In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Työpörssi

Mikä on Työpörssi?


Oulun kaupungin lomautustilanteesta johtuen osa Työpörssin työkokeilupaikoista on tauolla. Jos etsit työkokeilupaikkaa, ota yhteyttä Työpörssin ohjaajiin. 
 

Työpörssistä löytyy Oulun kaupungin avoimet työkokeilupaikat nuorille. Työpörssin avoimet paikat on tarkoitettu oululaisille 17–29 -vuotiaille työttömille työnhakijoille. Avoimet työkokeilupaikat löydät täältä.

Työpörssissä on myös Oulun kaupungin nuorten työpajojen avoimet työkokeilupaikat. Lue lisää nuorten työpajoista.

Työkokeilu – Mitä se tarkoittaa?

Lain muutos 1.1.2013 poisti työharjoittelun ja työelämävalmennuksen ja tilalle tuli työkokeilu.

Työkokeilussa voi tutustua eri ammatteihin ja työtehtäviin sekä saada varmuutta ammatinvalintaan ja urasuunnitteluun. Työkokeilun tavoitteena on tukea pitkään työelämästä poissa olleiden ammattikoulutettujen nuorten paluuta työelämään.

Työkokeilun ajalta maksetaan työttömyysetuutta, joka nuorilla on yleensä työmarkkinatuki. Työkokeilun ajalta työmarkkinatuen saa ilman tarveharkintaa, silloin esimerkiksi vanhempien tulot eivät vaikuta tuen määrään.

Kuka voi lähteä Työpörssin työkokeiluun?

  • 17–29 -vuotias oululainen
  • Olet ilmoittautunut TE- toimistossa työttömäksi työnhakijaksi. Sovi työkokeilusta aina ensin TE-toimistosi kanssa ja hae vasta sen jälkeen työkokeilupaikkaan.
  • Sinulla ei ole vielä ammatillista koulutusta ja tarvitset apua ammatinvalintaan tai uravaihtoehtojen selvittämiseksi.
  • Olet vaihtamassa ammattia terveydellisistä syistä tai aiempaa ammattia vastaavaa työtä ei ole enää tarjolla
  • Sinulla on ammatti, mutta olet ollut pitkään poissa työmarkkinoilta pitkittyneen työttömyyden tai muun syyn vuoksi
  • Työkokeilupaikkoja ei ole tarkoitettu opiskelijoille eikä opiskeluun liittyvään työharjoitteluun.

Miten työkokeilupaikkoja haetaan?

Selaa auki olevia paikkoja ja klikkaa mielenkiintoista ilmoitusta. Hae paikkaa klikkaamalla hakuilmoituksen vasemmassa alareunassa olevaa "hae työpaikkaa" linkkiä ja rekisteröidy palveluun.

Rekisteröitymällä palveluun pääset täyttämään hakemusta. Muista mainita hakemuksessasi kaikki mahdolliset aikaisemmat työpaikkasi, opiskelupaikkasi ja kerro itsestäsi avoimessa kentässä. Sähköisen hakemuksen jätettyäsi kannattaa olla yhteydessä työkokeilupaikan yhteyshenkilöön myös puhelimitse.

Työkokeilupaikkailmoituksen yhteydessä mainittu hakuaika on viitteellinen; paikka täytetään heti, kun sopiva hakija löytyy. Toimi siis nopeasti, kun löydät kiinnostavan paikan!

Apua hakemuksen täyttämisessä ja työkokeilupaikkojen etsimiseen saat tarvittaessa Työpörssin ohjaajilta, katso yhteystiedot sivun reunasta. Tukea saat myös TE- toimistosta ja Byströmin nuorten palveluista. Katso yhteystiedot sivun reunassa.

Sopimus työkokeilusta tehdään TE- toimistossa

Työkokeilusta tehdään aina kirjallinen sopimus. Sopimuslomake täytetään työkokeilupaikan esimiehen kanssa. Toimita sopimuslomake heti TE-toimistoon. Työkokeilu voi alkaa vasta, kun sopimus on käsitelty TE- toimistossa.

Työkokeilun sopimuslomake löytyy tästä

Lomakkeen voit tulostaa Byströmin nuortenpalveluissa ilmaiseksi. Ota lomake mukaan mennessäsi työkokeilupaikkaan haastatteluun.

Työkokeilujakso on yleensä 1-3 kuukautta. Samassa työkokeilupaikassa voi olla korkeintaan 6 kuukautta. Jos olet ollut työkokeilussa aikaisemmin, tarkista oikeutesi uuteen työkokeilujaksoon TE- toimistosta.

Työpörssin ohjaajat voivat ottaa sinuun yhteyttä työpörssihakemuksen jättämisen jälkeen auttaakseen sinua työkokeiluun liittyvissä asioissa.

Työpörssin ohjaajien yhteystiedot:

Tiina Jurva
p. 044 703 4846
tyoporssiohjaajat(at)ouka.fi

Satu Mäki
p. 044 703 4743
tyoporssiohjaajat(at)ouka.fi

Nuorten työllisyyspalvelut

Byströmin nuorten palvelut
Hallituskatu 5, 90100 Oulu
p. 050-599 2293

Yhteydenottopyyntö