Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa oululaisten
julkisista sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista 1.1.2023 alkaen

Näitä sivuja ei enää aktiivisesti päivitetä. Tarkista palvelutiedot hyvinvointialueen uusilta verkkosivuilta www.pohde.fi.

Tiedotteet korona

< Takaisin

Oulun kaupunki tarjoaa viidennen koronarokotteen yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille

Julkaistu 15.6.2022


Yli 12-vuotiaat voimakkaasti immuunipuutteiset saavat Oulussa viidennen koronarokoteannoksen keskiviikosta 22.6. alkaen. Tehosteannoksen voi antaa, kun neljännestä annoksesta on kulunut 4–6 kuukautta. Koronavirustartunta vastaa yhtä rokoteannosta myös immuunipuutteisilla henkilöillä, joten taudin sairastanut ja neljä rokoteannosta saanut henkilö ei tarvitse viidettä rokoteannosta tässä vaiheessa.  

Rokotukseen voi tulla Limingantullin rokotuspisteelle osoitteeseen Nuottasaarentie 5, keskiviikosta perjantaihin kello 8.30–15.30 tai varaamalla ajan puhelimitse: p. 08 558 41415 ma–to kello 8–16, pe kello 8–15. Ilman ajanvarausta toimivaan walk in -rokotukseen tulevien kannattaa varautua jonoihin rokotuspaikalla.    

Ajantasaiset tiedot koronarokotuksista löytyvät Oulun kaupungin koronasivustolta osoitteesta www.ouka.fi/koronarokotukset.  

Rokotusten laajennus perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) keskiviikkona 15.6. julkaisemaan suositukseen. THL:n alustavien tutkimustulosten mukaan neljännen rokoteannoksen jälkeen vasta-aineiden määrä jää voimakkaasti immuunipuutteisilla keskimäärin kolmasosaan siitä rokotevasteesta, joka terveillä aikuisilla on kolmannen annoksen jälkeen. Voimakkaasti immuunipuutteisilla yksilöiden välinen vaihtelu rokotevasteessa on suurta, sillä immuunipuutoksen vakavuus vaikuttaa vasteeseen.

Jakolinkki