Tekstin koko A- A+
Kastellin lukio

Rohkeasti kokeilevaa opiskelua. Viihtyisä ja innostava uusi ympäristö.

Kastellin urheilulukio

Urheilulukiolainen voi yhdistää sujuvasti intohimon urheiluun ja innostuksen uuden oppimiseen. Näin se onnistuu.

Kastellin lukio

Kastellin urheilulukio

Kastellin kalenteri

Kesän aukioloajat kansliassamme

Suljemme kanslian to 23.6. klo 14.00.

4.6. - 30.6.  ma-pe klo 9-15
1.7. - 31.7. Suljettu
1.8. - 9.8. ma-pe klo 9-15
10.8. alkaen ma-pe klo 8-16

Lukioon ilmoittautuminen ja opiskelupaikan vastaanotto

Kastellin lukioon (pdf) ja Kastellin urheilulukioon (pdf) on valittu 225 opiskelijaa. Tervetuloa, uusi kastellilainen! Sinun täytyy käydä vahvistamassa opiskelupaikkasi viimeistään 30.6. klo 12 mennessä ja tuoda samalla kansliaamme alkuperäinen peruskoulun päättötodistus. Ilmoittautumisen yhteydessä tarkistamme ainevalintojasi. Ilmoitathan mahdollisimman pian kansliaamme, jos et ota paikkaa vastaan. Jos olet matkalla tai muusta syystä estynyt käymään koululla, perheenjäsenesi voi tulla sijastasi. Varmistakaa kuitenkin yhdessä ainevalinnat, etenkin kielet. Keskiarvoraja Kastelliin oli 8,42 ja urheilulukioon 15,75/20 pistettä.

Lukion Wilma-osoite vaihtuu 18.7. 

Peruskoulun ja lukion primusten tietokannat yhdistetään, ja lukion Wilman osoite muuttuu: heinäkuun 18. päivän jälkeen Oulun kaupungin kaikille yhteinen Wilma toimii osoitteessa https://wilma.ouka.fi. Wilman tunnukset säilyvät muutoksen jälkeenkin entisinä, eli uusia tunnuksia ei tarvitse tehdä olemassa olevan tunnuksen haltijalle.

Oppimateriaalien hankinta 2016-17

Lukuvuoden oppimateriaaliluettelo on päivitetty sivuillemme. Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden ryhmäjako ja lukujärjestykset varmistuvat kesäkuussa. Heille on tehty kaksi valmista jaksoa. Kaikki aloittavat näiden aikana äidinkielen, englannin ja matematiikan (ensimmäinen kurssi kaikilla sama, sitten jako pitkään ja lyhyeen). Lähes kaikki aloittavat fysiikan ja ruotsin. Pitkä saksa alkaa ensimmäisessä jaksossa ja pitkä ranska toisessa, samoin muut lyhyet vieraat kielet. Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden tietokonehankintaan on ohje YTL:n sivuilla: Ohje ylioppilaskokeen päätelaitteesta

Onnea uusille ylioppilaillemme! 

Muistithan ilmoittautua syksyn yo-kokeeseen?

Syksyn 2016 kirjoituksiin tulee ilmoittautua 25.5. mennessä wilmassa. Katso ohjeet osallistumisesta ja ilmoittautumisesta (pdf). Ylioppilastutkintolautakunnan TÄRKEÄ ohjekirje "Hyvä syksyn 2016 ylioppilaskokelas" on luettavissa ja tulostettavissa lautakunnan verkkosivuilta www.ylioppilastutkinto.fi.

Kotisivuille tuoretta tietoa

Päivitämme kotisivuille kesän aikana lukuvuoden 2016-17 opinto-oppaan, tuntikiertokaavion (joka on sama kuin viime vuonna), jaksokalenterit, lukion uuden opetussuunnitelman ym. ajankohtaista tietoa, jota tarvitaan ennen uuden lukuvuoden aloitusta. 

Yhteishaussa mukava tulos

Kastellin lukio herätti kovasti kiinnostusta yhteishaussa tänäkin keväänä. Etenkin urheilulukioon ysiluokkalaiset pyrkivät innokkaasti. Urlujen erillisestä pääsykokeesta tarkemmat tiedot julkaistaan urheilulukion esittelyn puolella.

 

Nyt ajankohtaista: 

Jaksokalenterit   Opinto-opas   Opinto-ohjaajat  Terveydenhoito