In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Tiedotteet

Työ elämään 2017 – nuorten ammatti- ja kesätyötapahtuma Työ elämään 2017 – nuorten ammatti- ja kesätyötapahtuma

Työ elämään 2017 on nuorten ammatti- ja kesätyötapahtuma, joka järjestetään Oulun kaupunginteatterilla tiistaina 24.1.2017 klo 9–16.30.

Nuoret saavat Työ elämään 2017 –tapahtumassa tietoa kesätöistä ja ammatinvalinnasta. Nuori pääsee jutustelemaan työnantajien kanssa ja tutustumaan eri alojen ammattilaisiin. Tapahtuma soveltuu hyvin yläkouluikäisille, lukiolaisille sekä toisen asteen oppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoille.

Opettajille tapahtuma tarjoaa hyvän mahdollisuuden opettaa oppilaille ja opiskelijoille työelämätietoutta ja yrityskasvatusta sekä tuoda tutuksi eri ammatteja. Opettajat saavat itse myös tietoa eri työnantajista ja ammateista sekä mahdollisuuden verkostoitua muiden kävijöiden kanssa. Työ elämään 2017 -tapahtuma soveltuu erityisen hyvin opinto-ohjaajille, rehtoreille, yhteiskuntaopin opettajille sekä muille nuorten parissa ohjaustyötä tekeville henkilöille.

Työnantajille tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden erityisesti nuorten työntekijöiden rekrytointiin ja toisten työnantajien tapaamiseen.

Työ elämään -tapahtuman pohjapiirustus (pdf)

Tapahtumassa on:

Ammattikirjasto
Ammattikirjastossa voi tutustua eri ammatteihin. Lainakirjat ovat eri ammatteja edustavia ihmisiä, joiden kanssa kävijät pääsevät keskustelemaan työnteon arjesta sekä poluista, joiden kautta ammattiin voi päästä.

Lainattavana ovat toimintaterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, psykologi, sosiaaliohjaaja, kirjastonhoitaja, rikospoliisi, moniosaaja, keittiöpäällikkö, lähihoitaja, nuoriso-ohjaaja, nuorisotyönohjaaja, pappi, ajoneuvonkuljettaja, koodari, liikunnanohjaaja, kampaaja, rakennusmies, ajoneuvoasentaja, LVI-asentaja, lastensuojelun työntekijä, verosihteeri, sijoitusneuvoja, graafikko, fysioterapeutti ja tiedottaja. 

Urakahvila
Urakahvilassa kävijät saavat kahvi- tai teekupposen lisäksi neuvoja ja ohjausta ammatinvalintaan ja eri koulutusmahdollisuuksiin, opintojen suunnitteluun, kesätyönhakuun, työhakemuksen tekemiseen tai vaikkapa ulkomailla työskentelyyn.

Kesätyötreffit
Kesätyötreffeillä kävijät pääsevät keskustelemaan työnantajien kanssa kesätyö- ja harjoittelupaikoista. Paikalla on useita työnantajia kertomassa kesätyöpaikoista.

Lisäksi kesätyötreffeillä kerrotaan Oulun kaupungin tarjoamasta kesätyösetelistä ja Oulun kaupungin kesätyöharjoittelupaikoista.

Tietoiskut
Tietoiskut tuovat esille erilaisia näkökulmia työn hakemiseen, tekemiseen sekä yrittäjyyteen liittyen.

Tietoiskujen materiaalit:

Erotu eduksesi työnhaussa
Kesätyöntekijän oikeudet ja velvollisuudet sekä verokorttiasiat
Nuorten kesäyrittäjyys ja Nuori Yrittäjyys
Oulun kaupungin kesätyöt ja kesätyöseteli

Työnäytökset
Työ elämään 2017 –tapahtumassa on mielenkiintoisia ja mukaansatempaavia työnäytöksiä kaikille tapahtuman kävijöille. Työnäytösten kautta kävijät näkevät, kuinka tietyssä ammatissa työskennellään.

Työnantajien aamukahvit klo 8-10 teatterin ravintolassa
Olikko nää kesätöissä? -kokemuksia nuorten kesätyöllistämisestä

Työelämään 2017 työnantajien aamukahvitilaisuus on tarkoitettu työnantajille ja nuorten parissa työskenteleville, sekä kaikille nuorten kesätyöllistämisestä ja kesäyrittäjyydestä kiinnostuneille. Aamukahvilla kuullaan nuorten ja yrittäjien näkökulmia työelämästä ja yrittäjyydestä.

Aamukahvien ohjelma (pdf)

Ilmoittautumiset aamukahville: pauliina.pernu[at]ouka.fi
 

Tervetuloa Työ elämään 2017 –tapahtumaan!

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Oulun kaupungin työllisyyspalvelut, Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut, Nuorisotakuusta toimeen -hanke, Nuorten työllisyyspalveluiden kehittämishanke (ESR), Oulun seudun ammattiopisto, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, Ammattiopisto Luovi ja Oulun ammattikorkeakoulu.

Tapahtumassa on video- ja valokuvausta.


Lisätietoja:
Sari Moilanen, projektikoordinaattori, 044 703 8301, sari.moilanen(at)ouka.fi

 

 

Katso videokooste vuoden 2016 Työ elämään -tapahtumasta.