In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Liikkujan viikko 16.-22.9.2015

Arjen matkoista terveyttä ja hyvää mieltä

Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittan 16.–22.9. Liikkujan viikko päättyy Auton vapaapäivään 22. syyskuuta.

Valtakunnallinen: Liikkujanviikko 16.-22.9.2015

Oulussa Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Kestävät liikkumistavat kävely, pyöräily ja joukkoliikenteen käyttö vähentävät liikenteen ympäristövaikutuksia.

Liikenne on merkittävä kasvihuonekaasupäästöjen lähde ja keskeisin ilmanlaatuun vaikuttava tekijä taajamissa. Ilmanlaatu vaihtelee vuorokauden- ja vuodenaikojen mukaan. Ilma on puhtainta silloin, kun liikennettä on vähiten, kuten öisin ja sunnuntaisin. Huonoimmillaan ilmanlaatu on yleensä talvisin arkiruuhkien aikaan sekä keväisin katupölyajanjaksolla.

Kävely ja pyöräily ylläpitävät terveyttä ja ovat sekä ympäristöystävällisiä että edullisia tapoja liikkua. Arkiset liikkumisvalinnat sekä auton käytön tehostaminen tai vaihtoehtoisesti muiden liikkumistapojen käyttö ovat päivittäisiä valintoja, joihin voimme vaikuttaa. Miten sinä kuljet?

Oulun kaupunki on mukana kansainvälisessä Liikkujan viikolla. Viikon aikana järjestetään avoimia pyöräilytapahtumia ja tutustutaan mm. katutaiteeseen. Tapahtumiin on vapaa pääsy. Oulun joukkoliikenteessä voi matkustaa Waltti-kortilla yksi kaveri ilmaiseksi ajalla la 19.9.2015 klo 00:00 – su 20.9.2015 klo 24:00. Lisäksi kuvakilpailu Instagramissa selfiekuva – minä bussissa hastagilla #oulussabussissa ajalla 16.-21.9. Voittajat julkaistaan auton vapaapäivänä 22.9.2015.

Linkki: Oulun Liikkujan viikon ohjelma

 

Liikkujan viikon v. 2013 päätapahtuma Rotuaarilla.

Tuoreita kampanjakuulumisia myös Facebookissa: www.facebook.com/liikkujanviikko

Oulussa ilmanlaatua mitataan kolmella kiinteällä mittausasemalla. 

Oulun keskustan pyöräilyn ja kävelyn kehittämis-
suunnitelma - kartta

Linkki:  Tiedote 10.9.2015