Tiedotteet korona

< Takaisin

Oulun kaupungin toimialoja ja liikelaitoksia johtavat viranhaltijat voivat käynnistää tarvittavat yhteistoimintamenettelyt

Oulun kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 23.3. että Oulun kaupungin toimialoja ja liikelaitoksia johtavat viranhaltijat voivat käynnistää tarvittavat yhteistoimintamenettelyt.

Yhteistoimintamenettelyn käynnistäminen johtuu valmiuslain käyttöönoton tuomista muutoksista Oulun kaupungin toimintaan. Kaupungin henkilöstötoimikunnan roolina on seurata ja arvioida yhteistoimintamenettelyjä ja toimenpiteitä.

Hallintokunnan johtajat päättävät henkilöstön lomauttamisesta, tarvittaessa yhteistoimintalain 15 § mukaisesti, kun lomauttaminen perustuu suoraan tai välillisesti viruspandemiaan.

Toimenpiteissä pyritään maltillisuuteen ja kriittisten alojen resurssien turvaamiseen. Toimenpiteiden vaikutuksia ja pandemian tilannetta arvioidaan jatkuvasti. Kaupunginhallitus seuraa yhteistoimintaneuvottelujen tuloksia ja toimenpiteitä kokouksissaan ja puuttuu niihin tarvittaessa. Viestintää toimenpiteistä lisätään.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona