Tekstin koko A- A+

Kastellin lukio

  • Postiosoite postal Sairaalanrinne 5 90220 Oulu
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Oulun kaupunki:Ajankohtaista

  • Ylläpidon linkit

Kastellin lukio

Rohkeasti kokeilevaa opiskelua. Viihtyisä ja innostava uusi ympäristö.

Kastellin urheilulukio

Urheilulukiolainen voi yhdistää sujuvasti intohimon urheiluun ja innostuksen uuden oppimiseen. Näin se onnistuu.

Kastellin lukio

Kastellin urheilulukio

Kastellin kalenteri

Tammikuun uusintakokeeseen ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tammikuun uusintakokeeseen on auennut Wilmassa kohdassa tentit. Uusia voi tämän lukuvuoden toisessa jaksossa pidettyjen kurssien kokeita. Listalta valitaan se sama ryhmä, jossa opiskeli kurssia toisessa jaksossa. Ilmoittautumisaika on 17.12.2014 - 8.1.2015. Uusintakoe pidetään ma 12.1.2015 klo 16-19. 

Lukiolle haaste Lupa välittää -kampanjaan

Jääkiekkoilija Lasse Kukkonen haastoi urheilulukion Ylen ja SPR:n kampanjaan Lupa välittää. Nyt meidän pitäisi keksiä tekoja, joilla voisimme piristää ja auttaa vanhuksia. Ks. Eijan ja Raimon video

Lupa välittää - Kastellin urheilulukio from EDE, Oulun yliopisto on Vimeo.

Jouluohjelmaa iltajuhlassa pe 19.12. klo 23 - 24

Kastellin lukiolaiset siirtyvät joululomalle perjantaiyönä 19.12. puolenyön jälkeen. Kajautamme kauneimmat joululaulut ja nautimme lukiolaisten esityksistä Karjasillan kirkossa klo 23 - 24. Myös vanhemmat voivat tulla laulamaan. Opiskelijat, jotka eivät voi osallistua näkemyksensä vastaisesti kirkko-ohjelmaan, kokoontuvat koululle samaan aikaan omaan tilaisuuteensa luokkaan 41031. Opettaja (Mane) päästää opiskelijat sisään pääsisään käynnin viereisestä lukion ovesta. Paikalle pitää tulla ajoissa!
Näillä yöjuhlilla korvaamme lauantain 20.12. työpäivän. Opiskelu jatkuu loppiaisen jälkeen ke 7.1.

Unkarin kurssi 4. jaksossa

Koodilla 1 on tarjolla kurssi, joka perehdyttää suomen sukukieleen unkariin, jota puhuu maailmassa n. 15 miljoona ihmistä. Kurssilla opiskellaan kielen perusteita, arkielämän tilanteisiin liittyviä sanoja, tervehdyksiä ja kohteliaisuuksia, perusasioista puhumista. Tutustutaan unkarilaisiin tapoihin ja kulttuuriin.
Oppikirjana on Unkaria helposti 1. (Suomi-Unkari Seura) ja opettajan oma materiaali. Arviointi suoritusmerkintänä. Kurssin vetää unkarin kielen opettaja Bernadett Pente.

Osukki-lehti jakoon RO:ssa 18.12.

Kastellin lukion oma lehti Osukki on elossa! Lehti jaetaan opiskelijoille RO:ssa torstaina kimppalehtenä, jota on tarkoitus kierrättää kaverien kesken. Lehteä voi lukea myös lukupisteissä kirjastossa ja lukion yläaulassa, ja PDF-versio julkaistaan tällä sivustolla myöhemmin. Kastellin lukion opiskelijat ovat toimittaneet lehteä vuodesta 1970 lähtien. 

Monitoimitalo vihittiin virallisesti

Kastellin monitoimitalossa vietettiin 20.11. vihkiäisjuhlaa, jossa lapset ja nuoret esiintyivät ja puhujan pönttöön nousivat mm. ministeri Kiuru, kaupunginvaltuuston pj. Talvitie ja talon suunnitellut arkkitehti Lahdelma. Myös mieskuoro Huutajat ja Kastellin koulun Karjujat mittasivat äänijänteitään. Höltän Jere ja Suuan Marja lauloivat hienosti lukion Kastellin kartalle. Tunnelmia Kalevan kuvagalleriassa.

Ruoka-aineallergiat ja erikoisruokavaliot

ISS:n hoitamassa ruokalassamme ilmoitetaan allergisoivista ruoka-aineista ja erikoisruokavalioista kunkin päivän ruokalistalla. Tietoja ei enää teipata näkyville ruokien kohdalle. Tarkkana kuin porkkana siis ruokalistatelineen kohdalla!  

Ruokailuvuorojen porrastus 3. jaksossa

Ruokailu ja sitä edeltävä oppitunti porrastetaan kakkosjaksossa seuraavasti: ensimmäisenä ruokailevat klo 12.15 kielten siivessä opiskelevat, toisena klo 12.25 humanistisiiven luokat ja lopuksi klo 12.35 luonnontieteiden siivessä opiskelevat. Ensimmäisen ja toisen portaan oppitunti alkaa klo 11.10 ja viimeisen klo 11.20. Jos on hyppytunti, ruokailemaan voi mennä jo klo 12.

Nyt ajankohtaista: 

Jaksokalenterit   Opinto-opas   Opinto-ohjaajat  Terveydenhoito