In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Kesätyö

Huomioikaa kesätyönhakijoiden ikärajaan liittyvät muutokset!

Oulun kaupungin kesätyöharjoittelupaikat yli 18-vuotiaille oululaisille opiskelijoille 2015

Oulun kaupunki tarjoaa kesällä 2015 oululaisille opiskelijoille 1000 kesätyöharjoittelupaikkaa. Opiskelijan kotikunnan tulee olla Oulu. Paikkoja voivat hakea opiskelijat, jotka täyttävät 30.4.2015 mennessä 18 vuotta, ja jotka eivät ole aikaisemmin olleet Oulun kaupungin kesätyökampanjan kautta töissä. Kesätyöharjoittelu kestää kuukauden. Bruttopalkka on 900 euroa ja viikkotyöaika 30 tuntia. Työt ovat kaupungin eri liikelaitoksissa ja palvelualueilla.

Oulun kaupungin kesätyöharjoittelupaikkoja voi hakea  16.2.- 15.3.2015. Pääosalle kesätyöharjoitteluun valituista ilmoitetaan 29.5.2015 mennessä.


Kesätyöseteli 15 - 17-vuotiaille oululaisille nuorille 2015

Työnantajalle

Kesätyöseteli on tarkoitettu oululaiselle työnantajalle palkkatueksi nuoren työllistämiseen kesäkaudella. Summa käytetään kokonaisuudessa nuoren palkkakustannuksiin. Työnantajalle voi jäädä palkkakustannuksissa omavastuuosuutta. Työnantaja voi käyttää kesätyöseteliä saman nuoren palkkaukseen yhden kerran kesällä 2015. Työnantajalla tulee olla Y-tunnus.

Nuoreen sovelletaan työnantajan noudattamaa työehtosopimusta. Kesätyösetelityö kestää kaksi viikkoa 30h/vko tai 60h kesäkauden aikana (1.5.–30.9.). Kesätyösetelityöstä toimitetaan Oulun kaupungille työaikakirjanpito josta selviää toteutuneet työtunnit. Mikäli kokonaistuntimäärä jää alle 60 tunnin työnantajalle maksetaan kesätyösetelikorvaus tehtyjen tuntien mukaan.

Työnantajalle maksetaan jälkikäteen enintään 280 € palautettujen dokumenttien (4 kpl) mukaan.

1. alkuperäinen kesätyöseteli
2. työsopimus molempien allekirjoituksella
3. työaikaseuranta (toteutuneet työtunnit)
4. virallinen tosite palkanmaksusta
(esim. verkkopankin tai palkkajärjestelmän kautta tulostettu kuitti maksetusta palkasta, 
käsintehtyjä kuitteja ei hyväksytä)

Puuttuvat tai puutteellisesti täytetyt dokumentit viivästyttävät kesätyösetelimaksua työnantajalle. Palauttakaa kaikki pyydetyt liitteet (4 kpl) samanaikaisesti jotta kesätyösetelimaksun käsittely voidaan aloittaa.

Kesätyösetelissä ei ole laskutusta. Työsopimuksen voi tehdä kesätyösetelin kääntöpuolella olevalle työsopimuslomakkeelle.

Huomioittehan että työsopimuksesta selviää työn alkamis - ja päättymispäivämäärä, tehty kokonaistuntimäärä ja työtehtävät.
On tärkeää, että nuoret saavat palkan ajoissa työsuhteen päättyessä.

Järjestöjen, seurojen, säätiöiden ja yhdistysten on mahdollista vähentää sivukulujen palkkakustannus työajasta jolloin työaika sovitetaan maksettavaan palkkaan. Lomakorvausten, lauantai- ja sunnuntaityön korvaamisesta sovitaan työnantajan kanssa ennen työsopimuksen allekirjoitusta.

Työnantaja voi ilmoittaa avoimen kesätyösetelipaikan osoitteessa www.ouka.fi/kesatyo ja www.te-palvelut.fi. Lisätietoja työpaikan ilmoittamisesta Te-palvelut-sivulle saa numerosta 02950 56502.

Lisätietoa palkan sivukuluista löytyy tästä ja verotilipalvelunumerosta 020 697 056.
 

Nuorelle

Oulun kaupungin 280€ arvoinen kesätyöseteli on henkilökohtainen ja sitä voi käyttää yhden kerran työllistymiseen kesällä 2015. Kesätyöseteli on palkkatukea työnantajalle sinun työllistämiseksi kesällä. Kesätyösetelillä voi hakea töitä oululaisista yrityksistä, yhdistyksistä, järjestöistä, säätiöistä tai seuroista.

Nuoren tulee olla 15 vuotta täyttänyt mutta ei kuitenkaan vielä 18-vuotias 30.4.2015 mennessä. Kesätyösetelityö kestää kaksi viikkoa 30 h/vko tai 60 h kesäkauden aikana (1.5. - 30.9.). Kesätyösetelityöstä toimitetaan Oulun kaupungille työaikakirjanpito josta selviää toteutuneet työtunnit. Kesätyösetelillä ei voi hakea työhön Oulun kaupungin, kunnan tai valtion yksiköihin. Työnhaku kannattaa aloittaa heti kesätyösetelin saatuaan.

Avoimia kesätyösetelipaikkoja löydät mm. osoitteesta
www.ouka.fi/oulu/tyo-ja-elinkeinot/avoimia-kesatyosetelipaikkoja
ja
www.te-palvelut.fi/tyopaikat
(hakusanalla: kesätyö).

Työnantaja palauttaa pyydetyt dokumentit (4kpl) 31.10.2015 mennessä. Tämän jälkeen palautuneita dokumentteja ei makseta. Palautusosoite: Byströmin nuorten palvelut, Hallituskatu 5 a, 90015 Oulun kaupunki.

Kesätyösetelit jaetaan keskitetysti opinto-ohjaajien kautta ennen hiihtolomaviikkoa (vko 10). Mikäli nuori ei ole koulussa, kesätyöseteli on mahdollista hakea kesän aikana Nuorten tieto- ja neuvontakeskus Napista (Hallituskatu 5a, 90100 Oulu).

Kesätyöyrittäjyys

BusinessOulu ja Työllisyyspalvelut ovat mukana tukemassa oululaisten nuorten kesätyöyrittäjyyttä, jonka toteuttajana toimii OuluSES. Lisätietoja kesätyöyrittäjyydestä saa yhteyshenkilöltä Janne Rautiainen (050 533 7651). Kesätyöyrittäjyystuki poissulkee seuraavat:

 • Oulun kaupungin opiskelijoiden kesätyöharjoittelupaikat, jotka on kohdennettu 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille oululaisille opiskelijoille
   
 • Oulun kaupungin kesätyösetelin joka on kohdennettu 15-17- vuotiaille oululaisille nuorille
   
 • Jos nuori harjoittaa NY-toimintaa niin silloin hän saa yrittäjyysohjauksen ja muut yrittäjyyteen liittyvät asiat oman oppilaitoksen kautta

 

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/kesatyo

Tietoja kesätyöstä antavat:

Oulun kaupunki/Byströmin nuorten palvelut, Hallituskatu 5 a, 90015 Oulun kaupunki

 • palveluohjaaja Outi Söderman-Juvani
  puh.044 703 4038
 • ohjaaja Janne Helttunen
  puh. 044 703 4878
 • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@ouka.fi

Nuorten tieto- ja neuvontakeskus Nappi

 • p.044 703 8225, sähköposti: nappi@ouka.fi

 

Byströmin nuorten palvelut