In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Maksutonta toimintaa perheille Maksutonta toimintaa perheille

LUONTOSUNNUNTAIT 2016

28.8. Seikkailujen metsä
(Huutilammella, Tukkasotkatien varressa). Lähde kanssamme seikkailuun metsän siimekseen, löydä sen jännittävät asukkaat ja anna mielikuvituksen lentää. Opastus polun päähän Huutilammen parkkipaikalta klo 12.00 - 14.00. Patikoimme nuotiopaikalle ja kirjoitamme seikkailut muistiin eväiden syönnin lomassa. Retki sopii niin pienille kuin isoillekin. Järjestää: Luonnonsuojeluliitto Oulu.

4.9. Kaupunkimetsät (Hietasaari, lähtö Vaaskiventien päässä olevalta parkkipaikalta klo 11.00 - 12.00) Luonto-Liiton Pohjois-Suomen piiri (POSSU) johdattaa perheet kaupunkimetsien saloihin. Mitä kaupunkimetsä sinulle merkitsee? Miksi kaupunkimetsät ovat tärkeitä? Lapset ja nuoret pääsevät erilaisille toimintapisteille metsäreitillä, esimerkiksi etsimään monenlaisia metsän asukkaita. Luvassa on mukavaa tekemistä ja mahdollisuus eväiden syöntiin nuotiolla. POSSU tarjoaa pientä purtavaa.

11.9. Metsäneläinten koulu (Huutilammella, Tukkasotkatien varressa). Mitenköhän talitinttiäiti osaa laskea, että kaikki poikaset ovat tallella? Osaavatkohan siilit lukea satuja? Metsätonttu on opettanut Huutilammella metsäneläimiä jo sata vuotta. Nyt on myös oululaisilla lapsilla mahdollisuus tulla metsäkouluun opettelemaan tärkeitä taitoja. Perheet opastetaan klo 12.00 - 14.00 alkaen omatoimiselle Huutilammen luontopolulle (1,6 km), jonka varrella on toimintarasteja. Toiminta sopii parhaiten 3-8-vuotiaille ja heidän vanhemmilleen. Järjestää: Varhaiskasvatuksen Alakööki

18.9. Partiotaidot tutuksi (Huutilammella, Tukkasotkantien varressa). Mitä partiossa oikein tehdään? Tulkaa opiskelemaan partiotaitoja yhdessä partiolaisten kanssa. Rastit ovat sudenpentujen aktiviteetteja ja suunnattu 7-10-vuotiaille. Rastiradalle (1,5 km) voi lähteä klo 12.00 - 14.00 Huutilammen nuotiopaikalta. Järjestää: Partiolippukunta Kelopojat.

25.9. Luontotaiteilua (Luontokoululla, Timosenkoskentie 44 klo 12.00 - 15.00)
Tule taiteilemaan luonnossa luonnonmateriaaleilla. Luontokoulun pihapiirissä on mahdollisuus taiteilla useilla toimintapisteillä ja pihakota lämpiää makkaranpaistoa varten. Sopii parhaiten kouluikäisille ja heidän perheilleen. Järjestää: Timosenkosken luontokoulu.

2.10. Suunnistus tutuksi (Luontokoululla, Timosenkoskentie 44 klo 12.00 - 15.00)
Perheen pienimmille leimausrata luontokoulun pihapiirissä. Isommille karttaretki, jossa rastien hakua. Järjestää: Koskelankylän Riento. Ota oma muki mukaan, koska tarjolla on mehua. Siellä on mahdollisuus myös oman makkaran paistoon.

 

Alakööki on mukana järjestämässä syksyisin perheiden Luontosunnuntai-tapahtumia usean eri toimijan kanssa Timosenkosken luontokoulun retkeilymaastossa. RETKIEN LÄHTÖPAIKAT HEIKINHARJUSSA: Timosenkosken luontokoulu (Timosenkoskentie 44) ja Huutilammen nuotiopaikka (Tukkasotkantie, entinen Pitkäsuontie)

JOULUPOLKU

Alakööki organisoi joulukuussa Hupisaarilla järjestettävän, monen toimijan yhteisen perheiden Joulupolku-tapahtuman.