilaitoksien omilta verkkosivuilta.

Koronan vuoksi on peruttu tai siirretty paljon myös 3. sektorin kulttuuritapahtumia ja -toimintaa. Oulun kaupungin kulttuuripalvelut helpottaa kulttuuritoimijoiden tilannetta mahdollistamalla muutoksia avustusten käyttötarkoitukseen sekä antamalla lisäaikaa avustusten käytölle. Myönnettyjen avustusten käyttöaikaa on jatkettu vuoden 2021 kesäkuun loppuun saakka.

Toimijoita on asiasta tiedotettu ja ohjeet tulevat myös Oulun kaupungin nettisivuille.

Jakolinkki

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta osoitteessa www.ouka.fi/korona