Tiedotteet korona

< Takaisin

Toimi näin, jos Koronavilkku hälyttää

Uutinen päivitetty 5.3.2021.

Jos saat Koronavilkusta tiedon mahdollista altistumisesta, saat sovelluksesta toimintaohjeita. Sovelluksesta pääsee täyttämään koronavirustaudin oirearvion, jonka täytettyä voi tehdä ajanvarauksen näytteenottoon.

Näytteenottoa suositellaan otettavaksi myös oireettomilta henkilöiltä, joille on tullut altistumisilmoitus Koronavilkusta. Tässä tapauksessa näytteenottoa suositellaan tehtäväksi aikaisintaan kahden päivän kuluttua altistumisilmoituksen saapumisesta, sillä tartunnan saaneen henkilön testitulos voi olla ensimmäisten vuorokausien aikaan negatiivinen. Mikäli oireettomalle henkilölle ilmaantuu koronavirustautiin viittaavia oireita, tulee koronavirusnäyte ottaa mahdollisimman pian. Tee tässä tapauksessa uusi oirearvio sekä ajanvaraus.

Koronavilkusta altistumisilmoituksen saaneelle henkilölle suositellaan omaehtoista karanteenia 14 vrk ajan. Lisäksi 14 vrk ajan suositellaan etätyötä, jos se on mahdollista. Henkilön on karanteenin aikana tärkeää seurata vointiaan sekä mahdollisten oireiden ilmaannuttua hakeutua näytteenottoon. Vaikka koronavirustestin tulos olisi negatiivinen, kontaktien välttämistä olisi hyvä silti jatkaa, koska tartunta ei välttämättä näy heti testituloksessa.

Jos oireettomalla henkilöllä, joka on saanut Koronavilkusta hälytyksen mahdollisesta altistuksesta, on pakollinen käynti esimerkiksi kuntoutuksessa, tulee hänen ja työntekijän käyttää kasvomaskeja. Käynti kannattaa siirtää omaehtoisen karanteenin ulkopuolelle, jos se on mahdollista.

Oulun kaupunki suosittelee oululaisia käyttämään Koronavilkku-sovellusta. Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. Koronavilkun voi ladata maksutta puhelimien sovelluskaupoista. Katso lisätietoja Koronavilkku-sivuilta.

 

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Lataa koronavilkku - Terveyden ja hyvinvoinnin laitos