Tekstin koko A- A+

Kastellin lukio

  • Postiosoite postal Sairaalanrinne 5 90220 Oulu
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Oulun kaupunki:Ajankohtaista

  • Uutiset yhteisötoiminta

Kastellin lukio

Rohkeasti kokeilevaa opiskelua. Viihtyisä ja innostava uusi ympäristö.

Kastellin urheilulukio

Urheilulukiolainen voi yhdistää sujuvasti intohimon urheiluun ja innostuksen uuden oppimiseen. Näin se onnistuu.

Kastellin lukio

Kastellin urheilulukio

Kastellin kalenteri

Yhteishaku korkekouluihin käynnissä

Abeille tärkeä hakuvaihe korkeakouluihin on käynnissä 17.3. - 9.4. Asia selviää Opintopolku.fi -sivuilla. Onnea hakuun!

Kastellin lukio pärjäsi yhteishaussa

Kastellin lukioon ja etenkin urheilulukioon suorastaan rynnisti pyrkijöitä tämän kevään yhteishaussa. Urheilulukion erilliset pääsykokeet järjestetään 6.5. klo 8 alkaen Ouluhallissa. Ks. urheilulukion esittely.

Koeviikko aloitetaan koodilla 1 

Neljännen jakson koeviikko käynnistyy iltapäivällä ti 24.3. klo 14.45 koodin 1 kokeella ja jatkuu ke 25.3. klo 9 koodin 6 kokeella. Sen jälkeen etenemme 2, 3, 3, 5, 7 ja 8. Pääsiäslomaa vietämme 3. - 6.4. Uusi jakso alkaa tiistaina 7. huhtikuuta.

Itsenäisen opiskelun hakulomake uusittu

Opiskelija, joka haluaa suorittaa jonkin kurssin itsenäisesti opiskellen, hakee lupaa kirjallisesti virallisella lomakkeella. Lomaketta on nyt uudistettu ja se on julkaistu pdf-muodossa tämän sivun alalaatikossa.

Syksyn Osukki pdf-versiona luettavissa

Kastellin toimittajaryhmä tekee parhaillaan Osukin kevätnumeroa. Syksyn 2014 Osukki on nyt luettavissa pdf-versiona sivuillamme. 

Kastelli mukana kirjallisuus-Kiekussa

Kaksi äidinkielen ryhmää osallistui 3. jaksossa Valven sanataidekoulun vetämään Kieku-projektiin, jossa opiskelijat lukivat Jenny Kangasvuon romaanin Sudenveri ja saivat kirjailijan vieraakseen. Tässä blogissa lisää.

Penkkarit onnistuivat 

Uuden Kastellin ensimmäiset penkkarijuhlat sujuivat loistavasti. Upean abigaalan jälkeen koulunkäynnin konkarit lähtivät rekkakyydillä keskustaan. Kalevan kuvagalleriassa on hyviä tunnelmapaloja kastellilaisistakin. Huomatkaa komeat penkkarikuvamme!

Kastellin abivideo 2015

Opettajien penkkarivideo abeille

Kalevan videollakin vilahdamme. 

Wanhat hurmasivat koko Kastellin

Kastellin kakkoset lunastivat hienosti paikkansa lukion vanhimpana ikäluokkana. Häikäisevät parit tanssivat kenraalikuvionsa perheenjäsenilleen jo torstai-iltana ja hurmasivat perjantain aikana koko monitoimitalon väen. Tanssitunnelmiin pääsivät päiväkotilaiset, peruskoululaiset ja aikuislukiolaisetkin. Kiitos!
 

Lukiolle haaste Lupa välittää -kampanjaan

Jääkiekkoilija Lasse Kukkonen haastoi urheilulukion Ylen ja SPR:n kampanjaan Lupa välittää. Nyt meidän pitäisi keksiä tekoja, joilla voisimme piristää ja auttaa vanhuksia. Ks. Eijan ja Raimon video

Lupa välittää - Kastellin urheilulukio from EDE, Oulun yliopisto on Vimeo.

Ruokailuvuorojen porrastus 5. jaksossa

Ruokailu ja sitä edeltävä oppitunti porrastetaan 5. jaksossa seuraavasti: ensimmäisenä ruokailevat klo 12.15 luma-aineita opiskelevat, toisena klo 12.25 kielten siiven opiskelijat ja lopuksi klo 12.35 humanistisiivessä opiskelevat. Ensimmäisen ja toisen portaan oppitunti alkaa klo 11.10 ja viimeisen klo 11.20. Jos on hyppytunti, ruokailemaan voi mennä jo klo 12.

Nyt ajankohtaista: 

Jaksokalenterit   Opinto-opas   Opinto-ohjaajat  Terveydenhoito