Tiedotteet korona

< Takaisin

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen rajoitukset poistuvat 14. toukokuuta

Hallitus päätti 29.4. purkaa varhaiskasvatuksen ja esi- ja perusopetuksen rajoitteet terveysviranomaisten arvion pohjalta. Valtioneuvoston suositus pitää varhaiskasvatusikäiset lapset kotona päättyy 13.5.2020. Terveysviranomaisten tiedon perusteella varhaiskasvatuksen avaaminen on turvallista lapsille ja henkilökunnalle. Lasten paluuta varhaiskasvatukseen on mahdollista porrastaa tai tehdä pehmeällä laskulla, mikäli teillä perheillä on siihen tarvetta tai mahdollisuutta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat antaneet ohjeet turvallisiin järjestelyihin koronavirusepidemian aikana. Näitä ohjeita noudatamme myös Oulussa.

Sairaana ei saa tulla päiväkotiin tai perhepäivähoitoon

Varhaiskasvatukseen ei saa tulla sairaana. Lasta ei saa tuoda varhaiskasvatukseen, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Myös lapsen hakijan tulee olla terveenä.

Jos lapsi kuuluu riskiryhmään, lääkäri arvioi, voiko lapsi palalta varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen.

Poissaolot esiopetuksesta ilmoitetaan kuten aiemminkin. Esiopetusryhmän varhaiskasvatuksen opettaja voi myöntää 1-5 päivän poissaolot ja yli 5 päivän poissaolon myöntää päiväkodinjohtaja. Poissaololupaa voi hakea vapaamuotoisella viestillä Wilmassa tai sähköpostitse. Esiopetus päättyy 29.5.2020.

Päiväkodissa vältetään tarpeettomia fyysisiä kontakteja. Suosittelemme, että lapsen tuo ja hakee vain yksi henkilö, jolloin kontaktien määrä vähenee. Tulkaa sisään päiväkodin eri ryhmiin ulkokautta.

Muiden kuin lasten ja varhaiskasvatuksen henkilökunnan oleskelua päiväkotien alueella vältetään. Kunkin yksikkö ohjeistaa perheitä asiasta erikseen.

Henkilöstö ei pääsääntöisesti siirry yksiköstä toiseen vaan on mahdollisimman paljon oman lapsiryhmän kanssa. Pyrimme järjestämään toiminnan mahdollisimman väljästi lapsiryhmissä sekä ulkotiloissa, ja ulkoilemme paljon.

Emme järjestää päiväkodeissa kevään ja kesän aikana isoja yhteistilaisuuksia.

Tulevien esioppilaiden tutustuminen järjestetään elokuun ensimmäisellä viikolla. Siitä tiedotetaan myöhemmin tarkemmin.

Hyvä hygienia estää tartuntoja

Sekä lapset että aikuiset pesevät kätensä aina tullessaan varhaiskasvatukseen, sekä ennen kotiinlähtöä. Lisäksi kädet pestään ennen ruokailua, aina ulkoa sisälle tullessa, sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen, tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin.

Maskien käyttöä ei suositella varhaiskasvatuksessa. Huomioimme hyvän hygienian erityisesti ruokailuissa, ja henkilöstö jakaa annokset lapsille. Päiväkodeissa toteutetaan edelleen tehostettua siivousta.

Toivomme, että lapsilla olisi päiväkodissa/perhepäivähoidossa erilliset vaatteet. Päiväkotiin ei saa tuoda omia leluja. Unilelua suositellaan säilytettäväksi viikon ajan päiväkodissa sängyssä tai repussa, sitä ei oteta leikkiin. Puhdistus tapahtuu viikonloppuisin kotona.

Hygienian tehostamisesta huolimatta huolehdimme, että lapsi saa tarvitsemansa aikuisen läheisyyden, turvan ja vuorovaikutuksen mahdollisimman samalla tavalla kuin ennenkin.

Jos päiväkodissa tai perhepäivähoidossa todetaan koronavirustartunta, siitä tiedotetaan heti kyseisen yksikön huoltajia ja henkilöstöä.

Hyvällä yhteistyöllä ja ohjeistuksia noudattaen turvaamme yhdessä lasten turvallisen palaamisen varhaiskasvatukseen!
 

Päiväkoteja yhdistetään pääosin vasta 1.6. alkaen

Olemme huomioineet kesäajan suunnittelussa sen, että varhaiskasvatuksen toimipaikkoja yhdistellään mahdollisimman vähän, kuitenkin niin, että henkilöstön vuosilomat ja suunnitellut remontit saadaan toteutettua.

Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti päiväkotien yhdistäminen ei toteudu 18.5. alkaen. Hallituksen linjausten vuoksi varhaiskasvatuspalveluiden kesäajan toiminnan toteutusta on tarkennettu ja yksiköiden yhdistäminen toteutuu pääasiassa 1.6. alkaen. Puolet päiväkodeista yhdistää toimintaansa (aikaisintaan 25.5.) 1.6 – 31.7. Perhepäivähoidossa toimintaa supistetaan hoitajien lomien aikana.

Päiväkodit tiedottavat huoltajia tarkemmin alueen/yksikön yhdistämisaikatauluista.

Katso kesällä auki olevat päiväkodit ja lue poissaolon vaikutuksesta kesän asiakasmaksuihin: https://www.ouka.fi/oulu/paivahoito-ja-esiopetus/aukiolopoikkeukset
 

Ilmoita lapsesi poissaolot sähköisesti

Tarvitsemme henkilöstön, toiminnan sekä ruokailujen suunnittelua varten tiedon mahdollisimman pian lapsenne loma-ajoista ja osallistumisesta varhaiskasvatukseen. Muistathan ilmoittaa poissaolot joko sähköisen asioinnin kautta: www.ouka.fi/ph-asiointi tai sähköpostilla päiväkodin johtajalle:

  • Kesäkuun poissaolot 15.5. mennessä
  • heinäkuun poissaolot 5.6. mennessä ja
  • elokuun poissaolot 10.7. mennessä.


Lisätietoja antaa varhaiskasvatuksen palveluohjaus:
p. 08 558 45300 (puhelinpäivystys arkisin klo 9–12), varhaiskasvatus[at]ouka.fi
 

 

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona