In English | Tekstin koko A- A+

Musiikkiuutisia

Radiopuhelin-näyttely

Oululaisen rockin kulmakivi, Radiopuhelimet-yhtye on 30-vuotias. Pääkirjaston musiikkiosastolle on koottu näyttely yhtyeestä.

Digitoi nostalgiset aarteesi talteen kirjastossa

Kesällä voisi olla kerrankin aikaa siirtää analogisia tallenteita digimuotoon. Pääkirjaston musiikkiosastolla voit muuntaa vanhat bändidemot c-kasetilta, suosikkikappaleet loppuunmyydyltä vinyylilevyltä, perhejuhlat videokasetilta digitallenteelle. Uutena valikoimaan on tullut diakuvien ja kinofilminegatiivin digitointi. 

Digitointiaikojen varauksen voi tehdä kirjastokortilla tästä linkistä. Jos et aikaisemmin ole varannut kirjaston laitteita, ota ensin yhteys musiikkiosastolle joko  paikalla tai puhelimitse 08-55847352. 

Musaopas palvelee verkossa

Jos kaipaat suosituksia musiikin kuunteluun, soittamiseen tai musiikkikirjallisuuteen, voit nyt käyttää musaoppaan verkkopalvelua. Tutustu palveluun tästä

Reittiopas oopperamusiikkiin

Tutustu oopperamusiikkiin asiantuntijan vasta-alkajalle valikoimalla soittolistalla, joka on kuunneltavissa Naxos Music Libraryssa. Kirjaudu Oulun kaupunginkirjaston kortilla tästä ja valitse sitten Playlists-valikoista Ooppera tutuksi -soittolista. 

Naxos-palvelu laajenee paitsi uutuuksista myös sen ansiosta, että tunnetut taidemusiikin julkaisijat Deutsche Grammophon, Decca ja Universal Music Classics liittyivät mukaan palveluun. 

Lue lisää kirjaston Naxos-kuuntelupalveluista

Lainaa kirjastosta ukulele!

Pääkirjaston musiikkiosastolta tai Karjasillan kirjastosta voi lainata kotiin ukulelen!

Lue lisää

OUTI-verkkokirjasto