Lumo valofestivaali

Lumo-valofestivaali tekee paluun uuteen

Lumo Light Festival Oulu valaisee kaupungin jälleen 19.-21. marraskuuta 2021. Ohjelmaa ja ihmeteltävää riittää perjantaista sunnuntaihin klo 16-22. Yhdeksänvuotias valofestivaali tarjoaa yleisölleen useita valoteoksia eri taiteilijoiden ja yhteisöjen, sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Festivaali sijoittuu keskustan ja Hupisaarten alueelle. Ohjelmistossa on muun muassa Oulun tuomiokirkon julkisivun elävöittävä videomäppäys Matkaaja, jonka suunnittelee näyttävistä videoteoksistaan tunnettu taiteilija Janne Ahola. Teoskartalla on pitkästä aikaa myös kauppatori, jonne tuodaan ranskalaisen Julien Menzelin arkkitehtoninen installaatio Platonic. Festivaalin teema, paluu uuteen, näkyy myös kauppakeskus Valkean kesäkadulle sijoittuvassa seitsemänmetrisessä maapalloteoksessa Gaia. Teoksen toteuttavan brittitaiteilijan Luke Jerramin aiempi teos The Museum of The Moon herätti ihastusta vuoden 2018 ohjelmistossa. Mukana on myös aluetapahtumia Oulunsalossa, Höyhtyällä ja Martinniemessä.

Perinteisesti joka vuosi Lumo-valofestivaalilla on julkistettu vähintään yksi pysyvä valoteos tai julkisen tilan valaistus. Tänä vuonna Ouluhallin kupoli saa uuden erikoisvalaistuksen. 

Tapahtumassa noudatetaan ajankohtaisia terveysturvallisuussuosituksia.

Lumo sosiaalisessa mediassa