Tiedotteet korona

< Takaisin

Toimi näin, jos Koronavilkku hälyttää

Jos saat Koronavilkusta ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, sovellus antaa sinulle toimintaohjeita.

Koronavilkusta hälytyksen saaneelle henkilölle suositellaan omaehtoista karanteenia. Henkilön on tärkeää seurata vointiaan ja välttää ihmiskontakteja seuraavan kahden viikon ajan. Lisäksi kahden viikon ajan suositellaan etätyötä, jos se on mahdollista.

Jos henkilöllä on pakollinen käynti esimerkiksi kuntoutuksessa, tulee hänen ja työntekijän käyttää kasvomaskeja. Käynti kannattaa siirtää omaehtoisen karanteenin ulkopuolelle, jos se on mahdollista.

Jos henkilölle tulee koronavirukseen viittaavia oireita, hänen tulee aina hakeutua koronanäytteenottoon. Oireettoman henkilön ei tarvitse hakeutua testiin, vaikka hän olisi saanut hälytyksen Koronavilkusta.

Oulun kaupunki suosittelee oululaisia käyttämään Koronavilkku-sovellusta. Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. Koronavilkun voi ladata maksutta puhelimien sovelluskaupoista.

Katso lisätietoja Koronavilkku-sivuilta.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Lataa koronavilkku