Tekstin koko A- A+
Kastellin lukio

Rohkeasti kokeilevaa opiskelua. Viihtyisä ja innostava uusi ympäristö.

Kastellin urheilulukio

Urheilulukiolainen voi yhdistää sujuvasti intohimon urheiluun ja innostuksen uuden oppimiseen. Näin se onnistuu.

Kastellin lukio

Kastellin urheilulukio

Kastellin kalenteri

Arviointiviikko alkaa ke 21.9. - katso ohjeet!

Kastellin lukion arviointiviikko käynnistyy keskiviikkona 21.9. klo 13.15 koodin 1 kokeilla. Koska kokeita on vain parilla ryhmällä, opetus jatkuu suurimmalla osalla aivan normaalisti iltapäivälläkin. Varsinainen ensimmäinen arviointipäivä on torstaina 22.9. Kukin opettaja kertoo ryhmälleen aloitusajasta, arvioitavista suorituksista ja työskentelypaikasta. Abitti-kokeet tehdään keskitetysti reaalin siivessä. Ks. koodit ja kaikki luokkatilamuutokset tästä (pdf). Arviointipäivänä työskennellään viitisen tuntia (ruokailuineen) saman koodin kurssilla. Edellisistä vuosista poiketen enää ei iltapäivällä pidetä seuraavan päivän valmistelutuntia. Ks. arviointiviikon ohje (PDF).

Ohjeita kirjallisiin yo-kokeisiin

Kirjalliset yo-kokeet alkavat B-salissa äidinkielen tekstitaidolla pe 16.9. Kaikkiin kirjallisiin kokeisiin kokelaat saapuvat klo 8.15, viimeistään 8.30. Kastellilaiset tekevät kirjalliset kokeensa B-salissa, paitsi sähköiset yo:t C-salissa. Erillistiloihin oikeutetut ahertavat omissa tiloissaan.
Ks. OHJE KIRJALLISIIN KOKEISIIN.
Sähköisissä yo-kokeissa kokelaille on varattu koulun kone, mutta omankin voi tuoda, jos sen tietää varmasti käynnistyvän USB-muistilta abitti-tilaan. Omat kuulokkeet ja USB-hiiri on otettava mukaan, samoin kynä. Kannattaa käydä tutkimassa esimerkkitehtäviä Digabin sivuilla. Kokelaan on otettava kaikkiin kokeisiin mukaansa henkilöllisyystodistuksensa.

Opiskelijalle YTL:n tiedotteet:
TÄRKEÄ ohjekirje "Hyvä syksyn 2016 ylioppilaskokelas"
Maantieteen sähköinen koe, filosofian sähköinen koe 

Muuta lisätietoa sähköisistä ja perinteisistä kokeista ks. www.ylioppilastutkinto.fi.
Sähköisen kokeen ohje opiskelijalle

Oppimateriaalit ja uusi opetussuunnitelma

Oppimateriaaliluettelo (pdf) on päivitetty sivuillemme. Ensimmäisen vuoden opiskelijoille on tehty kaksi valmista jaksoa. Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden tietokonehankintaan on ohje YTL:n sivuillaOhje ylioppilaskokeen päätelaitteesta
Ykköset noudattavat uutta opetussuunnitelmaa (pdf).

Nyt ajankohtaista: 

Jaksokalenterit   Opinto-opas    UUSIN RO-info   Terveydenhoito