In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Työpörssin työkokeilu Työpörssin työkokeilu

Mitä on työkokeilu?

Mietitkö millaista työtä haluaisit tehdä tulevaisuudessa? Kiinnostaako sinua joku tietty ammattiala, mutta et oikein tiedä millaista työ on käytännössä? Onko sinulla jo ammatti hankittuna, mutta et ole löytänyt palkkatyötä? Tuntuuko että opinnoissa hankittu ammattitaito on unohtunut, tai haluaisitko hakeutua muihin kuin oman alasi työtehtäviin?

Työkokeilu tarjoaa sinulle mahdollisuuden selkeyttää ammatinvalintaasi. Työkokeilu on työpaikalla tapahtuvaa käytännön harjoittelua, jossa voit tutustua sinua kiinnostavan alan työtehtäviin käytännössä. Lisäksi pääset tutustumaan työelämän pelisääntöihin. Saat arvokasta kokemusta josta on hyötyä opiskelussa ja työnhaussa tulevaisuudessa. 

Työkokeiluun voi lähteä myös pitkään töitä etsinyt ammattikoulutettu työnhakija. Silloin tavoitteena on tukea työelämään paluuta. Työkokeilu tarjoaa mahdollisuuden päivittää omia tietoja ja taitoja. Toisaalta se on myös hyvä tapa päästä näyttämään osamistaan työnantajalle. 

Mikä on Työpörssi?

Työpörssissä on tarjolla eri alojen työkokeilupaikkoja Oulun kaupungin eri yksiköihin, yrityksiin, yhteisöihin ja työpajoihin. Etsi omiin suunnitelmiisi sopiva työkokeilupaikka ja jätä hakemus. Työpörssin ohjaajat auttavat sinua jos tarvitset apua hakemiseen tai et vielä oikein tiedä mihin hakea.

Kuka voi lähteä työpörssin työkokeiluun?

  • Tarkista aina ensin oikeutesi työkokeiluun TE-toimistosta!

  • oululainen työtön työnhakija

  • ŸSinulla ei ole vielä ammatillista koulutusta ja tarvitset apua  ammatinvalinnan selvittämiseksi

  • Sinulla on ammatti, mutta olet ollut pitkään poissa työmarkkinoilta pitkittyneen työttömyyden tai muun syyn vuoksi

  • Työkokeilupaikkoja ei ole tarkoitettu opiskelijoille eikä opiskeluun liittyvään työharjoitteluun

 

Sopimus työkokeilusta tehdään TE- toimistossa

Tarkista työkokeiluoikeutesi aina ensin TE-toimistosta. Työkokeilusta tehdään aina kirjallinen sopimus. Sopimuslomake täytetään työkokeilupaikan esimiehen kanssa. Toimita sopimuslomake heti TE-toimistoon. Työkokeilu voi alkaa vasta, kun sopimus on käsitelty TE- toimistossa.

Oulun kaupungin paikkojen työkokeilusopimukset palautetaan:
Työllisyyspalveluiden hallinto, Oulu 10, osoitteeseen Torikatu 10
(kuoreen merkintä, Työllisyyspalveluiden hallinto).

Työkokeilun sopimuslomake löytyy tästä.

Lomakkeen voit tulostaa Byströmin nuortenpalveluissa ilmaiseksi. Ota lomake mukaan mennessäsi työkokeilupaikkaan haastatteluun.

Työkokeilujakso on yleensä 1-3 kuukautta. Samassa työkokeilupaikassa voi olla korkeintaan 6 kuukautta. Jos olet ollut työkokeilussa aikaisemmin, tarkista oikeutesi uuteen työkokeilujaksoon TE- toimistosta.

Työkokeilun ajalta maksetaan työttömyysetuutta, joka nuorilla on yleensä työmarkkinatuki. Työkokeilun ajalta työmarkkinatuen saa ilman tarveharkintaa, silloin esimerkiksi vanhempien tulot eivät vaikuta tuen määrään.

Työpörssin ohjaajat voivat ottaa sinuun yhteyttä työkokeiluhakemuksen jättämisen jälkeen, auttaakseen sinua työkokeiluun liittyvissä asioissa.

Miten haet työkokeilupaikkaa?

Oulun kaupungin työkokeilupaikat
Selaa auki olevia paikkoja ja klikkaa mielenkiintoista ilmoitusta. Hae paikkaa klikkaamalla hakuilmoituksen vasemmassa alareunassa olevaa "hae työpaikkaa" linkkiä ja rekisteröidy palveluun.

Rekisteröitymällä palveluun pääset täyttämään hakemusta. Muista mainita hakemuksessasi kaikki mahdolliset aikaisemmat työpaikkasi, opiskelupaikkasi ja kerro itsestäsi avoimessa kentässä. Sähköisen hakemuksen jätettyäsi kannattaa olla yhteydessä työkokeilupaikan yhteyshenkilöön myös puhelimitse.

Työkokeilupaikkailmoituksen yhteydessä mainittu hakuaika on viitteellinen; paikka täytetään heti, kun sopiva hakija löytyy. Toimi siis nopeasti, kun löydät kiinnostavan paikan!

Yritysten ja yhteisöjen työkokeilupaikat
Selaa auki olevia paikkoja ja hae paikkoja ilmoituksissa olevien ohjeiden mukaan.


Vinkkejä työkokeilupaikkojen etsimiseen!

Vinkkejä hakemuksen täyttämisessä ja työkokeilupaikkojen etsimiseen saat tarvittaessa Työpörssin ohjaajilta.

Yhteystiedot:

Satu Mäki p. 044 703 4743
Tiina Jurva p. 044 703 4846

tyoporssiohjaajat(at)ouka.fi

Tukea saat myös TE- toimistosta ja Byströmin nuorten palveluista.

Työpörssikokemuksia

Katso Työpörssin työkokeilijoiden kokemuksia työkokeilusta.

Työpörssin ohjaajat auttavat työkokeiluun liittyvissä kysymyksissä:

Tiina Jurva
p. 044 703 4846 (myös Whatsapp)
tyoporssiohjaajat(at)ouka.fi

Satu Mäki
p. 044 703 4743 (myös Whatsapp)
tyoporssiohjaajat(at)ouka.fi

Nuorten työllisyyspalvelut

Byströmin nuorten palvelut
Hallituskatu 5, 90100 Oulu
p. 050-599 2293

Yhteydenottopyyntö