Ajankohtaista

< Takaisin

Valas saapuu Ouluun!

Loppusyksyn pimeydessä tullaan näkemään jotain ainutlaatuista Oulun ydinkeskustan edustalla.

Valtava valas eli The Whale saapuu viikonlopun ajaksi Ranskasta suurine pyrstöineen Oulun kauppatorin rantavesiin 17.-19.11. Spektaakkeli liittyy Lumo-valofestivaaliin, joka käynnistyy virallisesti kyseisenä viikonloppuna ja kestää 6.12. asti.

Valaan lisäksi Oulun ydinkeskustassa nähdään 17.-19. marraskuuta useita valoteoksia.

Näyttävin taideteoksin on valaistu muun muassa Oulun kaupungintalon takajulkisuvu ja Kulttuuritalon Valveen sisätilaa. Byströmin talon julkisivu saa pysyvän valaistuksen.

Lumo-valofestivaali järjestetään nyt viidennen kerran. Festivaalin erityisteema on tänä vuonna KOHTAAMISET, jossa vuorovaikutteisuus korostuu. Valofestivaalille tulee myös paikallisten toteuttamia ohjelmasisältöjä. Ohjelmassa on erilaisia teoksia, tapahtumia ja tapahtumasarjoja, joihin kaikkiin liittyy valo. Koko festivaaliohjelmisto julkaistaan lokakuussa.

Festivaalin pääviikonlopun teokset sijoittuvat Oulun ydinkeskustaan Mäkelininkadun, Kauppurienkadun, Aleksanterinkadun ja Linnankadun alueelle, mutta teoksia on myös muissa kaupunginosissa 6.12. saakka. Itsenäisyyden juhlateos, Luminous, on esillä Kuusisaaressa 2.-3.12. Osa valoista liittyy Suomi 100 -juhlintaan, jonka vuoksi festivaalin teoksista näkyy Suomen syntymäpäiväviikolle asti.

Lumo-valofestivaalin pääteokset 17.-19.11. 2017:

1. The Whale, ranskalainen valoteos, jossa luonnollisessa koossaan oleva pyrstö ja selkä nähdään Linnansaaren ja Kauppatorin rantavesistöissä.

2. Colored Mosaic, portugalilainen valoteos, jossa kaupungintalon takaosa valaistaan suomalaisen kulttuurin innoittamilla väreillä ja kuvioilla. Kansalaiset voivat itse vaikuttaa sisältöön.

3. Colours, yhteisöllinen mediateos Kulttuuritalo Valveen sisätiloissa. Oululaistunut brittiläinen John Collingswood tekee videotaidetta yhdessä oululaisten koululaisten kanssa.

4. Byströmin talon pysyvä julkisivuvalaistus

Oulun tilakeskus valaisee vuonna 1884 valmistuneen Byströmin talon, Hallituskatu 5.

 

Lisätietoja:

www.ouka.fi/lumo

Jakolinkki

MATERIAALIT

Oulun tapahtumapalveluiden mediakuvapankki


Lataa festivaalin normaali logo tästä
Lataa festivaalin logon negatiivi tästä