Lumo-valofestivaali - Lumo - Oulun kaupunki

Vuoden 2017 Lumo-valofestivaalin erityisteema on KOHTAAMISET. Viidettä kertaa järjestettävän festivaalin ohjelmassa on tuttuun tapaan elämyksellisiä teoksia, tapahtumia ja tapahtumasarjoja, joissa kaikissa on keskeisenä elementtinä valo.  

Tämänkertainen varsinainen festivaalialue sijoittuu pääviikonloppuna 17.–19.11. Oulun ydinkeskustaan, erityisesti Oulun historiallisiin rakennuksiin. Lumoava ohjelma jatkuu pääviikonlopun jälkeen myös muilla alueilla 6.12. saakka.

Osa valon juhlinnasta liittyy Suomi 100 -juhlaan, kun Suomen 100. syntymäpäiväviikolla kaikki voivat osallistua koko kaupungin sinivalkoiseen valaisuun.

Koko festivaaliohjelmisto julkaistaan lokakuussa.

17.–19.11. The Whale

The Whale tarjoaa kävijöille odottamattoman kohtaamisen keskellä kaupunkia. Teos kutsuu kävijät ja ohikulkijat kääntämään katseensa veteen. Runollinen ja epätodellinen maisema aukeaa valaan tullessa näkyviin.

Toteuttaja: Louxor Spectacle

Paikka: Linnansaari - kauppatori

12.11.–1.12. Colours

Colours on yhteisöllinen mediateos, jonka sisällön keräävät oululaiset koululaiset. Oulunsalossa asuva brittiläissyntyinen taiteilija John Collingswood luo koululaisten kuvaamista videoista Kulttuuritalo Valveelle installaation, joka hehkuu kaikissa sateenkaaren väreissä kierrätettyjen näyttöjen ja projektorien kautta. Oppilaiden tehtävänannossa korostuvat kohteen rajaamisen kyky ja värien todellisen olemuksen löytäminen. 


Toteuttaja: John Collingswood ja Kulttuuritalo Valve

Paikka: Kulttuuritalo Valve

17.–19.11. Colored Mosaic

Vuorovaikutteinen installaatio tarjoaa kävijöille mahdollisuuden maalata historiallisen Oulun kaupungintalon takaseinä suomalaisen kulttuurin innoittamilla väreillä ja kuvioilla. 

Toteuttaja: OCUBO

Paikka: Kaupungintalon takajulkisivu