In English | Tekstin koko A- A+

Kirjasto A-Ö
 


Pohjoista kirjallisuutta
Pohjoista musiikkia
KirjastoVirma
  
  

Tutustu myös näihin

  • Kirjasampo
    Kirjastot.fi:n ylläpitämä kaunokirjallisuuden verkkopalvelu

Varatuimmat kirjat

OUTI-kirjastojen varatuimmat kirjat löydät verkkokirjaston listoista.

Tommi Kinnunen: Lopotti

Lopotti jatkaa Neljäntienristeyksen tarinaa itsenäisenä teoksena. Selkosten kylän pieni Helena lähetetään yksin sokeainkouluun viisikymmentäluvun Helsinkiin. Neljäkymmentä vuotta myöhemmin Helenan veljenpoika Tuomas muuttaa omasta halustaan etelään ja tutustuu myös tätiinsä uudella tavalla. Vahva kirja toiseudesta, sivullisuudesta ja oman tien löytämisestä.

Saatavuus

 

 
Laura Lindstedt: Oneiron

Seitsemän eri maasta kotoisin olevaa naista kuolemanjälkeisessä välitilassa, josta ei voi paeta. Mielikuvitus, sanat ja kertomukset ovat ainoa pakotie. Mitä naisille on tapahtunut? Mikä on koitunut heidän kohtalokseen? Lindstedtin Finlandia-palkittu romaani leikkii kirjallisuuden eri lajeilla ja tyyleillä taidokkaasti.

Saatavuus

 

 
Marie Kondo: KonMari : siivouksen elämänmullistava taika

Japanilainen Marie Kondo auttaa järjestämään kotisi kaaoksen kuntoon oikeassa järjestyksessä. Järjestys ja turhasta tavarasta vapautuminen tuovat energiaa, joka parantaa elämänlaatuasia. Säilytettäväksi jäävät vain iloa tuottavat tavarat. Epäjärjestystä ei synny enää koskaan näillä metodeilla.

Saatavuus

 

 
Enni Mustonen: Emännöitsijä

Mustosen lumoava historiallinen sarja kertoo sipoolaisen Ida Erikssonin elämänvaiheista. Sarjassa pääsee kurkistamaan kyökin puolelta herrasväen salonkeihin. Emännöitsijä-kirjassa pieni tyttöpahanen aloittaa taloudenhoitajana Edelfeltien perheessä. Hän joutuu katsomaan sivusta isäntänsä onnetonta avioelämää ja vaihtuvia rakastajattaria.

Saatavuus

 

 
Kalle Lähde: Happotesti

Kalle Lähteen omiin kokemuksiin pohjaava syvältä kouraiseva ja synkän hauska esikoisromaani alkoholismista. Minäkertojan juominen riistäytyy vähä vähältä käsistä, ja itselleen valehtelu on ainoa keino säilyttää elämänhallinta. Tämä kirja ei ole selviämiskertomus. Tässä tarinassa ei ole onnellista loppua.

Saatavuus

 

 
Paula Hawkins: Nainen junassa

Rachel matkustaa joka päivä samalla paikallisjunalla. Hän seuraa junan ikkunasta radanvarrella asuvaa pariskuntaa. Eräänä päivänä hän näkee jotakin, mikä muuttaa kaiken. Huikean ovela ja yhtä aikaa tunteisiin vetoava trilleri.

Saatavuus

 

 
Helena Ruuska: Eeva Joenpelto : elämän kirjailija

Kirjailijoiden kuningattaren elämässä oli loiston lisäksi myös suurta tragediaa. Lukijoiden rakastama vahva nainen pyöritti kustantajia mielensä mukaan. Elämään mahtui säihkettä ja tunnustuksia, mutta myös menetyksiä, pettymyksiä, riitoja ja panettelua. Kirja käy läpi Joenpellon elämän lapsuuden peltomaisemista vanhuuden yksinäisiin päiviin saakka.

Saatavuus

 

 
Jojo Moyes: Jos olisit tässä

Louisan elämä muuttui, kun hän rakastui Williin, menetti hänet ja särki sydämensä. Kun Louisa onnettomuuden jälkeen palaa kotikyläänsä, tuntuu kuin mikään ei olisi mennyt elämässä eteenpäin. Liittyessään omaisten sururyhmään, hän tapaa uusia ihmisiä ja saa otteen elämästään. Henkilö Willin menneisyydestä ilmestyy Louisan oven taakse ja muuttaa kaiken. Koskettava kirja siitä, miten elämistä pitää opetella yhä uudestaan.

Saatavuus

 

 
Heidi Köngäs: Hertta

Hertta on 35-vuotias vapautuessaan vankilasta, nuoruus on jäänyt Moskovaan. Hertta tutustuu komeaan Leinoon ja rakastuu. Salamarakkaus muuttuu palavaksi poliittiseksi liitoksi. Leinosta tulee ministeri ja Hertasta maan tunnetuin naispoliitikko. Hertta Kuusisen ja Yrjö Leinon suhteen nousu ja tuho sodan ja vaaran vuosina.

Saatavuus 

 

 
David Lagercrantz: Se mikä ei tapa

Stieg Larssonin Millenium-trilogia saa jatkoa menestyskirjailija David Lagercrantzin käsissä. Millenium-lehden ympärillä tapahtuu taas. Mikael Blomkvist ja Lisbeth Salander seuraan liittyy myös uusia hahmoja tässä kohutussa jatko-osassa.

Saatavuus

 

 

Oulun kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, 2.3.2016

OUTI-verkkokirjasto

// ]]>