In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Avoin varhaiskasvatus - kerhot ja leikkikoulut Avoin varhaiskasvatus - kerhot ja leikkikoulut

Kuvassa poika kiipeilytelineellä.

Avoimen varhaiskasvatuksen kerhot

Avoimen varhaiskasvatuksen maksuttomat kerhot ovat hyvä vaihtoehto perheille, joilla ei ole tarvetta jokapäiväiseen tai kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen. Perheen saama kotihoidontuki, kuntalisä tai palvelutakuu eivät ole este osallistumiselle.

Palvelutarjonta on monipuolista. Kerhoryhmien lisäksi tarjolla on liikuntaleikkikouluja, ulkoiluleikkikouluja ja sanataideryhmiä. Toiminta on tarkoitettu 2-5-vuotiaille lapsille ja ryhmät kokoontuvat 2-3 kertaa viikossa kolme tuntia kerrallaan. Lapsi voi osallistua yhteen 2 tai 3 kertaa viikossa kokoontuvaan kerhoon. Tämän lisäksi hän voi käydä perhekerhossa yhdessä tutun aikuisen kanssa. Ryhmissä ei tarjota aterioita, mutta lapsilla voi olla mukana omat pienet eväät.

Perhekerhot on tarkoitettu kotihoidossa oleville 0-5 vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Perhekerhoissa lapsille on tarjolla leikkiseuraa ja monipuolista toimintaa  ja vanhemmille mahdollisuus vertaistukeen toisten vanhempien kanssa.


Hakeminen avoimeen varhaiskasvatukseen

Varhaiskasvatus- ja perhekerhoihin haetaan Sähköisellä hakemuksella. Jokaiselle lapselle tehdään oma hakemus.  Tulostettava lomake löytyy tästä Hakemus varhaiskasvatuspalveluihin. Jos haet lapsellesi paikkaa sekä avoimen varhaiskasvatuksen kerhoon että perhekerhoon, on molempiin tehtävä oma hakemus.

Mikäli perhe haluaa vedota asiantuntijalausuntoon, siitä pyydetään ilmoittamaan hakemuksen lisätieto kohdassa ja toimittamaan lausunto osoitteeseen:
Varhaiskasvatuksen palveluohjaus, Taka-Lyötyn katu 4, 90140 OULU

Toiminta-ajat syksy 2016 - kevät 2017

Avoimen varhaiskasvatuksen toimintakausi on 15.8.2016 - 31.5.2017.
Avoimen varhaiskasvatuksen loma-ajat, jolloin toimintaa ei järjestetä:

 • syyslomaviikko (vko 43) 24. - 28.10.2016
 • 5.12.2016
 • joululoma 23.12.2016 - 8.1.2017
 • talviloma (vko 10) 6.3. - 12.3.2017
 • 26.5.2017
   

Hakemusten käsittely

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus tallentaa hakemukset asiakastietojärjestelmään ja tekee niihin tarvittaessa perheen ilmoittamat muutokset ja lisäykset. Palveluohjauksen numero on 08 558 45300 ja sähköposti varhaiskasvatuksenpalveluohjaus@ouka.fi

Avoin päiväkoti seuraa hakijatilannetta ja ilmoittaa perheelle, kun paikka järjestyy. Samalla sovitaan tutustuminen ja toiminnan aloituspäivä.

Palveluohjaus tekee avointen sijoitukset ja päätökset päiväkodin johtajan esityksestä. Avoimen varhaiskasvatuksen paikka myönnetään siihen saakka, kunnes paikka irtisanotaan tai lapsi siirtyy päivähoitoon tai esiopetukseen

Perheet voivat tiedustella asian etenemistä siitä päiväkodista mihin lapsella on hakemus.

Avoimen toiminnan valintajärjestys on seuraava:

 • lapset, jotka luopuvat kokopäivähoitopaikasta
 • sisarukset
 • uudet hakijat hakujärjestyksessä, huomioiden tuen tarvitsijat
   

Esteet osallistumiselle

Avoimeen varhaiskasvatukseen ei ole mahdollista osallistua,kun lapselle on myönnetty kunnallinen päiväkoti/perhepäivähoitopaikka, palveluseteli, yksityisen hoidon tuki tai perhe on palkannut työsopimussuhteisen hoitajan

Jos yksityinen perhepäivähoitaja saa perhepäivähoidon palvelurahaa, eivät hoitajan omat eivätkä hoitolapset ole oikeutettuja osallistumaan kerhotoimintaan. Poikkeus: Jos hoitaja on valinnut omista lapsistaan Kelan kotihoidontuen, hoitajan omat lapset voivat osallistua kunnalliseen kerhotoimintaan.

Varhaisuutisissa kerrotaan Oulun kaupungin varhaiskasvatuksen avoimesta toiminnasta lasten, vanhemman ja työntekijän näkökulmasta. Katso Varhaisuutiset YouTubessa.
 

Kysyttävää päivähoidosta?

 • Käyntiosoite work Taka-Lyötyn katu 4, 1. krs, Oulu
 • Puhelin work 08 558 45300
 • Sähköposti
 • Aukioloajat Puhelinpäivystys
  klo 9–15
Tiedot esitetään hCard-muodossa.