In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Liikkujan viikko 16.-22.9.2016 Liikkujan viikko 16.-22.9.2016

Kestävän liikkumisen taloudelliset hyödyt

Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittan 16.–22.9. Liikkujan viikko päättyy Auton vapaapäivään 22. syyskuuta.

Valtakunnallinen: Liikkujan viikko 16. - 22.9.2016

Vuonna 2016 Liikkujan viikon teemana on kestävän liikkumisen taloudelliset hyödyt.

Oulussa Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Kestävät liikkumistavat kävely, pyöräily ja joukkoliikenteen käyttö vähentävät liikenteen ympäristövaikutuksia.

Liikenne on merkittävä kasvihuonekaasupäästöjen lähde ja keskeisin ilmanlaatuun vaikuttava tekijä taajamissa. Ilmanlaatu vaihtelee vuorokauden- ja vuodenaikojen mukaan. Ilma on puhtainta silloin, kun liikennettä on vähiten, kuten öisin ja sunnuntaisin. Huonoimmillaan ilmanlaatu on yleensä talvisin arkiruuhkien aikaan sekä keväisin katupölyajanjaksolla.

Kävely ja pyöräily ylläpitävät terveyttä ja ovat sekä ympäristöystävällisiä että edullisia tapoja liikkua. Arkiset liikkumisvalinnat sekä auton käytön tehostaminen tai vaihtoehtoisesti muiden liikkumistapojen käyttö ovat päivittäisiä valintoja, joihin voimme vaikuttaa. Miten sinä kuljet?

Oulun kaupunki on mukana Liikkujan viikolla. 
 

 

Tuoreita kampanjakuulumisia myös Facebookissa: www.facebook.com/liikkujanviikko

Oulussa ilmanlaatua mitataan kolmella kiinteällä mittausasemalla. 

Oulun keskustan pyöräilyn ja kävelyn kehittämis-
suunnitelma - kartta

Linkki:  Tiedote 10.9.2015