Tekstin koko A- A+
Kastellin lukio

Rohkeasti kokeilevaa opiskelua. Viihtyisä ja innostava uusi ympäristö.

Kastellin urheilulukio

Urheilulukiolainen voi yhdistää sujuvasti intohimon urheiluun ja innostuksen uuden oppimiseen. Näin se onnistuu.

Kastellin lukio

Kastellin urheilulukio

Kastellin kalenteri

Kesän aukioloajat kansliassamme

1.7. - 31.7. Suljettu
1.8. - 9.8. ma-pe klo 9-15
10.8. alkaen ma-pe klo 8-16

Kiireellisissä tapauksissa voi ottaa yhteyttä rehtori Keijo Juppiin.

Uusille ykkösille lukujärjestykset

Ykkösvuoden opiskeijat on jaettu ryhmiin 16 A-G ja heille on tehty valmis lukujärjestys kahden ensimmäisen jakson ajalle (pdf). Kaikilla käynnistyy erityinen opiskelutaitojen kurssi OP4, jolla ykkösiä ohjaavat opinto-ohjaajat, tietotekniikan opettajat, ryhmänohjaajat ja tuutorit. Mukana ovat myös erityisopettaja ja Kastellin monitoimitalon kirjaston informaatikko. Keskiarvoraja Kastelliin oli 8,42 ja urheilulukioon 15,75/20 pistettä.

Lukion Wilma-osoite vaihtuu 18.7. 

Peruskoulun ja lukion primusten tietokannat yhdistetään, ja lukion Wilman osoite muuttuu: heinäkuun 18. päivän jälkeen Oulun kaupungin kaikille yhteinen Wilma toimii osoitteessa https://wilma.ouka.fi. Wilman tunnukset säilyvät muutoksen jälkeenkin entisinä, eli uusia tunnuksia ei tarvitse tehdä olemassa olevan tunnuksen haltijalle.

Oppimateriaalien hankinta 2016-17

Lukuvuoden oppimateriaaliluettelo on päivitetty sivuillemme. Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden ryhmäjako ja lukujärjestykset varmistuvat kesäkuussa. Heille on tehty kaksi valmista jaksoa. Kaikki aloittavat näiden aikana äidinkielen, englannin ja matematiikan (ensimmäinen kurssi kaikilla sama, sitten jako pitkään ja lyhyeen). Lähes kaikki aloittavat fysiikan ja ruotsin. Pitkä saksa alkaa ensimmäisessä jaksossa ja pitkä ranska toisessa, samoin muut lyhyet vieraat kielet. Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden tietokonehankintaan on ohje YTL:n sivuilla: Ohje ylioppilaskokeen päätelaitteesta

Onnea uusille ylioppilaillemme! 

Muistithan ilmoittautua syksyn yo-kokeeseen?

Syksyn 2016 kirjoituksiin tulee ilmoittautua 25.5. mennessä wilmassa. Katso ohjeet osallistumisesta ja ilmoittautumisesta (pdf). Ylioppilastutkintolautakunnan TÄRKEÄ ohjekirje "Hyvä syksyn 2016 ylioppilaskokelas" on luettavissa ja tulostettavissa lautakunnan verkkosivuilta www.ylioppilastutkinto.fi.

Lukion kursseja kesäyliopistossa

Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto tarjoaa kesän aikana useita lukiolaisille sopivia kursseja. Jyväskylän kesäyliopisto järjestää kesän- ja syksyn 2016 aikana verkkokursseja kemiasta, biologiasta, historiasta, ruotsista ja matematiikasta. Kurssit vastaavat sisällöltään ja kestoltaan lukion opetussuunnitelman kertauskursseja, ja mahdollisuuksien mukaan ne voi sisällyttää osaksi lukio-opintoja.
 

Nyt ajankohtaista: 

Jaksokalenterit   Opinto-opas   Opinto-ohjaajat  Terveydenhoito