In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Yhteistyö Yhteistyö

Lukio-opintoja toisissa lukioissa

Oulun kaupungin lukioiden opiskelijoilla on mahdollisuus valita omaan opinto-ohjelmaansa kursseja muista kaupungin lukioista. Erityistehtävän saaneiden lukioiden (Kastellin urheilulukio, Madetojan musiikkilukio, Oulun Lyseon lukion IB-ohjelma) erityisohjelmaan kuuluvat kurssit eivät kuitenkaan pääsääntöisesti ole avoimia muiden lukioiden opiskelijoille.

Toisessa lukiossa suoritetut kurssit hyväksytään Lukiolain 23 §:n mukaisesti osaksi opiskelijan oppimäärää.

Kukin koulu asettaa järjestämilleen kursseille opiskelijamäärärajan sen mukaan, mitä opetusjärjestelyt edellyttävät. Pääsääntöisesti kursseille otetaan korkeintaan 36 opiskelijaa. Jos jollekin kurssille on halukkaita opiskelijoita enemmän kuin kurssille voidaan ottaa, ovat etusijalla kunkin lukion omat opiskelijat.

Lukioiden väliseen yhteistyöhön ja sen pelisääntöihin voi tutustua tarkemmin Rotokollassa.

Rotokolla (pdf)

Ammatillisia opintokokonaisuuksia lukiolaisille

Oulun seudun ammattiopisto ja Oulun kaupungin lukiot tarjoavat lukiolaisille mahdollisuuden sisällyttää lukion oppimäärään ammatillisesti suuntautuvan opintojakson toisena opiskeluvuotena.

Ammatillisten opintojen avulla voi tutustua tiettyyn ammattialaan ja edistää jatko-opintovalmiuksia. Opintokokonaisuus voi auttaa lukiolaista selviytymään paremmin ammattikorkeakoulun tai yliopiston opintojen harjoituksissa ja käytännön työtehtävissä. Lukiolaiset ovat kokeneet opintojakson selkeyttäneen alavalintaansa.


Lue lisää ammatillisista opinnoista Oulun seudun ammattiopiston sivuilta.

Ammatti ja valkolakki

Ammattilukiossa ammatillisessa koulutuksessa oleville opiskelijoille järjestetään aikuislukion opetussuunnitelman mukaisia opintoja. Ammattilukiossa opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa lukio-opintoja joustavasti yksittäisistä lukiokursseista aina koko lukion oppimäärään asti. Opiskelija saa valmistuessaan ammatillisen perustutkinnon tutkintotodistuksen ja ylioppilastutkintotodistuksen.

Ammattilukio toimii kaikissa Oulun seudun ammattiopiston yksiköissä. Lukio-opinnot järjestetään  yhteistyössä Oulun aikuislukion ja seutulukioiden kanssa. Ammattilukio-opinnot kestävät 3 – 4 vuotta

Lue lisää ammattilukiosta Oulun seudun ammattiopiston sivuilta.