In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Hissi- ja esteettömyysavustukset Hissi- ja esteettömyysavustukset

Avustuksilla on jatkuva hakuaika.

Avustusten myöntämisen edellytyksenä on se, että korjaustöitä ei ole aloitettu ennen avustuspäätöstä tai ennakkoaloituslupaa, jonka voi tarvittaessa myöntää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus.

Valtion hissi- ja esteettömyysavustukset

Valtion varoista myönnetään avustusta hissin rakentamiseen hissittömään asuinkerrostaloon. Avustuksen suuruus on enintään 50 % hyväksytyistä kustannuksista. Avustusta myönnetään myös muuhun hankkeeseen liittyvään toimenpiteeseen, jolla tehdään mahdolliseksi liikuntaesteisen pääsy asuinrakennukseen, siinä oleviin asuntoihin ja muihin tiloihin.Tavoitteena on saada esteetön kulku rakennuksen ulkopuolelta asuntoihin sekä asunnoista niiden yhteistiloihin. Myös apuvälineitä, kuten rollaattoria tai pyörätuolia, käyttävien tulisi päästä hissiin.

Esteettömyysavustusta myönnetään liikkumisesteiden poistamiseen. Avustusta myönnetään enintään 50 % hyväksytyistä kustannuksista. Avustettavia toimenpiteitä voivat olla esim. kulkuluiskien rakentaminen, oviaukkojen leventäminen ja kaiteiden asentaminen.

Oulun kaupungin hissiavustus ja maksuton konsulttiapu

Oulun kaupunki myöntää avustusta uuden hissin rakentamiseen vanhaan asuinkerrostaloon 10 % hissin suunnittelu-, rakentamis- ja asennuskustannuksista. Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) on hyväksynyt hissin rakentamishankkeen ja myöntänyt hankkeelle avustuksen.

Kaupungin hissiavustus myönnetään valtion hissiavustuksen lisäksi, joten avustuksen kokonaismäärä on 60 %. Kaupungin hissiavustusta haetaan samanaikaisesti valtion hissiavustuksen kanssa. 

Huom! Kaupunki tarjoaa maksutonta konsulttiapua hissin rakentamisen esisuunnitteluun. Lisätietoja antaa yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, yhteystiedot tällä sivulla.

Hakemukset toimitetaan osoitteeseen:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut /
tontit ja asuminen / korjausavustukset
PL 32, (Solistinkatu 2)
90015 Oulun kaupunki

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, 90140 Oulu
  • Postiosoite postal PL 32 90015 Oulun kaupunki
  • Puhelin work 08 558 410 vaihde cell 044 703 2616 arkkitehti
  • Sähköposti
  • Aukioloajat ma–pe klo 8–16
  • Anna palautetta
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/hissiavustukset